Wednesday, March 4, 2015

Wajib cuba Pancake Rotee Yaminlah di Krabi!!

- schedule entry -

Assalammualaikum..

Kalau dah datang Krabi.. tak lengkap kalau tak makan penkek.. kali ini even untuk kali ketiga pun aku tetap datang sini untuk menikmati penkek Yaminlah ni.. sampai makcik Yaminlah ni kenal tau.. 3 tahun berturut-turut datang.. hahahaha

So, kalau dari Viva Aonang Resort ni, dekat je la nak ke gerai ni. Walking distance dalam 5 minit sahaja. Ikut kelajuan korang berjalan.. hihih..

Since kali ni adalah family and friend trip.. so, haruslah aku jadi guide untuk best friend aku yang first time sampai Krabi ni.. tempat wajib aku bawa dia adalah gerai penkek Yaminlah ni.. baik punye promote tauu.. ^_^

Masa kitorang datang hari Khamis.. dan gerai ni tutup pada setiap hari Jumaat tau.. bukan gerai ni je.. semua gerai kat sini tutup pada hari Jumaat. Hari seterusnya dorang buka la.. tapi masa aku datang tu.. Sabtu tu gerai ni tutup sebab makcik Yaminlah tak sihat katanya. So, redha je la kawan aku yang dok craving penkek Yaminlah tu kempunan untuk satu hari. Dah la dorang balik hari Ahad. Mujur la Ahad tu gerai ni bukak.. kalau tak, confirm dorang soh aku tapau penkek Yaminlah ni.. hihihi..


menuju ke gerai Yaminlah

gerai penkek Yaminlah

makcik Yaminlah

antara menu penkek yang ada

wefie dulu

yang kelaparan menunggu

banana nutella penkek

banana coklat penkek

banana honey penkek

model penkek Yaminlah

makcik Yaminlah sedang beraksi

licin...

makcik tanya nak order lagi ke? hahahaha

Lepas kitorang brunch kat gerai penkek Yaminlah ni.. kitorang jalan-jalan kat area Ao Nang.. godek-godek apa pakej yang kitorang nak amik.. sambil-sambil tunggu kawan aku datang sebab flight dia belah petang pada hari yang sama..

So, meeting point ngan dorang ni kat Ao Nang Beach.. jumpa je terus la together-gether pegi gerai Yaminlah uolss.. menapak tauu dari Ao Nang tu.. hahahah.. kurus sekejap sebab turun 1kg.. kikikii...

Kali ni aku order gak.. temankan kawan-kawan makan pulak.. satu hari 2 kali pegi kat gerai ni.. mana nya makcik Yaminlah tak kenal.. hahahaha

weolssss....

sampai sudah kat gerai Yaminlah

banana honey penkek


banana nutella penkek

salad penkek

crispy penkek

Semua sedap... hahahha.. lepas makan berat tambah 2 kg.. bahahahaha.. 

till then, tatababai

What's New
Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

6 comments:

  1. wahhh sedapnya....teringin nak makan penkek kat krabi...bila tah nak smpai ni...hehehe btw ole2 krabi dah sampai...tq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ,
      kalau sampai Krabi tak makan penkek.. macam tak lengkap.. ngeee.. jom wat trip g Krabi.. ^_^

      Delete
  2. penkek krabi mmg marbeles..hari2 cari penkek

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      betul sangat.. kitorang hehari craving cari penkek.. sampai time nak balik pun.. pegi makan penkek dulu baru check out hotel.. kikikii

      Delete
  3. salad penkek sgt mengiurkan..:)
    bila la leh sampai Krabi ni..dia dah 3 kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofu,
      jom.. trip g Krabi.. Lond dan ajak dah ni.. hihihi ^_^

      Delete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^