Soul of Asia : Hello Kitty Cafe and 63 Building

by - 2:30:00 PM

Assalammualaikum..

Annyeonghaseyo.. sok dah nak balikkk.. sob..sobbb… sedihnya…. So ari ni kita cuba manfaatkan apa yang ada.. First destination adalah Hongik University.. senang sangat nak pegi.. ikut je signboard.. kikiki..

Route : Anguk Stn (Line 3) – Transfer Euljiro 3(sam) ga (Line 2) – turun kat Seongsu (Line 2)

Lepas tu ikut signboard menghala ke Hongik University. Kalau ikutkan, Hongik University ni bukan dalam wishlist aku tapi sebab Hello Kitty Café adalah berhampiran dengan Hongik University ni.. maka kita singgah la juga kan.. ^_^ takde pun berphotoshoot kat sini sebab banyak yang tak berapa nak siap lagi.. so, ala-ala kadar je..


student nak pegi kelas ni

jom masuk kelas

eh.. budak UPM rupanya... hahaha

baca buku la sangat

tapi sebenarnya... tu dia...





Tak lama pastu, kitorang nak gerak ke Hello Kitty Café.. untuk ke Hello Kitty Café.. kitorang menggunakan sistem ‘Jangan Malu Untuk Bertanya’.. so, dari awal lagi keluar dari Hongik University ni.. kitorang dah terus tanya kat local kat situ direction untuk ke Hello Kitty Café. Alhamdulillah.. dipermudahkan.. kejap je dah sampai.. kalau tak biasa, memang bole sesat sebab tak lokasi dia kat lorong-lorong kecik. 

keluar dari Hongik University, lintas ke seberang jalan dan jalan ke arah kiri..

sampai jumpa bangunan ni..

sebelah dia ada bangunan ni

dan depannya pula bangunan ni..

ada nampak lorong macam ni kan.. masuk lorong ni..

pastu nanti nampak bangunan ni

depan Hello Kitty Cafe tu ada bangunan ni

dan Hello Kitty Cafe on the right side



Memang comel-comel exterior design kat Hello Kitty Café ni.. kitorang ni dari asalnya nak snap snap gambar je.. terus la melepak kat sini sambil nikmati Hot Coffee kat sini.. nyaman derr… dah la sejuk kat luar tu kan.. dapat plak minum air panas.. memang heaven la.. pastu plak dalam café ni ada plak FREE WIFI.. lagi la laju berupdate.. hihihi..













































Tapi… tak leh lama-lama sangattt.. jauh lagi arah tujuan kita ni.. so, kitorang kuar dari Hello Kitty Café dan terus tanya local kat sini macam mana nak pegi ke nearest subway station. Yang best tu, dia tanya, ‘uols nak pegi mana?’ kitorang pun kata, ‘weols nak ke 63 Building’.. terus dia on mobile data dia.. dan tunjukkan the nearest subway tauuu… baik sangat orang Korea ni.. I is sukaaa sangatt…

pasangan ni yang tolong kitorang ^_^








amik gambar kat sini

dapat ni.. hahahaa

Keluar je dari subway station, boleh nampak bangunan yang paling tinggi tu laaa.. 63 building.. memula kitorang nak naik bas je.. tapi macam tak jumpa bas je.. kitorang pun jalan je… dalam 15 minit juga la.. bila dah sampai.. terus masuk dan cari lif. Ada pakej untuk masuk yang kita boleh pilih.. kitorang amik, 63 Seaworld, 63 SkyArt dan 63 Wax Museum. Pakej untuk masuk ketiga-tiga tempat ni adalah KRW35,000

bangunan tertinggi kat sini.. itulah 63 building




nak sewa basikal








1st kitorang ke Seaworld dulu… ala-ala macam Aquaria je.. ni kalau bawa budak-budak memang dorang suka la.. lepas tu kitorang ke Wax Museum.. sini memang best gilak.. verangan dapat jumpa Queen Elizabeth yang sebenarnya.. walaupun dia cuma… patung lilin.. uhhuhuuh.. verangan itu indah kan.. hihihi.. ada banyak lagi patung lilin dan jangan tak tau.. I bergambar dengan Obama tauu.. hahahaha… ada banyak seksyen.. satu seksyen yang aku pegi tak dok lama adalah seksyen Horror.. hahaha.. tak sanggup nak tunggu lama-lama.. kang mimpi pulak.. kalau mimpi Prince William takpe la gak kan.. kuangkuanggg…



























Madamme Tussauds




















Habis eksplorasi kat Wax Museum, kitorang ke SkyArt yang terletak di tingkat paling atas skali. Takde apa pun.. cuma ada pameran lukisan dan seni.. kebetulan masa kitorang pegi tu, tengah ada pameran berkenaan dengan Cinderella.. layankan aje.. verangan weols is Cinderella.. hohohooo
Balik dari 63 Building, kitorang decide nak pegi makan seafood kat Dongdaemon.. tu yang itinerary 1st day punya di bawa ke Day 6th wokey.. hahahha.. nasib la ada masa lagi.. so, marilah kita terjah.. kitorang naik subway turun kat Dongdaemon Stn. Sebenarnya dah ada map, tapi gedik jumpa ngan Tourist Guide, terus tanya dia macam mana nak pegi situ.. hahahha.. siap bagi peta wokey… tak jauh mana pun.. aku pulak print gambar kedai tu.. so bila dah sampai kat tempat yang dituju tu.. terus aku belek tengok sama tak kedai tu ngan gambar.. hahahhaa.. bila dah confirm sama.. baru masuk.. hikhikhik..













eh eh.. ada kereta MBC.. mana tau dapat join programme 2 Days 1 Night.. kuangkuang

Kitorang amik menu mackerel bersama nasi dan beberapa side dishes lain. Murah je weiii.. satu set tu KRW7,000 sahaja.  Memang kenyang makan… sedap pulak tu ikan mackerel dia… side dishes tu kalau dah abis, bole minta tambah.. FREE sajokk..















Dah abis makan, kitorang ke Insadong semula untuk makan aiskrim panjang dan shopping barang last minit. Kat sini, kitorang jumpa Malaysian, solo traveller, Anis namanya.  Aku suka orang-orang macam ni.. solo traveller.. dalam perancangan lain tahun Insya Allah nak jadi solo traveller juga.. tapi buat masa ni.. kita travel ngan family dan kawan-kawan je la ye.. ^_^











Kitorang singgah semula kat kedai beg KRW10,000 tu.. dan tapau lagi a few bags kat situ.. kikikii… memang berbondong-bondong la beg kitorang tapau.. nak buat apa aku pun tak tau.. tapi sebab murah… so kita beli… pompuan sangat.. hahahahaa

Balik guesthouse, terus packing beg.. siap pinjam penimbang ngan David.. tapi still berat gak.. guano ni… luggage kitorang beli 25kg sorang.. ni dah lebih 30kg ni.. hahahaha.. adjust punye adjust.. dapat la 25kg untuk 2 beg yang aku nak boh kat bawah.. Selebihnya, kita tengok je la esok macam mana.. huhuhu..
Jom.. booking hotel kat Korea !

Booking.com



till then, tatababai

What's New

You May Also Like

1 orang suka

  1. tengok gambar macam nak return lagi g korea... :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^