Wednesday, February 18, 2015

Alkisah cuti dan bajet percutian


Assalammualaikum..

Bila bercerita tentang bajet.. kalau boleh semuanya nak jimat.. hatta penginapan pun serba serbi nak jimat.. maklum la.. makin depan bulan April ni.. makin bimbang dibuatnya.. belum ada pape lagi.. semua harga dah naik dulu.. huhuu..

Apa pendapat korang? Murah tak RM397.94 tu untuk 5 hari 4 malam? Ini betul-betul bajet sebab memang bercuti untuk ke tempat-tempat menarik.. bukan macam kat Koh Samui, memerap je dalam bilik.. hihiihii..

Hotel juga ala-ala backpackers style siap provide washing machine lagi.. hakhakhak.. tapi sebab kami bertiga sefamily, makanya bilik pun untuk family la.. ni pun tak tau la muat ke tidak dengan Iman yang makin membesar bagai juara.. silap-silap.. ada yang kena bentang toto jugak ni nanti.. ^_^

Aku belum booking lagi sebab tengah tumpu pada Mega Trip bulan depan.. ehem.. itu je la mega trip untuk tahun ni..lain-lain semua mini-mini sahaja.. lepas balik Mega Trip.. barulah segala macam perancangan percutian untuk selepas dan selepas itu diuruskan sedikit demi sedikit..



Bercerita tentang Mega Trip.. ehemm.. walaupun dah lama rancangnya.. tapi itu la.. dasar orang yang suka bertangguh.. tengok last minit ni.. keje pun tak siap lagi.. masa tu mula la nak salahkan bos.. sape suruh bagi keje last minit.. T_T dengan cuti tak approve lagi, permohonan ke luar negara tak buat lagi.. bagaimana sih??

Doa-doakan saja moga perancangan ini dipermudahkan.. nak buat macam mana.. bos pun kena layan staff kaki jalan.. kang dok opis lelama mau staff ni stress doploh pat jam.. ngan muka selenge macam orang dalam pantang.. hikhokhikhok..

okbai...

What's New

11 comments:

  1. blogwalking here.

    # klik here http://shukranzahari.sharethisstory.net/my-954232-6598
    #shukranzahari.blogspot.com
    #happy blogging

    ReplyDelete
  2. Anil...kalau 5 hari 4 mlm tak cecah RM400 tu dah kira murah...Trip Mega katanya...on April eh..ke mana tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. trip ni bukan trip mega.. sbb tu bajet ciput.. hahahah.. April ni insya allah ke Medan.. jomm JM.. ^_^

      Delete
    2. WAhh....April ke Medan pulak ehh...wow....selang sbln je..

      Delete
    3. haah JM.. hahahaa... ni namanya gile berjalan.. sokmo oversea je... kihkihkihh

      Delete
  3. Sama la kalau sofu pun cari bilik budget rasa rugi bayar mahal tapi lebih masa kt luar
    3 tahun lepas dah ke Medan oooo rindu Danau Toba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofu,
      tu la.. sebab nanti akan banyak masa berada di luar.. tu yg cari hotel bajet2 je ni.. ^_^

      Delete
  4. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

    ReplyDelete
  5. salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah servis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
    Instagram : @percutianbajet
    Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

    ReplyDelete
  6. Pakej Muslim Medan-Berastagi-Danau Toba 4H3M
    Hotel 3*(Lake View)
    Minimal 04 Orang : RM485/Orang
    Minimal 05 Orang : RM455/Orang
    Minimal 10 Orang : RM405/Orang
    Minimal 20 Orang : RM405/Orang
    Minimal 26 Orang : RM385/Orang
    Minimal 40 Orang : RM370/Orang

    Akomodasi Hotel : (Silahkan Dipilih)
    Di Parapat : Danau Toba International Cottage / Patra Parapat Hotel / Atsari Hotel

    Di Berastagi : Sinabung Hills / Green Garden Hotel /Danau Toba International Cottage Berastagi

    Di Medan : Grand Antares Hotel / Swiss Bellin Hotel /Madani Hotel Medan /Garuda Plaza Hotel

    DAY 01 : TIBA DIMEDAN – PARAPAT DANAU TOBA (L,D)
    Rombongan tiba di Airport International Kuala Namu Medan, di sambut oleh tour guide kami. Bertolak ke Parapat/Danau Toba. perjalanan memakan masa hampir 5 jam dan dapat lihat pemandangan yang penuh pokok getah, kelapa sawit dan kawasan padi ( boleh berhenti untuk mengambil gambar kenangan) dalam perjalanan kita singgah di Paten Shop tempat membeli oleh – oleh khas yang terkenal dengan nama Ting Ting – Teng Teng – Tong Tong dan terus ke restoran untuk makan tengahhari, tiba di Parapat ( TASIK TOBA ) check in hotel – free program. Makan malam di hotel.

    DAY 02 : DANAU TOBA – P.SAMOSIR – BERASTAGI (B,L,D)
    Setelah sarapan di hotel, dengan ferry boat kita tour melawat : Pulau Samosir – Pulau di tengah Tasik Toba, Kampong Tua Tomok – famous dengan Raja Sidabutar lagenda Putri Tasik dan Tari Sigale – Gale, dan anda akan dibawa membeli-belah di Pasar Tradisional Tomok (Local Souvenir) Perbagai barang-barang cenderahati dan sebagainya dijual disini. dan melawat ke Kampong Ambarita (min 15 paxs) untuk melihat rumah adat tradisional yang unik. Kembali ke hotel, check out makan tengah hari di lokal restaurant, dan berlepas menuju Berastagi, sebuah bandar di puncak pegunungan nan sejuk – famous dengan pasar buah dan bunga. perjalanan memakan masa 2 jam. di perjalanan kita berhenti untuk melawat : Puncak Simarjarunjung dan Air Terjun Sipiso - Piso Saksikan keindahan air terjun yang menjadi tarikan ramai Tiba di Bandar Berastagi anda akan dibawa ke Fruits Central Market. Anda boleh membeli berbagai jenis buah-buahan tempatan yang enak di sini. Check-in hotel. Makan malam di restoran tempatan.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN CITY TOUR/SHOPPING (B,L,D )
    Setelah sarapan check-out hotel. Melawat Bukit Gundaling untuk melihat dua gunung berapi yang mashi aktif di Berastagi Gunung Sibayak (2.172 m) dan Gunung Sinabung (2.417 m) Perjalanan diteruskan ke Medan melalui Sibolangit. Sampai sahaja, "City Tour Medan City" Melawat Istana Maimoon / Sultan Palace , Mesjid Raya / Grand Mosque , dan anda akan dibawa membeli-belah di Batik Center, Plaza Super Market dan Pasar Ikan. Perbagai barang-barang perhiasan, cenderahati, pakaian sulam / telekung dan sebagainya dijual disini. .Check-in hotel. makan malam di restoran tempatan.

    DAY 04 : MEDAN – AIRPORT (B)
    Setelah sarapan, free program Aktiviti Bebas (Membeli Belah atau Sebagainya) hingga tiba masanya kami transfer kembali ke airport untuk kembali ke MALAYSIA, tour end.
    Harga Termasuk :
    • Penginapan hotel 3 malam
    • Sarapan Pagi 3x/Tengahari 3x/Malam 3x
    • Kenderaan Berhawa dingin dan selesa sepanjang aktiviti
    • Tiket Feri ke Pulau Samosir
    • Charter Boat ke Pulau Samosir (Bas Pesiaran)
    • Tiket Lawatan dan Parking
    • Air Mineral 1 Botol /hari/orang
    • Supir Sebagai Pemandu Pelancong (Innova& Van ELF)
    • Guide Tour English dan Melayu Speak (Bas Pesiaran)
    • Makan 100 % Halal Food
    • Minimal 22 Orang FOC 1 Orang
    • Pemandu Muslim
    • Private Tour
    • Welcome Snack
    • 1 Bilik Untuk 2 Orang


    Harga Tidak Termasuk :
    • Tip Pemandu Pelancong
    • Tiket penerbangan pergi balik
    • Perbelanjaan peribadi

    Untuk tempahan :
    SMS/WhatsApp : +62821 6201 7001
    Email : tourinmedan@gmail.com
    Web : agentpelancong.blogspot.co.id

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...