The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Tuesday, March 24, 2015

Pesta Buku Putrajaya


Assalammualaikum...

Lama tak menaip kan.. hahaha.. maafkan diriku.. lepas balik cuti ritu, aku dikejutkan dengan satu panggilan misteri.. rupanya.. jeng jeng jengg.. selepas 6 tahun di pejabat ni.. akhirnya.. permohonan pertukaran diriku dipenuhi jua.. alhamdulillah.. dalam suka dapat bertukar tu.. ada juga dukanya.. maklum la.. 6 tahun kat sini.. banyak kenangan pahit.... manisnya juga ada walaupun tak sebanyak pahitnya.. kuikuikuiii...

So, sekarang ni aku agak sibuk sikit dengan urusan kerja hakiki disamping nak siapkan macam-macam hal pulak sebab tak berapa lama lagi ni nak bertukar ke pejabat baru kan.. ^_^ excited ada.. takut pun hado.. pulak tu.. bakal tempat kerja tu, dengar-dengar susah nak parking.. adoiyai.. nampaknya.. aku kena order Airbus 380 sebijik supaya senang aku nak pegi keje..

So, pehal aku membebel pepagi ni? alkisahnya.. saje nak cerita apa je la aku buat selain kerja hakiki tu sampai aku takde masa nak update blog kesayangan ni.. hihihi..

Kalau ada yang tahu, minggu lepas cuti sekolah kan.. so, aku amik peluang sempena cuti sekolah tu untuk bawa Iman pegi Pesta Buku.. siap bagi option wokey.. nak pegi Pesta Buku ke Kidzania... memandangkan tak gaji lagi.. so aku dengan harapan tinggi menggunung berharap dia pilih nak pegi Pesta Buku kat PICC.. dan alhamdulillah.. doa dalam hati aku makbul jua.. hihiihi.. dia pilih Pesta Buku.. so, Kidzania tu nanti la. bila dah gaji baru kita pegi ye.. ini bukan janji.. tapi pasti.. ^_^

event today

tak sabar dia nak masuk tengok buku

Masa aku pegi ni tak ramai orang lagi.. lagi pulak.. tak gaji lagi kan.. hahahaha.. yang tak boleh blah tu.. siap F.O.S buat clearance sale wokey.. gile betul aku tengok baju-baju kemeja kaler putih RM7 je uolssss... bole buat baju koir wokey.. kain dia pun sedap.. tapi not my size.. itu semua saiz lelaki punya maaa... sempat juga dalam tak gaji tu aku sambar 2 pasang baju untuk Iman.. RM7 je uolsss.. ^_^

Okey.. berbalik kepada Pesta Buku.. ada banyak dewan yang digunakan.. dewan pertama yang aku masuk adalah dewan utama.. kat sini mostly adalah buku-buku dalam Bahasa Inggeris.. buku-buku travel pun ada kalau nak beli.. lepas abis explore kat dewan utama, aku singgah kat Hall B sebab kat sini kebanyakan buku-buku bahasa Melayu, novel, komik, Al-Quran dan sebagainya. Kononnya nak belikan rehal untuk Iman sebab dia dah start mengaji Al-Quran minggu ni.. tapi tak jumpa pulak.. so, kita cari lain kali je la ye.. 

Sementara nak masuk Hall A tu, aku ditahan oleh seorang saleswoman ni.. "akak.. bagi saya 10 minit untuk saya uji minda anak akak" baiklah.. 10 minit je kan.. layan la dia.. amik kau.. bukan setakat 10 minit.. rasa dekat 1 jam, bukan takat minda Iman je yang diuji.. minda aku, minda encik suami pun teruji sekali... hahahhaa... 

tak ramai orang lagi

antara buku-buku yang ada

buku colouring pun ada

buku alphabet

dan sesi knowledge sharing


bergambar dulu.. selekehnya ko nakkk!!!

banyak buku best

piano kaki pun hado

magic sand

magic sand

kaunter bayaran

buku travel

lagi buku travel

Memang banyak la buku yang ada kat sini. dah namanya pesta buku kan... so, lepas abis explore kat Bookerville tadi, kitorang jalan pulak kat Gudang Ilmu.. kat sini kebanyakannya buku bahasa Melayu. Novel seme kat sini.

entrance Gudang Ilmu


Kat sini aku sambar 3 buah novel dan 2 buku untuk Iman.. hahahah.. Iman kan suka dengan Ana Muslim.. so, aku belikan la 2 buku yang dipilih sendiri..

total spending for Pesta Buku.. ^_^



till then, tatababai

What's New

4 comments:

  1. x gemar pegi pesta buku sbb x suka baca buku lebih suka baca blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak dah lama tingin nak g pesta buku.. nak bawa g pesta buku antarabangsa kat pwtc tu.. haihh.. macam takut je.. pegi matta fair ngan kwn2 pun, kwn bole ilang.. hahahhaa

      Delete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^