Tuesday, November 24, 2015

Bila travel blogger berjumpa di #TBM2015

Assalammualaikum

2 minggu yang lalu, aku ada attend satu event Travel Blogger Meetup yang mana event ni menghimpunkan travel blogger dari seluruh dunia. Hahh.. hebat ke tidak? Program anjuran Sedunia Travel ni, kalau tak silap aku.. dah lebih dari 3 tahun diadakan.. setiap tahun semakin besar..



Last year adalah pertama kali aku join event Travel Blogger Meetup.. memang best.. cumanya tahun lepas tak seramai tahun ni.. dan sesi knowledge sharing tahun lepas juga lebih panjang dari biasa. Setiap panel diberikan peluang untuk memberi sesi perkongsian ilmu kepada newbie blogger macam aku ler... ^_^ Banyak input dan informasi yang kami perolehi dan yang penting.. we do makes a lot of friends.


Arththi dari Sedunia Travel

Untuk tahun ni pula, since event tahun ni lebih besar.. makanya lokasinya juga lebih besar. Bertempat di Calavera, KL Event Travel Blogger Meetup 2015 kali ini menghimpunkan hampir 150 orang travel blogger serata dunia. Ada yang dari Kanada, Australia, India dan macam-macam lagi. Dan yang menariknya event kali ni, Ehem... panel-panel dia memang thorbaik !



Siapa yang tak teruja dengan kehadiran Menk Mahawangsa.... Arghhh.... Ramble and Wander (RaW)... Tidakkkkkkkk...... Anis Ibrahim... Uwaaaaaaa.... Dan... Jard!!!!! Uishhh.. semua memang kaki travel yang mantap-mantap ! Mau aku tak teruja nak pegi... Event ni dah jadi acara wajib yang mana tiap tahun macam wajib je nak kena pegi.. Hahahah.. sebab kat sinilah boleh nak jumpa geng-geng travel sehati sejiwa..




Alhamdulillah.. walaupun hujan agak lebat ketika event ni berlangsung.. tapi tetap best sebab lagi lebat hujan tu.. lagi lebat la hujah dan Q&A antara peserta dengan panel. Setiap panel juga diberi peluang untuk berkongsi cara untuk merancang trip dan tips menabung untuk travel dan sebagainya. Memang havoc juga la.. tapi malangnya.. masa sangat mencemburui.. kalau dah sembang pasal travel.. bagi 2 hari 1 malam pun tak cukup.. maybe lepas ni Sedunia Travel boleh buat boot camp 2D1N ke untuk Travel Blogger Meetup ni.. hehehe

Meet Afif dari timetravelafif

kami... bersembang tentang pengalaman travel masing-masing

Wefie dengan Menk Mahawangsa

travel buddies Afif dan Penaberkala

tinggi nau RaW ni.. I adore you... ^_^

the sweetest Anis Ibrahim..

Dan lastly, sebelum balik.. pihak Sedunia Travel turut mengadakan Instagram / Twitter Contest yang mana semua peserta diberikan logo Sedunia Travel dan diminta untuk bergambar dengan logo tersebut dengan cara yang paling kreatif ! Dan hadiah utamanya adalah.. Pakej Percutian ke Krabi !

try luck.. hantar gambar ni.. ^_^

Fuhh.. walaupun dah jejak Krabi 3 kali.. tapi tetap tak mematahkan semangat aku untuk cuba.. kita cuba suka-suka je la kan.. kalau dapat.. alhamdulillah.. kalau tak dapat.. rezeki orang lain la tu.. ^_^

Terima kasih Sedunia Travel kerana mengadakan event Travel Blogger Meetup ni dan harap dapat jumpa lagi tahun depan..

Juga tak dilupakan kepada semua panel yang sudi memberikan perkongsian ilmu kepada kami.. uols memang best dan memberi inspirasi kepada kitorang..

till then, tatababai

What's New
Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

1 comment:

  1. Wah...kak Anil...best betul 3 kali dah pi Krabi....kalau menang bg SA pakej tu eh...hahahahahah

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^