Overall Budget ke Koh Samui!!!

by - 8:30:00 AM

Assalammualaikum...

Akhirnya.. tamat juga entry Koh Samui kan.. hahaha.. gigih setahun siapkan entry.. kikikii.. baiklah.. sebagai penutup kepada entry Koh Samui ni, aku nak share pasal jumlah keseluruhan yang kami 3 beranak habiskan untuk trip Koh Samui ni.

Untuk makluman, untuk kos awal aku cuma tukar THB9000 sahaja untuk cover all expenses di Koh Samui ni.



Kos ni, aku kira untuk 3 pax tau sebab aku pegi dengan family.. ^_^ pengiraan kos adalah mengikut hari ye.. ^_^



Flight KLIA2 - Suratthani - KLIA2 = RM384.00
(Inc meals for 3 pax for return flight)

Hotel di Koh Samui = THB11,940 (ikut currency masa bayar, RM1,170.58)
Hotel di Suratthani = THB490 (ikut currency masa bayar, RM50.00)


Day 1
Parking di ERL Salak Tinggi = RM10
ERL Salak Tinggi - KLIA2 = RM8
Minum dalam flight = RM12
Tiket dari Phantip Ltd (bas, feri, van) = THB3300 



Day 2
Sewa motor (1 hari) = THB150
Minyak motor = THB40
Parking di Hin Ta Hin Yai = THB10
Lunch = THB220
Shopping di Tesco = THB4,995
Kudapan di A Family Mart = THB50
Minyak motor = THB722
Kudapan = THB890
Pancake = THB80



Day 3
Sewa motor ( 1 hari) = THB150
Poskad & Setem = THB160
Minyak motor = THB40
T-Shirt = THB500
Fridge Magnet = THB310
Kudapan = THB67



Day 4
Makan dalam ferry = THB45
Tuk tuk di Suratthani = THB150
Dinner = THB192



Day 5
Kopi di Airport = THB190
Topup makan dalam flight = RM12
ERL ke Salak Tinggi = RM8


Jumlah Day 1 - 5 : THB8961 x 1.04 = RM931.90
Jumlah Day 1 & 5 = RM50

Jumlah Keseluruhan = (RM384 + RM1170.58 + RM50 + RM931.90 + RM50) = RM2,585.90)








till then, tatababai

What's New

You May Also Like

7 orang suka

  1. wow detail sangat budget ni! cool! boleh consider pegi koh samui jugak ni :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai najlaa,
      akak pun rasa nak pegi lagi ni.. hahahaha...

      Delete
  2. wah memang bajet sungguh. .utk 3org lagi kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. utk 3 org.. tapi bole lg bajet sbnrnya.. ni jd mahal sbb kitorang dok villa.. villa je dah 1k lebih.. hahaha.. klu dok hotel murah sikit... bajet bole dikurangkan dengan banyaknya.. ^_^

      Delete
  3. kalau nak ke koh samui, amik flight ke surat thani ye?? huhuh baru tahu. Search2 kat air asia tu xde plk koh samui. last2 beli tiket ke krabi aje la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Hannah,
      klu Air Asia kena turun Suratthani.. kalau nak direct Koh Samui pun ada.. fireflyz atau Bangkok Airways kalau tak salah.. ^_^

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^