The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Wednesday, August 5, 2015

Movie Review : Fantastic 4 (2015)


Assalammualaikum..

Semalam aku berpeluang untuk menonton Premiere Screening : Fantastic 4 (2015). Terima kasih Nuffnang atas jemputan. ^_^



Sinopsis :

Filem "The Fantastic Four (2015)" ini mengisahkan sebuah kumpulan yang akan melakukan teleport ke luar bumi. Mereka melakukan berbagai persiapan dan persediaan yang sempurna demi menjayakan projek tersebut. Ketika empat orang yang terpilih mencubanya, tiba-tiba terjadi suatu perkara yang tidak terduga. Mereka berempat telah mengalami perubahan bentuk fizik dan memiliki kekuatan super,  Ben Grimm (Jamie Bell) -The Thing, Johnny Storm (Michael B. Jordan) - Human Torch, Reed Richards (Miles Teller) - Mister Fantastic dan Sue Storm (Kate Mara) -The Invisible Woman. Dan tidak dilupakan, Victor Von Doom (Toby Kebbel) - Dr Doom.




Review aku :
Permulaan cerita agak membosankan, dalam 30 minit pertama je cuma cerita tentang persahabatan Reed dan Ben, macam mana dorang mencipta teleport machine. Watak Sue dan Johnny yang menjadi adik beradik nampak macam kaku manakala watak Victor sepatutnya nampak kejam.. tapi sebaliknya. nampak macam dibuat-buat. Bagi aksi pula, semua predictable.. dah tau lepas scene ni scene apa.. takde unsur-unsur kejutan yang membuatkan kitorang sebagai penonton ni rasa macam nak tau.. apa akan jadi lepas ni? ^_^

Bagi yang sukakan science fiction, cerita ini memang untuk korang. keseluruhan cerita ni agak menarik. Bagi yang pernah menonton Fantastic 4 (2005), jangan sekali-kali tertipu kerana mungkin corak dan jalan ceritanya hampir sama, tapi bagaimana mereka menjadi super itu yang berbeza.  ^_^

Untuk movie ni, aku bagi :



till then, tatababai

What's New

2 comments:

  1. Erks.. 2 setengah bintang je.. Nak gi tgk ke tak nk gi tgk ke tak.. Hehe..
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  2. bestnya...Anil kerap kali dapat invitation dari Nuffnang utk buat review kan

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^