The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Friday, April 10, 2015

'Home of Boboiboy' akan dibuka!!!


Assalammualaikum…

Hai korang.. Pernah dengar animasi Boboiboy? Ehem.. tipu la kalau tak penah dengar kan.. hehehe..

Sape suka Boboiboy???
Sape suka Yaya??
Gopal???

Hahahaha...

Okey nak share dengan korang satu berita baik bagi peminat setia Boboiboy especially anak-anak korang tu.. eh.. belum kahwin lagi ke? Takpe.. anak-anak buah, anak sedara, anak jiran pun mesti suka tengok Boboiboy kan.. kan… Movie Animation Park Studios (MAPS), Perak akan membangunkan ‘Home of Boboiboy’ bertempat di Ipoh, Perak. Ia dijangka siap dan beroperasi sepenuhnya pada Mac 2016. Tak sabarnyaaaaaa...

lokasi pelancaran

siri animasi Boboiboy

wefie dengan Boboiboy


































Apa yang ada kat ‘Home of Boboiboy’ tu? Ia merupakan satu tempat pelancongan dan tempat hiburan santai di Malaysia yang akan meliputi  lebih dari 40 jenis permainan (ride), pertunjukan dan pelbagai jenis tarikan termasuk zon khusus untuk Dreamworks Animation yang pertama di Malaysia. Antaranya, Medadrop (drop tower tertinggi di Malaysia), pertunjukan aksi (stunt) kereta secara langsung dan pelbagai makanan dan minuman serta kedai-kedai menarik termasuklah Tok Aba Kokotiam.  Uwaaaaa.. eksaited sangat tauuuu…

Tok Aba Kokotiam

test market sikit

eh.. ni bukan Tok Aba... hahahaha

mai rasa Tok Aba hot choco.. yummy


MAPS main entrance

MAPS animation effect

MAPS animation square

MAPS Tree House

MAPS spacec bandits Ride


Seiring dengan pembukaan ‘Home of Boboiboy’, MAPS telah bekerjasama Monsta, sebuah syarikat yang menerbitkan rancangan animasi Boboiboy. Menurut Pengerusi dan Pengasas RSG, Encik Ramelle Ramli, “Dengan penyertaan BoBoiBoy bersama MAPS Perak, semestinya ia akan menjadi daya tarik yang besar memandangkan ia merupakan animasi yang begitu dekat dan amat dikenali kanak-kanak Malaysia.

i'm here... tak sabar menunggu MAPS ni dibuka

Mr Darren

Boboiboy team is here...

Boboiboy team bersama En Ramelle Ramli, Mr Darren dan En Nizam

eh.. besday Boboiboy la...

So, sekarang ni, Boboiboy dah ada kediaman sendiri. Bukan kat Singapore, bukan kat Korea, bukan kat New Zealand.. tapi kat Perak, Malaysia tau. Yang lagi best yang buat aku tak sabar nak tunggu MAPS ni siap.. nak naik Boboiboy 4D Ride. Mesti best gila.. ni bukan Iman je yang akan suka guling-guling ni.. dengan aku sekali guling-guling kegumbiraan.. hahahaa..

gambaran MAPS Perak..

Suka tak? Hihihi.. aku suka sangat.. pulak tu dapat peluang untuk berjumpa depan mata, LIVE wokey.. Miasara Nasuha dan Rykarl Iskandar. Suwit la sangat budak kecik ni.. baya-baya Iman je.. tapi dia punye petah.. Masa nak amik gambar ngan Rykarl ni, boleh pulak dia panggil aku ‘akak’.. hahahaha.. muda sangat la ‘akak’ ni dikkk… then aku siap kata, ‘akak ada anak sebaya Rykarl tau…’ kikikii.. lepas tu, boleh pulak dia bersoal jawab.. ‘berapa umur dia?’ aku jawab, ‘9 tahun..’ terus si Rykarl ni kata, ‘ eh tak sama la.. saya 10 tahun..’ hahahahaha.. suwit sangat… Miasara pun sama.. masa nak amik gambar dengan dorang berdua ni.. si Rykal boleh plak kata, ‘eh.. kakak ni lagi..’ hahahaha… fefeeling muda wokey.. Yasmin Hani yang slim meletup pun ada... lahaiii.. cantik sangatttttt... I is jeles.. bila la dapat slim melim macam Yasmin Hani nehh...

with Rykarl Iskandar... 

with Rykarl dan Miasara Nasuha

main-main ye.. hehehe

suka sangat dorang ni..

Yasmin Hani nak terbang...

bersama Yasmin Hani yang cantik

posing sakan...

bersama duta kecil Boboiboy dan maskot Boboiboy

So, korang.. nak tau best ke tak MAPS ni… hahhhh.. boleh layari MAPS Perak  atau Facebook MAPS Perak untuk maklumat lanjut.


dapat ni.. balik rumah berebut ngan Iman.. hahahaha

Tazzabar sangattttttt!!!!!!


till then, tatababai

What's New

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^