Thursday, July 30, 2015

Durian oh durian

Assalammualaikum..

Sekarang ni musim kan.. ramai kawan-kawan dok upload gambar durian.. aku ni memang hantu durian.. yummy... ritu tengok kat wall sape tah.. durian dia kemain menggiurkan.. terus ajak encik suami pegi cari durian 1 bakul.. hahahhaa... gigih sangat kan.. ^_^


Continue Reading
8 comments
Share:

Wednesday, July 29, 2015

Kekal cantik dan sihat dengan Mirae Collagen

Assalammualaikum..

Siapa nak cantik?
Siapa nak nampak muda dan sentiasa menarik?

Haih.. mesti la semua nak cantik dan sentiasa nampak muda dan menarik kan... ^_^

Aku nak perkenalkan satu produk ni yang diberi nama Mirae Collagen. Produk ni aku dah cuba sejak sebulan yang lalu.. Apa yang aku boleh sebut tentang produk ni adalah tiada warna, tiada bau dan mengenyangkan..

Continue Reading
3 comments
Share:

Siapa Lelaki misteri di Pavillion !

Assalammualaikum..

Nak bagitau korang satu rahsia.. shhhhh... tapi ini rahsia yang korang boleh sebarkan kat semua orang..

Nak tau tak.. kat Malaysia ni ada Superhero tau.. dan superhero ni sedang berlegar-legar di Pavillion minggu lalu. Pernah nampak tak?

Eh.. bukan Suparman..
Cicakman pun bukan...
Keluangman? Bukan juga..

Siapa?

Continue Reading
7 comments
Share:

Gara gara sebungkus nasi lemak

Assalammualaikum..

Bangun pagi rekues dengan encik suami nak makan nasi lemak, tapi encik suami kata dah lambat nak pegi keje.. encik suami keluar dan aku terus pusing belakang.. nangis.. T__T

Masuk dapur ala-ala suster ngesot, potong bawang, potong kentang.. curah tepung dalam bekas.. masuk air.. kacau... panaskan kuali.. goreng cucur.. siap ! Lepas tu, blend cili api dengan bawang.. masak sambal cili api pulak.. siap !



Kesimpulannya, betul la kata orang.. kalau tengah sakit ni.. hati ni murah terasa.. hatta kerana sebungkus nasi lemak.. pun bole nangis.. tapi, dalam hati yang mudah tersentuh ni pun.. ia tetap berjiwa kental, bersemangat serta tidak mudah putus asa.. ^_^

Cheer up !

till then, tatababai

What's New

Continue Reading
5 comments
Share:

Saturday, July 25, 2015

Siapakah Pemenang AABC 'AirAsia Free Seat Contest'

Assalammualaikum..

Alhamdulillah.. berkat entry AirAsia Free Seats aku hari tu.. aku telah berjaya memperoleh beberapa informasi baru tentang apa perkara yang menarik yang ada kat Taiwan. Betul.. memang dah lama teringin nak ke sana.. tapi kalau dah ke sana.. mesti la nak tengok juga kan apa festival-festival yang ada kat sana.. sekurang-kurangnya, boleh gain pengalaman yang belum tentu orang lain dapat rasa.. ^_^

Eh.. siapa pula yang menang?

Continue Reading
2 comments
Share:

Friday, July 24, 2015

Bila stress.. inilah jadinya !

Assalammualaikum..

Haih.. ni yang susah kalau tengah stress ni... bukan apa.. nak nak stress pada timing yang salah ni.. gaji lambat lagi weiii... tapi sebab stress sampai berdenyut-denyut kepala ni... makanya, aku telah melakukan sesuatu perkara yang tak sepatutnya dilakukan ketika belum gaji... T_____T

Aku tershopping sakan weiiiiii..... bukan kat satu tempat.. tapi kat 3 tempat.. hukhukkk... tapi, adakah dengan shopping sakan ni dapat hilangkan stress? Belum lagi kot.. sebab barangnya belum sampai...

Continue Reading
6 comments
Share:

Dapatkan kopi dan donut percuma di Dr Cafe Coffee !

Assalammualaikum..

Buat penggemar Kopi.. nak bagi tau, Dr Cafe Coffee kini telah dibuka di Shaftbury Square ! Uwaa.. aku ni bukan la penggemar kopi sangat.. tapi ada juga jenis-jenis kopi yang aku minum especially Latte. Yummy...  ^_^

Buat penggemar kopi di kawasan berhampian Cyberjaya ni, boleh la datang ke Dr Cafe Coffee ni bermula dari hari ini (24 Julai 2015) sehingga Ahad ini (26 Julai 2015)  dan dapatkan DONUT dan KOPI PERCUMA ! Uwaaa... nak singgah la hujung minggu ni.. lepak-lepak minum kopi kan.. ^_^

Continue Reading
6 comments
Share:

Jom Exchange Blog !

Assalammualaikum..

Siapa perasan layout dan template blog dah berubah? Hihihi.. rajin la sangat kan ubah-ubah template ni...

Bila ubah template ni, secara automatik semua bloglist yang ada kat sidebar tu hilang... so, jenuh la juga nak cari balik URL blog geng-geng blogger yang ada ni...

So, uols... nak minta tolong.. bagi yang nak letak URL blog korang kat blog ni, sila tinggalkan URL blog korang kat komen di bawah ye... ^_^

Macam mana?

Continue Reading
15 comments
Share:

Tuesday, July 21, 2015

Menang 4 tiket dari AirAsia dan TuneInsurance !

Assalammualaikum..

Selamat pagi.. Masih mood hari raya ekk... ^_^ aku nak kongsi sikit kegembiraan kitorang beberapa hari sebelum raya hari tu.. aku ada dapat emel dari AirAsia dan TuneInsure.

Menang tiket ke?

Alkisahnya, recent trip aku dengan AirAsia sebelum ni, memang aku ada amik insurans dari AirAsia atas beberapa sebab..


Continue Reading
4 comments
Share:

Thursday, July 16, 2015

Eh.. esok dah hari raya !

Assalammualaikum..

Eh.. esok dah raya?

Saya dah keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua kenalan di alam maya mahupun alam damai.. hehehee

Realitinya, dalam setiap perhubungan.. ada suka dukanya.. yang manis kita simpan dalam memori kita.. yang pahit, kita tolak jauh-jauh.. buang yang keruh, ambil yang jernih..

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan


Salam Lebaran.. Salam Kosong-Kosong.. ^_^


till then, tatababai

What's New

Continue Reading
3 comments
Share:

Wednesday, July 15, 2015

Kopi Percuma !

Assalammualaikum..

Siapa dah balik kampung?

Ni nak bagi tau untuk yang balik kampung ke arah Pantai Timur, sebanyak 250 tin Nescafe akan diberikan secara PERCUMA setiap hari bagi pengguna lebuhraya yang singgah di Hentian Sebelah Lanchang.

Continue Reading
No comments
Share:

Balik kampung? Pilihlah cara yang selamat dengan Maxis dan Waze !

Assalammualaikum..

Beberapa hari lagi nak raya dan pasti, bagi yang tengah sibuk-sibuk nak balik kampung tu.. mesti tengah fikirkan jalan-jalan yang cepat untuk pulang ke kampung halaman kan.. ^_^

Tapi, jangan hanya nak cepat je pulang ke kampung halaman tanpa memikirkan aspek-aspek keselamatan, especially yang pulang berhari raya bersama keluarga. Hahh.. itu yang sangat penting, orang kata, biar lambat, asal selamat.

Continue Reading
5 comments
Share:

Monday, July 13, 2015

Indahnya bersahur dengan Horlick !

Assalammualaikum

Setiap kali nak bangun bersahur, mesti rasa macam liat kan especially budak-budak. Eh.. orang besar pun ada yang liat nak bangun sahur tau ! Hehehe.. Masa aku kecik-kecik dulu, suka sangat ngelat sahur sebab kalau ngelat sahur tu konon-konon boleh mengelat puasa.. hihihi... tapi memang takde nye la kan... kena juga puasa penuh.. so, sejak tu, nak tak nak.. kena juga bangun sahur.. paling-paling pun sebiji kurma. Sebab biasa kalau awal-awal pagi, agak susah sikit nak bangun tidur dan terus makan nasi. Tak ke terkejut perut tu.. hihihi 


Continue Reading
9 comments
Share:

Dalan d'Olive dari Turki

Assalammualaikum..

Nak share sikit tentang pengalaman aku menggunakan satu produk ni.. actually, produk ni keluaran Turki tau.. wowww... tak payah susah payah pergi Turki kannn...

Produk ni aku start guna masa aku pegi Korea tempohari... gigih tau.. pegi Korea bawa produk dari Turki ni.. walhal.. kat Korea berlambak produk-produk kecantikan yang ada kan.. ^_^

Continue Reading
1 comment
Share:

Sunday, July 12, 2015

#AABC Asean Traveler contest!

Assalammualaikum..


I'm the best candidate to be AirAsia Asean Traveller's Beach Specialist because ...

Continue Reading
3 comments
Share:

Monday, July 6, 2015

5 Perkara WAJIB Ada Ketika Raya !

Assalammualaikum..

Sekejap je dah masuk bulan Julai kan.. rasa macam tak puas berpuasa.. setiap kali hari raya, pasti ada perkara yang WAJIB ada.. Kalau macam aku ni, kalau balik kampung.. mesti aku order macam-macam dari mak aku.. Hihih.. anak manja sangat !

Pada aku, semua tu sebagai pelengkap hari raya.. dan pasti hari raya akan lebih meriah jika adanya perkara-perkara ni..

1. Bunga api
Ini dah jadi kebiasaan.. kalau nak dekat-dekat raya.. dah dengar dum dam dum dam bunyi mercun kan.. tapi untuk aku, aku tak galakkan Iman main mercun.. tapi untuk kegembiraan anak-anak ni.. bagi la main bunga api... hehehe.. ni aku pun bole tumpang sekaki.. best apa main bunga api tu lebih-lebih lagi yang warna-warni tu.. auwww.. bestnya raya... ^_^

Continue Reading
6 comments
Share:

Siapa Top 5 @ Anil Wanina?

Assalammualaikum..

Hai semua ! Nampaknya semua masih lagi eksaited dengan Korea Contest Giveaway.. ^_^ okey.. takpe.. slow-slow.. bagi aku setel dulu pos hadiah kemenangan kepada para pemenang ye... opss... ada good news untuk yang tak menang dan korang yang tak sempat nak join sebab giveaway tu pun cuma 2 hari je kan...

Continue Reading
12 comments
Share:

Sunday, July 5, 2015

Berbuka Puasa Chine Style di A Famosa !

Assalammualaikum..

Ada yang dah pergi A Famosa Resort dan nikmati A Famosa Bazaar Ramadhan Buffet Dinner? Amacam.. best tak buffet ramadhan dia? hehehe

Bagi korang yang sukakan menu berbuka puasa ala-ala Chinse Style, boleh juga cuba 'Berbuka Puasa Set Menu'. Bertempat di Huang Di Chinese Restaurant, Old West, pelbagai jenis makanan ala chinese dihidangkan secara set.. jangan risau, kesemua makanan ala chinese di sini adalah HALAL.  So, boleh nikmati makanan chinese style tanpa was-was.

Terdapat beberapa set buka puasa yang korang boleh pilih.. dan setiap satunya mempunyai 7-10 jenis hidangan yang berbeza mengikut pakej yang disediakan.

Continue Reading
2 comments
Share:

Saturday, July 4, 2015

4 sebab kena pergi A Famosa !

Assalammualaikum

Hai semua.. salam hari minggu.. ada tak yang bercuti-cuti ke Melaka hari minggu ni? Atau balik kampung di Melaka? Ahaa.. aku nak cadangkan korang cuba untuk berbuka puasa di A Famosa melalui promosi A Famosa Bazaar Ramadhan Buffet Dinner bertempat di Golfer Terrace, Club House.

Continue Reading
5 comments
Share:

Friday, July 3, 2015

Pemenang Korea Contest Giveaway

Assalammualaikum..

Seperti yang djanjikan... berikut adalah pemenang bagi Korea Contest Giveaway yang berlangsung selama 2 hari... singkat.. tapi.. alhamdulillah.. penyertaan pun memberangsangkan.. ^_^

Dan aku juga telah menambah hadiah dari 2 hadiah.. kepada 5 hadiah... syukur alhamdulillah... terima kasih korang.. Insya Allah.. aku akan buat lagi untuk Korea Contest Giveaway ni... tu pun kalau korang nak la... ^_^

Baiklah.. bersedia?

1 set korean beauty product x 1 pemenang

Continue Reading
11 comments
Share:

Thursday, July 2, 2015

Senarai Peserta Korea Contest Giveaway

Assalammualaikum..

Senarai peserta Korea Contest Giveaway

Okey dah tutup ! Ini adalah nama peserta Korea Contest Giveaway... saya akan umumkan pemenang jam 2 petang nanti... ^_^ terima kasih semua kerana sudi join contest yang singkat ni... ^_^

Continue Reading
5 comments
Share:

Wednesday, July 1, 2015

Korea Contest Giveaway

Assalammualaikum..

Terima kasih Korea Plaza kerana memilih aku sebagai pemenang.. Alhamdulillah.. walaupun tak dapat hadiah utama.. dapat bantal pun jadik la.. hihihihi boleh la guna time travel nanti.. ^_^

Continue Reading
27 comments
Share:

Nursing Wear Mampu Milik di Almari Baju by Adrini's

Assalammualaikum..

Hari minggu yang lalu aku berkesempatan untuk hadir Grand Opening Almari Baju by Adrini's di Shah Alam. Mak aii.. jammed teruk nak masuk situ.. ada aku stuck nak masuk kat area situ dekat 2 jam kot.. T_T #pitam

Continue Reading
3 comments
Share: