Assalammualaikum

Semalam aku lalu kat ruang legar Alamanda, banyak pula nampak signboard yang tulis Sunshine September.. so, godek-godek tengok rupanya Kumpulan Suria KLCC sedang mengadakan kempen Sunshine September di semua pusat beli-belahnya yang terdiri daripada Mesra Mall, Suria KLCC dan Alamanda sendiri. Wahhh.. aku pun tak sangka yang Suria KLCC turut berusaha dalam meningkatkan kesedaran mengenai autisme dikalangan rakyat Malaysia selain mengumpul dana bagi Persatuan Kebangsaan Autism Malaysia (NASOM).

Assalammualaikum..

Lately memang aku sibuk sangat dengan urusan perkahwinan adik-adik aku, lepas tu.. Hari Raya Korban pulak.. perghh.. sampai muka ni jadi tak terurus.. tup tup.. naik pulak jerawat kecik-kecik kat bawah dagu ni.. sobs sobs.. sedehhh…

Since kulit muka aku ni agak sensitif.. memang kena bersihkan betul-betul.. kalau tak confirm la akan naik jerawat kat celah-celah muka ni.. so, aku cuba satu produk yang diberi nama Zizani Secret Soap. Huhuu.. nama pun secret kan.. rahsia sabun ni adalah ia dapat membantu mengurangkan jerawat seawall 7 hari ! Perghh.. Dan yang penting, produk ni adalah 100% buatan bumiputera.

Assalammualaikum

Vietnam Airlines.. sokmo buat sale... mau tak bergelodak jiwa dan raga nak membeli belah kat sini.. tsk tskk... latest... Vietnam Airlines buat sale 4D3N (include flight + hotel).. Fuhh... bukan hotel cap ayam tau.. hotel ada-ada juga tu... meruntun jiwa rasanya...

Assalammualaikum

Assalammualaikum..

Sabtu lepas.. Uda dah selamat menjadi isteri orang.. Alhamdulillah.. ^_^ Cerita ceriti tentang majlisnya, aku akan ceritakan kemudian. Apa yang ingin aku sampaikan, adalah berkenaan dengan lafaz ucapan ketika majlis nikah berlangsung hari tu..

Dulu masa aku nikah, nikahnya di masjid.. aku tak dengar pun apa yang diperkatakan atau ucapan-ucapan yang disampaikan sebab aku duduk kat luar. Sipi-sipi je dengar.. Bila Usu nikah hari tu pun.. takde pula lafaz ucapan yang panjang lebar macam yang Uda kena ari tu.. huhu.. Orang kata Ustaz Mahmud ni gayanya memang macam tu.. tapi dulu time aku nikah pun, dia juga yang nikahkan.. kikikii..

Gambar ihsan : Aizat Omar
Assalammualaikum..

Siapa peminat cerita The Maze Runner? Ahah.. nak bagitau dah keluar sekuel kedua bagi Maze Runner ni tau..


Assalammualaikum..

Ehem... soping lagi.. hahahhaa... dah lama rasanya tak soping kat Zalora ni.. so, beberapa hari lepas aku berpeluang untuk shopping secara online kat Zalora. Huhuu.. Sebelum ni aku ada a few experience dengan Zalora dan ada juga beberapa perkara yang aku tak puas hati.. Tapi times goes on dan tak sangka.. perkhidmatan Zalora telah bertambah baik !

Assalammualaikum..

Siapa tak kenal Robert De Niro.. kalau dia yang berlakon, pasti lakonannya meletupss ! Minggu lalu aku berpeluang untuk menonton salah satu filem terbaru lakonan beliau iaitu The Intern, lakonan bersama Anne Hathaway.


Assalammualaikum..

Alhamdulillah.. adik aku yang bongsu dah selamat melangsungkan pernikahannya dengan jejaka pilihan hatinya.. dengar cerita.. dah bercinta dari zaman sekolah menengah lagi. bersambung pulak cinta jarak jauh selepas tamat SPM.. sorang kat Jordan.. sorang kat Rusia.. kalau orang lain mau dah curang cari boipren Pak Arab ngan Minah Rambut Karatz.. tapi kalau dah namanya bercinta kerana Allah.. maka bersatu jugalah mereka ni..

Assalammualaikum..

September datang lagi.. gigih sangat kan buat entry khas untuk September ni.. padahal sebelum ni takde pun nak buat.. kikiki...

Sempena bulan birthday aku yang ke-18 tahun (la sangat..).. nak pejam mata.. nak wish.. abracadabraaa... dapat laaa keta baru sebijikk.. fuhhhh.... moga-moga yang keluar kete ni...
Assalammualaikum..

Yummyyy.... sejak aku diperkenalkan dengan Japanese Food.. memang aku cukup suka dengan sebarang menu bento ni.. setiap kali pegi restoran Jepun.. mesti aku cari bento.. sebabnya aku suka makanan aku disusun cantik-cantik dalam bekas dan warna-warni dalam bekas tu membuatkan aku lebih berselera dari biasa. Ahaksss.. dasar perut dinosour.. kikikiii

Assalammualaikum..

Dah lama mengidam nak dapatkan tripod ni.. antara salah satu sebabnya aku dah tak sanggup nak sendal kamera aku kat atas beg yang kebarangkalian akan mengakibatkan kamera aku rosak. Hukhuk.. previous case, kamera aku jatuh.. flash kamera aku rosak.. terus rasa macam tak kira... mesti cari tripod juga ni.. boleh je nak pakai monopod.. tapi ko gigih ke idak nak pegang monopod tu dengan kamera besar tu sebelah tangan.. kuangkuang....



Ni pun rasa macam nak beli kamera baru pun ada.. yang lebih mudah dihandle.. mudah masuk dalam beg dan yang penting.. ringan.. kikikii...

Tripod ni aku beli melalui http://www.11street.my/ dengan harga RM29.00 sahaja.. murah kan.. hiksss.. tazzabar nak guna tripod ni untuk next trip... 


till then, tatababai

What's New