Friday, August 7, 2015

Bila Iman demam...


Assalammualaikum...

Iman ni jarang sangat demam.. tapi bila demam.. boleh tahan juga la lama dia.. bulan ni memang agak tough dengan macam-macam jenis penyakit yang datang... dari aku sakit kakinya, dapat MC 4 hari.. pastu encik suami ceri beri.. tu pun MC 2 hari juga.. lepas tu sambung pula Iman demam.. 4 hari tak sekolah.. 2 hari darinya tu MC..



Bila Iman sakit ni.. satu je menda yang aku risaukan.. kalau dia demam pastu baring je.. memang nampak dia weak sangat.. tapi kalau dia demam tapi masih aktif boleh lari-lari, main-main.. tu aku tak risau.. so untuk demam dia kali ni, memang aku agak risau juga la.. tapi since last week aku dah MC 4 hari.. so, minggu ni bila bab cuti menjaga anak tu.. aku minta jasa baik encik suami untuk tolong jaga sekali.. so, kitorang bergilir-gilir jaga.. kalau ikutkan hati, memang aku je la yang nak menjaganya sebab aku ni garang sikit.. senang kalau nak soh wat apa semua Iman memang ikut cakap aku berbanding encik suami... tu time aku jaga.. elok plak badan si Iman ni suam-suam kuku je.. takde la teruk sangat.. tapi bila turn encik suami menjaga.. time tu la panas berdenting.. haihhh.. memang Iman ni susah sikit nak makan ubat.. tapi kalau ngan aku memang aku bagi je... memang tak berani la dia nak melawan.. #mamagarang

Khamis lepas pagi tu Iman macam meracau-racau.. aku rasa badan dia panas sangat.. so, kitorang pun pegi la Klinik Kesihatan Salak.. dah itu klinik yang terdekat kan.. since dah demam lebih dari 3 hari.. kena la amik darah.. bab ni yang aku agak takut sebenarnya.. ini memang weakness Iman.. aku plak memang kalau dengar Iman nangis nak amik darah ni automatik aku pun rasa macam nak leleh-leleh airmata gak.. syahdu weii... memang meraung satu klinik tu dengan suara dia.. tsk tskk.. ada satu situasi tu memang buat aku geram ngan encik suami.. tsk tskk.. aku ni memang tak boleh orang tinggikan suara atau wat pape kat Iman.. kalau aku wat takpe.. hohohooo so bila terjadinya situasi tu, aku rasa macam nak bertumbuk pun ada.. tapi sabar.. sabar.. akhirnya, selesai gak amik darah.. dan bila dah check.. alhamdulillah.. bukan demam virus atau denggi..

Rupanya tonsil.. doktor kata dah bernanah sikit tonsil tu.. hmm.. ni sebab kurang minum air la ni kan... doktor suggest nak operate.. tapi aku dok fikir.. nak amik darah je dah macam-macam drama swasta dia buat.. ni pulak nak operate.. mau sinetron pulak yang keluar.. so.. hold la dulu.. amik antibiotik dan ubat demam.. dapat pulak MC 2 hari..


Gitu la kisahnya anak nan sorang ni la.. dialah madu.. dialah racun.. ni demi nak bagi dia okey sikit.. gigih la hari-hari bagi aiskrim.. hahahhaa... suka la dia kannn.... huhuhu

till then, tatababai

What's New

1 comment:

  1. kena tonsil?...sampai perlu operate? bagi JM biarlah dulu..bab2 operate ni mmg takut....bg mkn aiskrim vanila...baik utk tekak

    semoga cepat sembuh aminnn

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^