Sunday, September 13, 2015

Movie Review : The Intern

Assalammualaikum..

Siapa tak kenal Robert De Niro.. kalau dia yang berlakon, pasti lakonannya meletupss ! Minggu lalu aku berpeluang untuk menonton salah satu filem terbaru lakonan beliau iaitu The Intern, lakonan bersama Anne Hathaway.



Sinopsis :
Robert De Niro melakonkan watak Ben Whittaker, seorang pesara yang berumur 70 tahun, Walaupun umur beliau dikategorikan sebagai usia emas, tetap beliau mempunyai semangat yang tinggi dan sering menghabiskan masa dengan perkara-perkara yang berfaedah. Satu peluang datang kepadanya apabila beliau ternampak iklan pengambilan Senior Intern oleh sebuah syarikat fesyen online yang dimiliki oleh Jules Ostin (Anne Hathaway). Disitulah bermulanya kehidupan baru Ben sebagai seorang intern dibawah seliaan Jules Ostin.

Menarik? Jom tengok trailer filem ni.. ^_^



Review aku :

Cerita ni ringan dan dengan lakonan mantap dari kedua-dua pelakon dan obviously, semua pelakon termasuklah pelakon tambahan semuanya hebat-hebat.. filem ini memang best dan siapa tahu.. disebalik kemasukan Ben ke dalam syarikat Jules Ostin tu, ada rahsia disebaliknya.. Ahaa.. kalau nak tau.. kena la tengok... Comel sangat tengok Jules Ostin naik basikal kat opis.. terasa nak naik basikal kat opis pulak.. hahahaha... Aku recommended sangat cerita ni kat korang.. dan bagi aku yang menonton cerita ni.. ada pengajaran dan inspirasi dari cerita ni.. Heheh.. tahniah buat semua pelakonnya yang membawa watak dengan cemerlang.

Untuk cerita ni, aku bagi :





till then, tatababai

What's New
Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^