Tuesday, February 17, 2015

Menang Let's Play In Korea Online Contest!

Assalammualaikum..
Pada awal Januari lalu, Korea Tourism Organisation  (KTO) telah menganjurkan satu peraduan yang dinamanya Let’s Play In Korea Online Contest. Aku pun apa lagi.. try luck la kan.. dah lama tak join contest-contest gini.. ^_^

Lepas tu, entah macam mana.. aku pun dah lupa aku ada join contest ni, tau-tau je.. dapat emel dari KTO yang menyatakan aku menang dan soh redeem hadiah kat Korea Plaza. Masa tu plak, aku tengah bercuti-cuti cinta kat Krabi. Kat Krabi tu juga la, gigih giles aku doh godek-godek kat website KTO ni, apa menda la yang aku menang.. grand prize ke? Ahakss.. verangan..




Dan rupanya, aku menang Consolation Prize beserta 49 orang pemenang yang lain.  Alhamdulillah.. syukur.



So, nak share sikit tentang tajuk contest ni iaitu Let’s Play In Korea! Well.. rasanya ramai dah tau tentang Korea ni kan.. siapa yang tak layan K-POP? Siapa yang tak layan Running Man? Ok pegi tengok sekarang!

Korea ni adalah sebuah negara yang menbangun dengan pesatnya. Aku penah apply satu kursus yang tempat kursusnya adalah di Korea. Huih.. kena interview dulu wokey.. kadang-kadang soalan dia nampak biasa je, tapi dia nak uji sejauh mana idea dan pandangan kita. Tu yang payah tu.. So, hasil dari interview tersebut, dan hasilnya adalah DUKACITA. Takpe la.. kalau aku tak dapat pegi kursus kat Korea, aku pegi Korea dengan duit sendiri je la.. bole pegi main-main… hahahah

Inilah yang dinamakan Let’s Play In Korea. Sebab kat Korea bukan setakat ada tempat-tempat menarik untuk dilawati.. tetapi ada juga tempat-tempat yang menarik untuk bermain.. Hihihi.. contohnya, kalau korang tengok Running Man kan.. Hahh.. tengok theme park yang dorang pegi tu.. ohsem kan.. itulah tempat-tempat yang korang boleh play around kat Korea. Ada Lotte World, Lotte Water Park, AinsWorld dan banyak lagi.. Ni kalau aku bawa Iman ni.. memang tak dapat la nak shopping kat Myeongdong.. confirm kena pegi kat AinsWorld.. kikiki



So, who’s going to Korea soon? Kita jumpa di sana ye.. ^_^ ehem…



till then, tatababai

What's New
Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

7 comments:

  1. ok sangat tu dapat transport card ( t-money card rasenye nih ) .. dah jimat 3000 won

    ReplyDelete
    Replies
    1. azra,
      tu la.. dlm keadaan ekonomi skang ni.. seboleh bolehnya mmg nak jimat.. walaupun 10 sen.. ahahhaa

      Delete
    2. tumpanggg FREE t-money pelisss. muahahahha

      Delete
  2. ohh...nk ke Koya rupanya...5 hari 4 mlm je ke Anil? cukup ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      7 hari 6 malam.. tp ni pun mcm tak cukup.. ni lom pegi dh ada ura-ura nak repeat lagi ni.. hahahhaa

      Delete
  3. Anil...7 hari x cukup ya...nanti story visit Korea ya

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^