Sunday, June 21, 2015

Kenapa MESTI miliki DVD Colours & Career ?


Assalammualaikum..

Keje ni tak sesuai langsung dengan aku ! 
Bosannnnnnn ! 
Aku nak berhenti keje !

Hurm.. ada tak sesiapa yang pernah rasa macam kat atas tu.. hehehe.. aku ni kadang-kadang rasa macam tu juga.. tapi bak kata orang, aku still belum ready lagi nak bertukar kerjaya atas sebab-sebab sumber kewangan tak mencukupi.. kikikii...



Seriously, aku cukup respect dan salute pada orang yang sanggup berhenti kerjaya demi mengejar cita-citanya.

Contoh : kerjaya aku sekarang ni sebagai seorang Programmer.. memang kadang-kadang menyakitkan kepala.. mana tidaknya.. kadang-kadang malam-malam pun boleh termimpi-mimpi coding, syntax dan macam-macam lagi.. maknanya tidur tak lena la tu.. huhuu.. tapi pada masa yang sama, aku memasang impian untuk menjadi seorang Penyanyi. Cita-cita tu... ^_^ Ehem.. sedap ke suara tu? Hurm.. memang jauh benar la.. dari seorang Programmer nak bertukar karier sebagai seorang Penyanyi kan.. So.. secara tak langsung.. terjadinya konflik dalam diri.. antara kerjaya sebenar dan kerjaya impian.. 

Disinilah MYRYL Point akan membantu aku dalam mengenali personaliti diri. Macam mana aku tau? Yup.. pertama sekali, sebab aku dah pergi workshop yang dianjurkan oleh MYRYL Point seperti yang aku ceritakan dalam entry Warna dan Kerjaya.

Hey.. korang juga boleh tau.. tak mampu nak pergi kursus ? No worries.. sebab korang boleh dapatkan DVD 'Colours & Career' dari MYRYL Point dengan harga yang sangat berbaloi...

4 sebab kenapa korang perlu dapatkan VCD ni? 

1. Studied your colour
Setiap orang ada warna diri yang mempengaruhi lifestyle korang. So kat sini korang boleh belajar mengenali warna diri. Secara tak langsung, korang akan dapat mengetahui apa warna diri korang dan kerjaya yang sesuai dengan korang. Bukan bermaksud kerjaya korang sekarang ni tak bagus ye.. tapi bila kita dah tau our true colour, secara automatik kita dapat belajar menerima kelebihan dan kekurangan yang ada pada diri kita.. ^__^

2.  Level up your confidence
Ada sesetengah orang mempunyai impian, tetapi takut untuk mengejar impian tu atas sebab banyak faktor. So, dalam DVD ni, dorang akan ajar cara untuk meningkatkan keyakinan diri. Kadang-kadang, kita dan setkan dalam minda kita.. kita tak boleh buat itu, kita tak boleh buat ini, itu dinamakan 'Mental Blocked' dan kadang-kadang juga ianya terjadi disebabkan orang sekeliling kita. So, dalam DVD ni, dia akan ajar cara yang betul untuk meningkatkan keyakinan diri dan seterusnya, membina ruang yang jelas dalam diri tentang hala tuju sebenar diri kita..

3. Own your personality
Ahahh.. dalam DVD ni korang akan belajar tentang warna warni dalam kehidupan korang yang membantu korang untuk membina personaliti korang. Contohnya, bila korang attend interview. Apa warna pakaian yang MUST WEAR / MUST AVOID yang perlu korang tau... hehehe.. tak tau kan? Sebab perkara-perkara macam tu, kadang-kadang mempengaruhi proses interview dan mungkin, result interview? Siapa tahu kan? Better prevent than never, right ! Warna warna harian yang berada dikeliling korang juga akan mempengaruhi hari-hari korang. Contohnya, hari Isnin.. apa warna yang sesuai untuk dipakai ketika ke pejabat? Adakah MERAH? atau BIRU? So, dalam DVD ni, dia akan ajar.. bukan suruh korang ubah personaliti, tapi untuk membina personaliti korang agak korang lebih bersemangat !

4. Be inspired
Well said ! Aku yakin, korang akan inspired bila dengar sendiri cerita dari pengasas MYRYL Point ni.. sebab aku sendiri.. sangat inspired sampai dengan yakinnya, aku boleh kata, dalam 4-5 tahun akan datang.. Insya Allah.. aku akan capai cita-cita aku.. Priceless ! Dengan DVD ni, korang boleh dengar ulang-ulang.. setiap kali korang DOWN.. tengok DVD ni.. dan aku pasti.. korang akan takde masa untuk berfikiran NEGATIF !


Masih lagi berfikir?
Adakah berbaloi untuk memiliki DVD ni?

Pendapat peribadi aku.. SANGAT BERBALOI dan korang mesti memiliknya Aku jamin, korang takkan rugi sebab intipatinya.. PRICELESS !

Bagaimana untuk memilikinya?
Layari website MYRYL Point dan dapatkan dengan kadar segera !

Berapa harganya?
Hanya RM99.00 (tidak termasuk kos pos)

Jangan lupa, bila korang dah miliki DVD ni, share experience korang dengan aku.. boleh kita sama-sama tengok, what will happen to us within 4-5 years later ! ^__^

till then, tatababai

What's New

1 comment:

  1. Hai. Maisarah blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...