The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Thursday, March 5, 2015

Antara package yang ada kat Krabi!


- schedule entry -

Assalammualaikum..

Kenyang tak tengok penkek Yaminlah.. hikhikhik.. okey nak cerita pula tentang pakej yang kitorang amik sepanjang kitorang kat Krabi ni.. macam yang aku kata smalam.. temanya family and friend trip kan.. so semua aktiviti kitorang wat sama-sama.. ^_^ suwit tak? hihihi

So, untuk kali ni, pakej yang kitorang amik adalah 7 Island Sunset Tour dan Hot Stream, Emerald Pool and Elephant Trekking.

Masa memula aku tanya untuk pakej 4 islands, dia bagi 2,000 Baht untuk 4 dewasa 1 kanak-kanak. Aku dah rasa macam eh eh.. murahnya.. lepas tu kawan aku datang kata nak try 7 islands.. Dah alang-alang kan.. 4 islands + 3 islands.. harga pun tambah sikit je.. so, aku pun agree.. sebab 2 trip sebelum ni aku dah amik 4 islands tour..

Lepas tu, tambah pula pakej untuk hari seterusnya iaitu Hot Stream, Emerald Pool and Elephant Trekking. Memang kaw kaw la minta kurang sebab amik 2 pakej sekaligus.. lepas tu kami 5 orang pulak tu.. harus la minta diskaun lebih kan...

Banyak lagi pakej-pakej lain macam Phi Phi Island.. walaupun dia tulis 1,200 Baht.. tapi jangan percaya semua itu.. boleh dapat lagi kurang wokey... macam Phi Phi Island dia boleh bagi dalam 1,100 Baht.. tapi sebab kitorang tak berminat, so, takde la tawar lagi.. begitu juga dengan package-package lain.. apa yang penting.. kena tawar menawar..



2,000 Baht untuk 4 dewasa 1 kanak-kanak bagi pakej 4 islands tour

special offer katanya

ni la kedai dia.. 

apa la yang aku suka sangat tu..

tawar punya tawar... akhirnya..

pakej kitorang...

So, ready ke tidak nak pegi 7 islands sunset tour????


till then, tatababai

What's New

5 comments:

  1. Replies
    1. JM,
      tu la.. tapi kitorang x jadi amik pakej yang tu.. tukar amik 7 island sunset + emerald pool package.. tapi total up still murah juga la..

      Delete
  2. Replies
    1. Sofu,
      yup.. kalau kat sana.. rajin rajin la tawar.. sebab bole turun harga about 70% dari harga asal..

      Delete
  3. not bad harganya tak de la mahal sangat pun

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^