Movie Review : Fantastic 4 (2015)

Assalammualaikum..

Semalam aku berpeluang untuk menonton Premiere Screening : Fantastic 4 (2015). Terima kasih Nuffnang atas jemputan. ^_^



Sinopsis :

Filem "The Fantastic Four (2015)" ini mengisahkan sebuah kumpulan yang akan melakukan teleport ke luar bumi. Mereka melakukan berbagai persiapan dan persediaan yang sempurna demi menjayakan projek tersebut. Ketika empat orang yang terpilih mencubanya, tiba-tiba terjadi suatu perkara yang tidak terduga. Mereka berempat telah mengalami perubahan bentuk fizik dan memiliki kekuatan super,  Ben Grimm (Jamie Bell) -The Thing, Johnny Storm (Michael B. Jordan) - Human Torch, Reed Richards (Miles Teller) - Mister Fantastic dan Sue Storm (Kate Mara) -The Invisible Woman. Dan tidak dilupakan, Victor Von Doom (Toby Kebbel) - Dr Doom.




Review aku :
Permulaan cerita agak membosankan, dalam 30 minit pertama je cuma cerita tentang persahabatan Reed dan Ben, macam mana dorang mencipta teleport machine. Watak Sue dan Johnny yang menjadi adik beradik nampak macam kaku manakala watak Victor sepatutnya nampak kejam.. tapi sebaliknya. nampak macam dibuat-buat. Bagi aksi pula, semua predictable.. dah tau lepas scene ni scene apa.. takde unsur-unsur kejutan yang membuatkan kitorang sebagai penonton ni rasa macam nak tau.. apa akan jadi lepas ni? ^_^

Bagi yang sukakan science fiction, cerita ini memang untuk korang. keseluruhan cerita ni agak menarik. Bagi yang pernah menonton Fantastic 4 (2005), jangan sekali-kali tertipu kerana mungkin corak dan jalan ceritanya hampir sama, tapi bagaimana mereka menjadi super itu yang berbeza.  ^_^

Untuk movie ni, aku bagi :



till then, tatababai

What's New
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

2 9 orang peminat :

  1. Erks.. 2 setengah bintang je.. Nak gi tgk ke tak nk gi tgk ke tak.. Hehe..
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  2. bestnya...Anil kerap kali dapat invitation dari Nuffnang utk buat review kan

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^