Thursday, November 12, 2015

Keputusan Periksa Hujung Tahun...


Assalammualaikum..

2 hari lepas, keputusan peperiksaan Iman hujung tahun keluar. Dan alhamdulillah.. keputusannya sangat memberangsangkan.. walaupun tak la dapat No 1 kan.. tapi, ada apa pada nombor kan.. yang penting keputusannya ada peningkatan.. syukur alhamdulillah..



Iman ni suka main-main.. dalam kelas tu kalau boleh cikgu dia cerita, haih.. suka lari-lari.. suka main la.. tapi pada masa yang sama.. dia juga sangat suka membantu cikgu dan kawan-kawan.. Lagi la time ni dah pulang buku sekolah, datang sekolah untuk main je.. siap bawa permainan dari rumah.. Raket badminton memang tak penah tinggal la.. Suka sangat kan.. kita galakkan sahaja yang baik-baik..

Hari tu, aku marah dia.. sampai menitik airmata dia.. kesian juga tapi aku marah sebab aku sayang.. masa aku balik amik dia dari sekolah, dia tercerita kat aku dia beli aiskrim kat area taska tempat dia duduk tu.. Haihh.. aku pun apa lagi.. aku marah la.. sebab tempat dia beli aiskrim tu kalau dari taska, dekat lorong belakang taska dan kawasan intermediate house. Dia kata dia dah bagitau cikgu taska, tapi apa yang aku risaukan, takut ada je sape-sape naik motor ke atau ada penyewa kat situ ke tarik dia masuk rumah.. Isk.. Nauzubillah..

Kadang budak-budak ni bila kita marah.. dia ingat kita tak sayang.. tapi sekarang Iman dah besar.. dia tau.. bila aku marah.. bukan sebab aku tak sayang.. tapi sebab aku amik berat dan aku sayangkan dia. Dia pun jenis suka memendam rasa sama macam aku.. Like mother like daughter. Love you, sayang.. moga tahun depan dapat tingkatkan lagi usaha.. ^_^

till then, tatababai

What's New

1 comment:

  1. kalau saya jadi IMan, baca entry ni...mau menitis air hidung...sob6....
    terharunya...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...