Movie Review : Taken 3

by - 2:00:00 PM

Assalammualaikum... terima kasih Nuffnang sebab sudi menjemput memberi 2 keping tiket untuk Nuffnang Premiere Screening pada 6 Januari yang lalu.. ^_^

Ini adalah jemputan kedua Nuffnang untuk Premiere Screeening ni tau.. first invivation cite The Hobbit aku tak dapat join sebab kena outstation.. so, thanks again Nuffnang sebab sudi jemput aku lagi untuk kali kedua.. ^_^

So, lokasinya adalah di GSC, Quill City Mall.. gigih ke idak mencari kat celah mana la Quill City Mall tu.. hahaha.. nasib ada ada best friend, Haida yang sudi menemankan dan jadi partner in wayang untuk tonton cerita Taken 3 ni...

Selain dari Nuffnang, premiere screening ini juga turut disertakan oleh beberapa media lain seperti Era FM, Sinar FM, Mix FM, Churpchurp, Media Prima, Mix FM dan Pocket Time. Awesome ke tidak dapat tengok sama-sama dengan wakil-wakil media yang lain.. hahahha.. tapi dorang seme dok Hall lain la ye... hihihii

Bertolak dari pejabat Haida lebih kurang dalam jam 5.40 petang.. aku dah la masa tu tengah lapar.. memang dalam kereta rasa pening-pening je la.. tapi gigih je la kan co-pilot ni dok kejap-kejap tengok GPS, kejap-kejap tengok Waze.. bahahahah... akhirnya, alhamdulillah, sampai jua..

Masa nak redeem ticket tu, beratur dia kemain panjang.. mujur la GSC Quill City Mall ni baru juga dibukanya, so tak banyak lagi movie-movie yang ditayangkan.. bau kerusi pun bau kedai lagi wokey.. ^_^

GSC Quill City Mall

Taken 3 screening

beratur redeem ticket



aku nak amik gambar dia, dia tak bagi.. dia soh amik gambar kat banner Nuffnang.. ^_^

yeahh.. got the ticket

happy face ^_^


with partner in wayang

churpchurp dan Nuffnang.. adik beradik yang baik.. hihihi

nak tengok cite ni lor..

tayang tiket lagi..

wefie dalam panggung..

Bagi yang tertanya-tanya, cite Taken 3 ni pasal apa ye?? Ni sinopsis dia ye..

  1. Ex-covert operative Bryan Mills (Liam Neeson) and his ex-wife, Lenore (Famke Janssen), are enjoying a reconciliation when Lenore is brutally murdered. Bryan is framed for the crime and flees, with the CIA, FBI and police all in hot pursuit. For the last time, he channels his rage and particular set of skills into hunting down Lenore's real killers, taking his revenge and protecting the one important thing left in his life: his daughter, Kim (Maggie Grace).



So, meh aku review sikit pasal cite Taken 3 ni.. sejujurnya, kalau korang tak tengok cerita Taken dan Taken 2 tu.. rasanya korang still boleh faham sebab kali ni situasinya memang sangat berbeza dengan storyboard Taken dan Taken 2.

Dalam Taken 3 ni, boleh dikatakan banyak bermain dengan emosi. Dengan masalah yang dihadapi oleh Kim, bapa tiri Kim, Stuart yang akhirnya mengundang kepada kematian Lenore. Kali ni, Bryan Mills pula yang terpaksa berhadapan dengan kesulitan kerana dituduh atas kematian bekas isterinya, Lenore. Banyak adegan-adegan yang predictable selain dari jalan cerita yang thrill,memang sesuai la untuk orang yang suka cerita ceriti macam ni. Apa ending dia? Hahh.. uols kena la tengok cerita ni..

Pada aku, cerita ni best.. sebab aku memang layan cerita Taken dan Taken 2. Suka dengan watak yang Liam Neeson bawa dalam movie ni.. sangat bersahaja apatah lagi dengan geng-eng ex-CIA dia tu.. nilai kekeluargaan dan kepercayaan yang turut di selitkan dalam cerita ini, sangat bagus.

So, untuk cerita ni, aku bagi :


till then, tatababai

What's New

You May Also Like

0 orang suka

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^