Bila Iman ke dapur....

by - 8:30:00 AM

Assalammualaikum..

Last week gigih sangat kan pegi Giant beli buah Kiwi.. beli mangga sebab kelas Iman nak buat fruit salad.. kihkihkih..

Dan kiwi pilihan aku haruslah dari Zespri. Fresh dan manis sangat buahnya. Balik rumah.. siap siap potong buah kiwi dan mangga. Ada manis dan masamnya..

Kat sekolah pulak, dibahagikan kepada 6 kumpulan.. kumpulan Iman diberi nama Blueberry.. nanti kite tengok hasil fruit salad dari kumpulan dia..



Bagus juga aktiviti macam ni sebab selain dapat memupuk rasa rajin kat dapur.. dapat juga mengembangkan bakat budak-budak ni.. tapi Iman ni kalau kat rumah memang rajin la dia.. nak potong itu ini.. nak tumbuk.. nak kacau.. memang rajin la.. lelagi kalau dapat satu hari punye menu kat rumah tu.. ada air tangan dia.. memang selera dia lebih la.. pastu eksen la.. kata dia masak tu.. dia masak ni.. padahal tolong potong je.. kikikii...

Takpe.. bagi semangat... mana tau dah besar nanti jadi chef... hihih..


Berbalik kepada fruit salad yang dorang buat kat sekolah ni.. boleh pulak Sir Zul ni buat contest.. fruit salad sape yang paling sedap.. hikhik.. kuciwa Iman sebab bukan kumpulan dia yang menang... tapi takpe.. belajar dari pengalaman kan.. ^_^


Good job sayang.... cuba teka kumpulan Iman punya yang mana? ^_^

till then, tatababai

What's New

You May Also Like

4 orang suka

  1. Selamat Pagi...
    Singgah sini...
    ala..cian iman..xmo sedih² k..
    nanti cuba lagi....

    ReplyDelete
  2. wuhuu..ni teacher dia ke yg ambik gambar?sporting teacher...

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya..ada tmpt tuk kanak-kanak belajar masak tau..bst sgt..mybe boleh bwk iman g situ..seronok sgt..baca entry ni http://housewifearts.blogspot.com/2015/08/cita-cita-afrina-tercapai-di-smart.html

    ReplyDelete
  4. haii....iman.....apa khabar.....kak yaya dah follow blog ibu awak ni....harap ibu iman follow back laahhh blog kak yaa...hehehe..
    www.yayacendana.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^