Soul of Asia : Running Man di Seoul World Cup Stadium

by - 9:00:00 AM

Assalammualaikum..

Annyeonghaseyo… hari ke-5 ini kalau ikut dalam itinerary.. banyak tempat nak pegi.. tapi ada yang kitorang skip sebab dah janji ngan David nak pegi sama.. so, mana yang kita boleh cover ari ni.. kita cover.. ^_^

Hari ni kami nak ke Seoul World Cup Stadium.. Ehem.. sebagai peminat setia team Running Man… mesti la kena pegi sini sebab Running Man penah buat kat sini kannnn…. Nak masuk Everland tak cukup kewangan.. so, kita ke sini je la.. hahahah..  #cheapskate



Route : Angun Stn (Line 3) – transfer Yeonsinnae (Line 6) – turun World Cup Stadium (Line 6)

Korang keluar Exit mana pun, memang lokasinya adalah World Cup Stadium.. besar gilak stadium ni.. maklum la.. tempat acara World Cup diadakan kan.. selepas berselfie dan berwefie kat luar stadium ni.. kitorang pun masuk ke dalam nak masuk sendiri tengok katanya kan…

Entrance fee sebanyak KRW1,000. Masuk dalam je.. terus disajikan dengan lagu-lagu World Cup 2002. Huhuhu.. cari Park Ji Sung sekali jumpa pulakkk… heksaitedd sangatttt…. Dapat amik gambar sebelah Park Ji Sung… ^_^ I is sukaaa… lepas tu, kitorang masuk kat padang bola dia.. uwaaaa… rasa nak jerit… I’M HERE!!!!!! Biar bergema satu Korea… hahahha.. poyos je… sakan la berwefie sampai pak guard dia pun aku ajak wefie skali.. hahahha… pastu boleh masuk sampai dalam tau.. kat bilik persalinan dia, kat tempat training, media room dan sebagainya… ni kalau encik suami datang sini.. mesti dia guling-guling kegembiraan.. biarlah gambar di bawah menceritakan segala-galanya… jangan muntah plissss...





























Park Ji Sung kat sebelah weii... ngeee



ni Park Cik Guard.. hihi



































































Lepas sakan berphotoshoot kat Seoul World Cup Stadium ni.. kitorang gerak ke Itaewon.. kalau ikut itinerary sebenar, kitorang nak ke Gangchon Rail Bike.. tapi tak kesampaian atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. Insya Allah.. ada rezeki lain masa.. aku nak ke situ..  nak pegi tu pun sebab Running Man penah shooting kat situ.. ahaksss… gile Running Man sungguh.. huhuhuu.. So, sebab kitorang tak jadi nak ke Gangchon Rail Bike.. kitorang ke Itaewon.. saje jalan-jalan cuci mata katanya.. kat Itaewon ni, kitorang memang jalan-jalan je sebab orang kata nak shopping kat sini semua mahal-mahal.. so, kitorang pun simpan je purse dalam poket.. huhuhu.. skali sampai kat satu kedai baju ni.. mak aiii.. murahnya winter jacket dia… KRW10,000 kooo… hamik kauuu… terus kuar duit… bahahhaa… tapi memang murah gile.. aku belikan winter jacket untuk Iman yang tak tau la nak pakai bila kannn… hahahah.. beli je dulu.. pakai kendian… kikikikii…































Pastu kitorang terus balik guesthouse.. sempat beli telur ngan nasi instant kat 7-Eleven untuk makan petang..  malam tu pulak.. kitorang lepak kat café sambil layan internet.. fefeeling Korean sangat.. ^_^ lama gile kitorang lepak kat café tu.. pakai selipar je tauu.. koser nak pakai kasut.. kikikii.. saje je nak tunjuk kaki dah kebal dengan kesejukan kat Korea tu.. kahkahkah












Jom.. booking hotel kat Korea !

Booking.com

You May Also Like

3 orang suka

  1. Singgah pagi...
    wah!byk gler gambar..bler tgk gambar² tuh kan..
    rasa diri ni ada kat sana jugak..hihihi...

    ReplyDelete
  2. Best nyerrrrr nak gi koreaa

    Feel free to visit n follow superbchombi.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. thanks info utk worldcup stadiummm..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^