Friday, November 6, 2015

Perancangan Travel 2016 !


Assalammualaikum..

Ehem... sape buka Facebook Fly FM.. baik punye perancangan dorang kann.. tolong rancangkan percutian untuk kita tahun depan.. ^__^ Eh ehh.. ada diantaranya destinasi percutian tu betul tauuu... pandai Fly FM ni bermain-main dengan psikologi aku yang hantu jalan ni.. hahahahah




Tetiba salahkan Fly FM kann.. padahal ko yang tak reti-reti nak duduk opis diam-diam.. kikikiii

Moh godek kemanakah kita tahun 2016 nanti?

Ouchh.. destinasi idaman sejak AirAsia buka route ke sini.. Hahhaha.. tapi entah kenapa.. tak terbeli lagi tiket ke sini.. adakah sebab ada destinasi lain yang lebih menarik? Huhuhu.. Kalau dapat pegi Maldives ni, mau aku duduk semedang dalam bilik je... pagi tengok sunrise, pastu mandi air laut sampai hitam legam.. pastu sambung mandi private pool pulak.. makan dalam bilik, tengok sunset.. perghh.. like a princess kononnya.. mau 5 hari kat Malvides terus berat badan naik 8kg.. Kahkahkah.. sila jangan ikut itinerary aku tu ye.. kikiki..

Ehem.. ni pun destinasi idaman.. Insya Allah.. ada rezeki, ada bajet.. nak jejak Italy tahun depan.. korang doa-doakan la ye.. tapi tempat yang aku nak pegi tu adalah Rome. Ni semua gara-gara movie, When In Rome. Terpengaruh dengan scene baling duit syiling kononnya.. Tapi kalau dapat ke Venice ni, impian hati nak naik gondola sambil tengok sunset diiringi oleh nyanyian syahdu pengayuh gondola.. Harap-harap suara dia sedap.. Pastu nak ajar dia nyanyi lagu Wings,  Semangat Yang Hilang.. Hohoho

Aaaaa... destinasi idaman.. nak pegi Hokkaido.. aku dah survey Hokkaido ni since 2 tahun lepas.. tapi entah kenapa.. susah sangat nak grab tiket harga paling murah.. bukan tak jumpa yang murah.. tapi nak yang paling murah.. Kikiki.. dasar cheapskate.. huhu.. selagi boleh berjimat, kita jimat la kannn... Jepun, mu tunggu aku datang !

Greeeeeceeeeeee... destinasi idaman hati.. Woiiii.. semua destinasi idaman ko... Hahahhaa.. yang ni pun aku dah ushar since 3 tahun lepas.. Fuhh.. dari zaman Greece dalam ekonomi yang baik, sampai la kejatuhan ekonomi dia.. tak juga aku sampai ke sana.. doakanlah ye.. mana tau tahun depan boleh sampai.. huhuhu

Ada apa kat Kanada? Ahaaa... aku pun tak tau sebab tak penah survey.. kikikii.. mari berangan-angan.. kot la sampai Kanada dulu sebelum negara lain kan.. ^_^

Kalau bercerita tentang Iceland.. aku akan terus ingat satu menda.. sejuk ! Aku ni tak tahan sejuk.. tapi kan.. sejak dua menjak ni.. agaknya badan aku dah bermutasi.. kalau takat 15 degree tu, boleh pulak aku berpeluh-peluh.. Huhuhu.. alamak.. riak pulak.. Moh kita try ke Iceland tahun depan, nak tengok boleh tahan ke idok !

Negara ni dah pernah sampai tahun lepas.. tapi takat stay 2-3 hari je tu pun sebab transit.. tapi kalau diberi peluang.. aku nak buat roadtrip kat Austalia ni.. Sape nak join? PM aku.. kite ejas date.. dapat 3-4 orang jadi la kan.. ^_^

Alamak.. bukan takmo pegi Rusia ni.. tapi.. Hurmm.. mungkin tahun depan akan lebih baik? Mungkinkah aku akan sampai ke Rusia tahun depan? Mu tunggu... huhuhu

Ini kalau aku cakap aku nak pegi Korea lagi.. mesti ramai yang bash aku.. Hahaha.. macam takde tempat lain nak pegi ekk ekk.. kikikii.. cantik apa Korea ni.. best apa.. ^_^ apa salahnya aku pegi lagi.. lagipun banyak tempat kat Korea tu aku tak explore lagi.. huhuhu

Brazil? Huhu.. Terus teringat lagenda bola sepak kann.. mari verangan.. kot la dapat ke sana.. mana tau kann.. ^_^

Last pergi ke Egypt ni tahun 2002.. dah lebih 10 tahun... Akan kembalikah ke Egypt pada tahun 2016? Mungkin.. 

Penutup untuk tahun 2016.. Thailand.. nak tengok ladang bunga matahari... yeayy... jom jommm.. sape nak ikutttt....

Sumber Gambar : Fly FM

Ini baru perancangan travel untuk 2016.. matilanak kena ambush dengan LHDN sebab tiap bulan pegi oversea.. kikiki.. kalau takat pegi Indonesia ke Thailand tu boleh dimaafkan lagi.. ni negara jauh-jauh.. kos tinggi-tinggi pulak tu.. huhuhu

Well.. kalau ada rezeki.. apa salahnya kan.. bukan pakai duit rakyat pun.. duit sendiri.. hasil dari simpanan ASB, ASW, ASN, ASD, tabung buluh, tabung ayam, duit kutu, duit bawah bantal.. Hahhh.. gituu... Moh doakan mimpi-mimpi indah ni jadi kenyataan... ^__^













till then, tatababai

What's New

5 comments:

  1. SS tak mintak banyak... Dapat perhabiskan seluruh China pon jadi lahhh... Sebelum currency jadi one to one... Sakit hati kannnsss... He He He...

    ReplyDelete
  2. Skang ni rasa cam nk pi Ausie dengan Filipin je.. hermm, tak tau la tu bila

    ReplyDelete
  3. maknanya lagi banyak sales uncle kena buat untuk travel pasni hehehe

    ReplyDelete
  4. untung ada gang travel.... best nya...nak join boleh hehehe

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...