Tuesday, June 30, 2015

Shopping raya di Courts !


Assalamualaikum..

Pengumuman.. pengumuman… Courts Setapak kini telah dibuka !

Bolehlah shopping barangan rumah kat sini.. ehem.. pasti rumah berseri di hari raya nanti.. Courts baru-baru ini melancarkan kempen ‘Senang Saja, Courts Ada ’ , kali ini lebih fokus pada kepada kehendak pelanggan dengan memberikan wajah baru pada cawangan Courts di Malaysia dan memberikan idea dan pengalaman yang lebih baik kepada pelanggannya.

Monday, June 29, 2015

Tips & Trick dalam Berblog !


Assalammualaikum

Tak sangka.. nak berblog ni pun bukan senang-senang je nak tulis tau... ada caranya... thank to Butterfly Project dan Tammy Lim yang menganjurkan Blogging 101 Workshop. Since tempat adalah limited, maka hanya yang betul-betul berminat sahaja yang diberi peluang untuk join workshop ni.

Saturday, June 27, 2015

AirAsia Free Seats!


Assalammualaikum..

Amboii.. sakannya korang beli tiket ye... I is jelly tauuu ! Siapa baca entry aku yang lepas pasal AirAsia Free Seats ni?

Nampak tak banyak gile tempat idaman hati yang aku nak grab thru AirAsia Free Seats ni. Kenapa aku nak sangat pegi tempat yang aku senaraikan tu? Sebab setiap tempat tu mempunyai ada festival terkenal yang aku nak sangat join dan korang MESTI try !

Jom ke Grand Opening Almari Baju by Adrini's


Assalammualaikum..

Korang buat apa hari ni? Kalau takde, aku nak ajak korang ke Grand Opening Butik Almari Baju by Adrini's bertempat di Shah Alam.

Boleh la shopping baju-baju untuk dipakai pada hari raya nanti. Seronok kan.. aku pun akan berada di sana nanti, boleh la kita beramah mesra nanti.. ^_^ Tak sabar nak tengok koleksi baju by Adrini's sebab  ianya sangat selesa dan mesra breastfeeding. Untuk yang single, no worries, ada juga blouse, baju kurung dan palazo yang sangat selesa dan yang penting, menepati syariat Islam. ^_^

Friday, June 26, 2015

Cerita hari ini.. boleh buat drama Akasia !


Assalammualaikum..

Minggu ni terasa penat sangat.. minggu ni hampir tiap hari aku berulang dari menara ke kompleks untuk urusan kerja. Dengan kereta tak sihat lagi... hurm...  bila cerita pasal kereta tu.. dah 6 bulan dah problem.. kuar masuk bengkel.. dah bayar habis semua.. tapi masih lagi bermasalah... minggu depan dah masuk bulan 7.. agak-agak akan sihatkah dia pada bulan 7 nanti? Alhamdulillah.. masih lagi bersabar.. Moga dipermudahkan segala urusan..

Thursday, June 25, 2015

Studio Photoshoot MURAH dan SELESA !


Assalammualaikum..

Dah hampir 2 minggu aku hold entry ni.. sebabnya.. aku tak tau nak pilih gambar.. kisahnya.. semua gambar yang diambil oleh Duwan ni cantik-cantik sangat.. sampai susah sangat aku nak pilih untuk entry ni. Kalau gambar photoshoot 10 keping boleh la aku masukkan semua.. tapi ni beratus-ratus keping.. uish.. aku tak dapat bayangkanlah orang yang memang buat kerja-kerja macam ni.. macam mana dorang nilaikan gambar yang cantik-cantik tu.. sebab pada aku.. semua gambar hasil bidikan team Mojo Studio ni terlampau cantik..

Bagi korang yang sedang mencari studio photoshoot, aku sarankan korang untuk menggunakan khidmat fotografi dari MOJOREEL Studio. Insya Allah.. aku jamin.. korang akan sangat berpuas hati dengan hasilnya..

Tak percaya?

Tuesday, June 23, 2015

Anil Wanina di Astro !


Assalammualaikum..

Teruja ! Siapa kata tak teruja kan... semalam ada kawan wassap bagitau, muka aku masuk TV ! eh eh.. TV mana? aku pun macam eh eh.. ko sape nak masuk TV? Ingat Ben Ashaari.. kahkahkah..

Pastu gigih plak kawan ni pegi google dan sekali kuar plak kat Youtube. Amik kau ! Rupanya event Go Shop yang aku pergi baru-baru ni dengan geng blogger lain.. ^__^

Tu dia.. siap print screen lagi.. adoiyaii...


Monday, June 22, 2015

Shorttrip ke Medan - Day 1


Assalammualaikum..

Kabare? Hihihi.. aku waras.. Kue udah mangan? Hahaha.. paham ke idok? Tetiba nak speaking Jowo plak kan… takde kena mengena langsung ngan entry yang aku buat ni… hihihi.. sebenarnya 2 bulan lepas, aku pegi ke Medan, Indonesia. Dah la masa tu baru je seminggu lapor diri keje kat tempat baru.. so, sangat hectic lelagi aku kena mohon permohonan keluar negara buat kali kedua sebab yang opis lamanye tak bole guna. Alhamdulillah.. dipermudahkan segala urusan. So, pada 11 April, flight aku belah pagi.. so seawal jam 6.15 pagi, lepas Subuh, aku bertolak dari rumah ke KLIA2 yang mengambil masa kurang dari 15 minit. Encik suami drop aku kat departure hall dan kat situ, aku terus masuk jumpa ngan June, travel partner aku ke Medan. Lepas verify booking, aku pun masuk ke dalam boarding hall dan jumpa ngan June kat situ. Awal lagi sebenarnya, tapi saje takmo lambat-lambat kan..

Kebersihan anak.. keutamaan kami !


Assalammualaikum..

Pada masa ini, memang tidak dapat dinafikan lagi.. kebersihan diri adalah menjadi perkara utama yang perlu diberi perhatian. Siapa tahu.. sekecil-kecil bakteria mampu menjadi sebesar-besar virus yang sukar dikawal. Terutama dalam penjagaan peribadi kanak-kanak yang pastinya kita tahu, mereka banyak melakukan aktiviti luaran seperti bermain bola, bermain pasir dan sebagainya. Dan yang pasti, mereka terdedah kepada bakteria yang mungkin menyebabkan penyakit seperti selesema, batuk, demam dan penyakit mata dan kulit.

Kenapa MESTI Monday Blues?


Assalammualaikum..

Happy monday ! hehehe.. puasa ke tak hari ni? Siapa yang biasanya kalau hari Isnin.. malas gile nak pegi keje? Ehem.. macam aku? Hahahha.. aku tak malas.. cuma liat sikit je.. kikiki.. #alasan

Sunday, June 21, 2015

Kenapa MESTI miliki DVD Colours & Career ?


Assalammualaikum..

Keje ni tak sesuai langsung dengan aku ! 
Bosannnnnnn ! 
Aku nak berhenti keje !

Hurm.. ada tak sesiapa yang pernah rasa macam kat atas tu.. hehehe.. aku ni kadang-kadang rasa macam tu juga.. tapi bak kata orang, aku still belum ready lagi nak bertukar kerjaya atas sebab-sebab sumber kewangan tak mencukupi.. kikikii...

Masak dan Menang bersama Kicap Mahsuri


Assalammualaikum..

Siapa yang tak kenal dengan kicap Mahsuri.. bukan sahaja sedap, tapi sesuai untuk digunakan untuk pelbagai jenis masakan dan boleh juga dimakan begitu sahaja.. ^_^


Sepanjang bulan puasa hari tu, aku sempat menghadiri salah satu acara amal yang diadakan oleh Kicap Mahsuri bersama Rumah Kesayangan Anak Yatim, Fakir Miskin dan Asnaf Zakat.


Antara acara yang diadakan adalah persembahan badut bersama anak-anak yatim dan asnaf zakat.. seronok sangat dorang sampai ada yang duduk kat bawah sebab nak tengok persembahan dari badut tu.. ^_^


Selain itu, acara penyampaian sumbangan kepada Rumah Kesayangan Anak Yatim, Fakir Miskin dan Asnaf Zakat juga diadakan selepas persembahan badut dan pastinya acara ini diserikan lagi dengan kehadiran beberapa orang artis tanahair yang turut memeriahkan dan menggembirakan kanak-kanak di sini.. ^_^



Majlis ini diakhiri dengan sesi berbuka puasa kanak-kanak dari Rumah Kesayangan Anak Yatim, Fakir Miskin dan Asnaf Zakat bersama media dan artis dan menu utamanya adalah Nasi Ambeng. Yummy.. ini adalah kegemaran aku.. kicapnya memang sedap dah terasa sehingga masin, manis dan pedasnya. Inilah kelebihan kicap Mahsuri.


Menurut Pengarah Pemasaran Mahsuri, seramai 24 orang pemenang yang akan meraih RM500 dengan mencipta resepi Buka Puasa mereka dengan menggunakan bahan asas produk Mahsuri akan turut melawat dan meraikan rumah kebajikan sepanjang tempoh pertandingan.

Antaranya adalah :-
20 Jun - Pusat Jagaan Rumah Kesayangan
27 Jun - Rumah  Kebajikan Baitul Hidayah
4 Julai - Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari
11 Julai - Rumah Nur Sakinah


Korang pun boleh join juga tau.. ^_^  Bermula 28 Mei hingga 8 Julai

- Hanya perlu beli produk Mahsuri
-  Masak menggunakannya untuk juadah berbuka puasa anda
-  Snap picture masakan anda
-  Kemudian kongsikan di facebook MyMahsuri dengan hashtag
#MyMahsuri  ( dan hashtag sos yang anda gunakan)
#Manis   #Pedas    #Tiram   #Ayam




Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/MYMahsuri 


till then, tatababai

What's New

Friday, June 19, 2015

Ke Amsterdam ke kite?


Assalammualaikum..

Time tak gaji lagi ni la time tu nak SALE kan.. kannnnn... walaupun salenya tak la seteruja yang sebelum ni.. tapi gedik-gedik nak share juga.. hahahaha

Kemanakah? London? Ams? Atau Turki?


Thursday, June 18, 2015

Wednesday, June 17, 2015

Kedai cermin mata MURAH GILE !


Asssalammualaikum..

Baru-baru ni aku ada buat cermin mata baru.. cermin mata raya katanya.. kuangkuang… nak cermin mata yang boleh buat nampak kurus.. bahahaha.. memang tak la kannnn…

Nak cerita pasal kedai cermin mata yang murah ni.. memang tiap tahun aku buat kat sini.. sampai tauke dia pun kenal aku.. hehehe.. untuk cermin mata yang aku buat kali ni, memang murah gile.. tak sampai RM200 pun..


Tuesday, June 16, 2015

Terima kasih Zarin......


Assalammualaikum..

Ni cerita minggu lepas.. hihihi... hari tu Zarin tag kat Insta gambar buah kuinin kampung.. gedik tauu.. saje je buat akak terliuq.. hahahaa..

Nak dijadikan cite.. Zarin dah bawakan Kuinin kampung tu semata-mata untuk ahkak comel ni hahh... tapi Zarin ni keje kat KL.. aku ni keje kat Putrajaya.. dah bilanya nak berjumpa.. kang lambat jumpa.. bonyot la kuinin tu kann...

Gigih laa hari Isnin lepas dari Putrajaya aku naik ERL sampai KL Sentral.. pastu naik LRT pulak ke LRT Kelana Jaya semata-mata nak jumpa Zarin ni nak amik Kuinin.. hahahah...

Macih Zarin dan wife... bukan sebiji.. bukan 2 biji.. tapi 6 biji Kuinin yang Zarin bagi.. terima kasih sudi ingatkan akak dan bawakan Kuinin tu untuk akak..  sampai lendut paperbag yang isi Kuinin tu.. nasib baik tak jatuh.. haahaha.. yang tak boleh blah tu.. aku ni dah la naik ERL.. pastu satu gerabak tu bau Kuinin.. kikikiii...



Friday, June 12, 2015

Cara Memohon Malaysia Hall di Australia


Assalammualaikum..

Entry ni.. adalah khas untuk macam mana nak apply untuk menginap di Malaysia Hall Melbourne. ^_^ especially di Melbourne. Rindu Melbourne tauu... ^_^

Siapa yang pernah baca entry sebelum ni, aku pernah buat permohonan yang sama pada tahun 2013 kan... tapi masa berubah.. maka, teknologi pun dah berubah.. so, untuk tahun 2015 ni.. kalau sesiapa tengok website Education Malaysia Australia tu, memang dah berubah.

Bebaru ni aku tengok, permohonan pun dah ONLINE.. senang sangat nak apply ! Jom follow aku untuk belajar cara-cara untuk memohon Malaysia Hall di Australia.

Thursday, June 11, 2015

Jom rancang cuti 2016 !


Assalammualaikum...

Adakah ada orang yang macam aku? Tengah rancang percutian persendirian? dengan kawan-kawan mahupun bersama keluarga?

Sokmo nak cuti je kannn... macam takde keje lain.. hahahaha.... MESTI la... aku ni cepat stress... bila stress aku kena cuti.. bila cuti takkan nak pegi PD? Nak pegi OVERSEA ! Waahhhh.. gituu.. velagak gile.. nak cuti LUAR NEGARA je kooo... jeles ngan SIPUT... tetiap tahun pegi LONDON..  kikiki.. tak la... DALAM NEGARA pun aku pegi juga... aku ikut saranan menteri.. menteri suruh bercuti dalam negeri je... gituuuuuu

Wednesday, June 10, 2015

Saturday, June 6, 2015

Bersediakah kita dengan Hari Kiamat?


Assalammualaikum...

Terpanggil aku untuk berkongsi info dari bro Saiful Nang dan Warga Prihatin ni.. adakalanya, betul juga apa yang diperkatakan tu.. bukan sekali, bukan dua kali.. tapi dah banyak kali terjadinya perkara-perkara macam ni.. tapi tidak satu pun yang dijadikan sebagai pengajaran.. kalau ada pun, seminggu dua je.. lepas tu.. hurm..

Adakah kita dah bersedia dengan Hari Kiamat ?

Friday, June 5, 2015

Antara MOVE ON dan TUAH !


Assalammualaikum..

Rezeki hari Jumaat yang penuh barakah ni.. bulan ini sebenarnya bulan istimewa.. selalunya bila awal-awal bulan ni.. aku mesti amik cuti.. paling-paling pun 3 hari.. tapi tahun ni, aku korbankan cuti-cuti aku atas sebab kerja.. takpe la.. Insya Allah.. banyak lagi tahun-tahun lain yang aku boleh cuti kan...




Wednesday, June 3, 2015

AirAsia ke PARIS ? LONDON ?


Assalammualaikum...

Seriously??? Aku macam tak percaya.. kitorang ada mega trip tahun depan.. so dalam dok riki-riki tiket flight.. tetiba ternampak AirAsia punye NEW ROUTE ! Antaranya, United Kingdom, France, Tunisia, Iraq.. dan of course.. New Zealand..

Biar betik !!!! Adakah AirAsia tengah bengong?? Ataupun .....

Monday, June 1, 2015

Betul ke Anil Kapoor tu abang Anil Wanina?


Assalammualaikum..

Wahhh.. terujanya... abang aku akan datang ke Malaysia minggu ni... ^_^ eksaited ! Bintang Bollywood, Anil Kapoor aka abang kepada Anil Wanina.. ehem.. dikhabarkan akan berkunjung ke Malaysia sempena Malam kemuncak Anugerah Akademi Filem India Antarabangsa 2015 (IFFA2015) yang akan berlansung di Stadium Putra Bukit Jalil, 7 Jun ini.

Golden Rose Malaysia is OfficiallyOPEN !


Assalammualaikum..

Siapa suka makeup? Hahh.. ini ada berita baik untuk korang semua yang sangat sukakan makeup makeover.. Golden Rose, satu brand makeup dari Turki yang telah bertapak selama hampir 30 tahun dalam industri kecantikan ni. Dan yang pastinya, produk-produk Golden Rose ini adalah HALAL.. boleh pakai dan guna tanpa was-was. Kalau ikutkan, Golden Rose ni dah bertapak kat negara-negara lain lama dah.. cuma baru-baru ni butik Golden Rose ni telah dibuka di Malaysia bertempat di Sunway Putra Mall.