Wednesday, January 14, 2015

Percutian Santai di Koh Samui - Day 3


Assalammualaikum.. since tema percutian di Koh Samui ni memang santai-santai saja.. memang takde la plannya ke pulau-pulau berdekatan kan... rasa macam rugi pula tak menjelajah sampai ke Koh Tao nun.. tapi nasib baik juga la tak amik pakej sebabnya ada group yang pegi tu tak dapat naik bot sebab ombak kuat.. dorang diberi pilihan samada tunda ke hari esoknya atau burn je la.. sebab esok dorang dah nak balik, so tiket dorang burn je.. kesian dorang.. takpe la.. ada rezeki nanti kita pegi lagi ke Koh Samui ni ye.. ^_^ hahhahaaa.. macam kaya raya je ye seme tempat nak repeat.. kikikii..

So, day 3 ni.. kitorang santai-santai.. pepagi terjun tiruk dalam kolam dulu.. huhuu.. sambil anak dan bapak berendam sampai kecut.. aku buat simple breakfast sajo.. chicken soup, telur hancur dan kentang bakar.. hahaha.. terbakar hitam legam kentang aku.. kahkahkahh...

Hari ketiga ni kira hari last la kitorang kat Samui ni.. sebab esoknya dah nak check out dan keluar dari Koh Samui.. sedihnya.. rasa macam tak puas duduk Koh Samui ni.. hihihi.. padahal terperap je dalam bilik.. kikikikii... mood hanimun la katakan.. phuiii.. hanimun la sangattt... 

Dah selesai berkubang dalam private pool tu, pastu sarapan then soh seme bersiap.. nak keluar jalan cari pantai dan lokasi best untuk photoshoot katanya.. ^_^

Temanya, baju raya lor... sila redha wokey.. abis muntah la tengok gambar-gambar photoshoot nanti.. kahkahkahh..

Sesi photoshoot pertama kitorang buat kat pantai belakang villa je.. kalau korang tengok entry sebelum ni.. cantik kan pantai dia.. tapi sebab pagi ni cuaca agak mendung.. so, redha je la suasana yang agak kelam tu.. 

light breakfast

mandi manda

suasana gangnam raya

eh gelap pulak

berguna juga tongkat sakti ni.. ^_^

langit yang agak kelam.. 

kami.. mengucapkan.. Selamat Memulakan Hari Persekolahan.. hehehe

pandai juga Iman berposing ekkkk

main cak-cak underneath pokok klapak

posing cap ibu dan anak

Lepas dah puas berposing kat pantai belakang villa tu.. kitorang pun balik villa.. amik helmet bagai nak cari lokasi photoshoot lain pulak lor.. hahaha.. gigih ke idok? sambil-sambil cuci mata.. sambil-sambil bergambar.. hihihi.. dua dalam satu...

abang kawasan nak pegi kutip hutang!

So, lokasi pertama yang kitorang nak photoshoot adalah kat Pantai Chaweng. Nasib la tak jauh sangat kan.. dalam 20 minit perjalanan gitu kalau naik motor. Ikut kelajuan lor.. ^_^ tapi so sad.. tengah-tengah menyusuri jalan-jalan kat area Pantai Chaweng tu.. sekali terhujan pulak.. memula renyai-renyai.. lama-lama.. terlebat pulak.. abis lencun especially minah rempit yang dok depan skali tu la.. hahahah.. aku dok belakang.. paling selamat.. hihihi..

Memula bawa slow.. pastu hujan makin lebat.. makin tekan minyak.. makin lebat lagi hujan turun.. tak boleh jadi ni.. terus kitorang benti kat tepi jalan.. hahahaha.. 

mendung

massage.. semurah THB200 wokey...

kesian dia kesejukan dan kebasahan

ni dua orang pun kesian jugak.. encik suami seluar dia dah lencun.. Iman jangan kata la.. macam mandi hujan.. hahaha

sempat amik gambar ngan kembar Eina Azman versi Thailand.. kikikii

sambil-sambil tengok map cari jalan shortcut

So, dalam 20 minit macam tu.. membazir masa dengan hujan yang sangat lebat tu.. macam takde tanda-tanda hujan nak berhenti dalam masa terdekat.. kitorang pun decide nak balik hotel.. memang kali ni lalu shortcut lalu jalan dalam. Siap tembus kat area Koh Samui Airport lagi. takde la jauh mana kot.. dari Koh Samui Airport tu nak ke villa kitorang dalam 9 minit sajo.. wat abis minyak je lalu jalan belit-belit sebelum ni.. hahahah..

Sampai hotel, salin baju, soh Iman mandi basuh rambut, sebab dia yang paling lencun. Kang demam pulak kan.. pastu dia boleh tido kat dalam bilik.. penat sangat la tu.. sementara encik suami layan tido kat living hall.. aku? memula aku layan The Hobbit.. lepas tu tengok hujan tak benti-benti.. aku pun masak la untuk tengahari.. memang menu sempoi-sempoi je.. takde la sampai nak ada ayam ikan bagai.. sebab smalam aku tengok kat Tesco tu.. ayam ngan ikan dia letak dekat-dekat je dengan pork.. so, macam tak confidence je la nak beli ayam atau ikan kat Tesco tu.. so, kita beli dry food saja la ye..

masih hujan..

masak time

telur tuna, grilled potato and carrot grill.. makan ngan nasi panas-panas..

Agak-agak hujan dah berhenti. kitorang still masih melepak dalam bilik. hahaha.. ini la bestnya dok villa ni.. dah sedap dok dalam villa.. semua kelengkapan ada.. jadi malas nak kuar bilik.. tapi kitorang kuar juga sebab nak jalan kat Pantai Mae Nam pulak..

Pelagi.. tukar balik pakai baju photoshoot tu.. kohkohkoh.. gigih giles kan... ^_^ walaupun cuaca masih lagi kelam tapi dah tak hujan.. takpe la.. kita jalan jugak...

Mae Nam Beach

di sebalik tabir

photoshoot cap ibu dan anak

post-wedding.. kahkahkah.. muntah ramai-ramai...

amboiii posing...

lompatlah tinggi-tinggi

Since pantai Mae Nam tu dah dekat dah ngan Pantai Chaweng, so kita ke Chaweng terus la.. tapi kat sini tak dapat la nak photoshoot sebab anjing banyak berkeliaran, pastu banyak pulak aktiviti pantai yang menyukarkan kitorang nak seret kaki kat pantai tu takut terpijak poops anjing.. hahahah...

Chaweng Beach

Chaweng Beach

Chaweng Beach

pak guard in da houz

Since rini adalah last day kitorang dapat jalan-jalan kat Samui ni.. kitorang pegi la shopping souvenir sikit kat sini.. yang tak boleh blah tu.. kat sini, aku cuma beli 2 pasang T-Shirt sahaja untuk exchange souvenir ngan kawan aku.. tapi tak beli pulak untuk  kitorang anak beranak.. huuuuu.. sedihhhhh.... dapat fridge magnet je utk sendiri... T_T adakah ini petanda untuk repeat lagi sekali?

Chaweng Lake

nak belikan ni utk exchange souvenir lain kali.. hahahaha

Dah abis shopping souvenir tu.. kitorang pun balik.. balik villa.. masasak telur dadar ngan sardin.. pastu dok hirup air coke dalam mangkuk sebab dalam villa takde bekas air..

dinner





till then, tatababai

What's New

6 comments:

  1. wahh bestnya.. siap main masak2 dalam hotel yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh tu le.. santai sangat kan... sampai sempat main masak2.. hihih

      Delete
  2. photoshoot tu part yg best skali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sofu, dah namanya percutian santai... tu yang santai2 je... beg penuh ngan baju cecantik sbb nak wat photoshoot.. kahkahkah

      Delete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...