Monday, August 31, 2015

Blogger Day bersama Xing Xing di Zoo Negara !


Assalammualaikum..

Alhamdulillah.. Blogger Day Kelab Blogger Ben Ashaari di Zoo Negara telah berjalan dengan jayanya. Memang havoc ! Memang best ! Memang terbaik !

Aktiviti dimulakan seawal jam 9.00 pagi.. usai pendaftaran.. pihak urusetia telah membahagikan kepada 2 kumpulan iaitu Hornbill dan Tiger. Bagi blogger pula, kami dapat tag, PANDA yang boleh ikut mana-mana kumpulan. Haruslah kita seiring sejalan dengan family kan.. ^_^

Friday, August 28, 2015

Teater Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck


Assalammualaikum..

Rasa dah lama tak tengok teater kan... ^_^ I is rindu dengan Istana Budaya.. hehehe.. nak share dengan korang, satu pementasan teater yang bertajuk Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck, sebuah teater adaptasi dari novel karya agung Allayarham Prof. Dr. Hamka akan ditayangkan pada 12 -18 Oktober 2015. 

Thursday, August 27, 2015

#ProjekTravel 1st Greet and Meeting !


Assalammualaikum..

Alkisah... ini adalah cerita minggu akhir raya hari tu.. inilah antara ahli-ahli #ProjekTravel yang sedang dalam perancangan kitorang.. bukan mudah nak kumpul ramai-ramai macam ni dan yang penting.. satu kepala ! So far, semuanya memang jenis yang mudah berbincang dan yang penting.. sama-sama keluarkan idea dan pendapat tentang destinasi yang bakal ditujui..

Derma USD5 JUTA !


Assalammualaikum..

Huh.. malam tadi mimpi ada orang nak derma duit dengan tiket flight around the world ! Terus rasa macam.. wowwwww.... takmo bangun dari tidur.. nak teruskan je dengan mimpi-mimpi indah tu.. hikhik.. Pagi-pagi masuk keje.. tengok emel.. wowwww... Bill Gates nak derma duit USD5 JUTA
!!!!!!

Wednesday, August 26, 2015

Gathering KBBA yang havoc !


Assalammualaikum..

Sabtu lepas memang havoc ! Open house KBBA yang pertama aku hadiri bersama geng-geng KBBA yang ohsem... menu dia toksah cakap la.. apa lagi kalau bukan Mee Udang D'Laila.. sakan 1 mangkuk aku makan tanpa hirau diri yang tengah berpantang.. kikikii...

Kanta lekap terbaik dari Bausch + Lomb !


Assalammualaikum..

Aku memang dah gunakan kanta lekap sejak beberapa tahun lalu.. banyak jenama yang aku dah gunakan.. dan bukan semuanya sesuai dengan aku tau.. lagi pulak... mata aku ni jenis sensitif.. sebab tu aku jarang gunakan kanta lekap kecuali kalau ada apa-apa event macam koir ke.. ye la.. time tu nak mekap 4-5 inci.. kihkihkih... tak best pakai pakai cermin mata.. so, harus la pakai kanta lekap kan.. hikhikk.. tapi selalunya, lepas tu mesti mula la mata merah la.. sakit mata la.. sebab tak sesuai dengan kanta lekap tu..


Tuesday, August 25, 2015

Ruang iklan di blog AnilWanina !


Assalammualaikum..

Hi korang... dah lama nak open ni tapi asik tak sempat je.. bagi sesiapa yang dah tengok layout baru blog ni.. ada ruang khas untuk iklan kat side bar blog ni.. so, sesiapa yang berminat nak letak iklan saiz 125 x 125 seperti yang korang boleh tengok kat side bar sebelah kanan ni kan.. bolehlah emel kat anilwanina@gmail.com.. ^__^

Menu Santan dalam Penerbangan AirAsia !


Assalammualaikum..

AirAsia.. semakin hari semakin gah dalam dunia penerbangan samada di Malaysia mahupun di luar negara. Pengalaman aku bersama AirAsia bukan sekali.. tapi dah banyak kali.. syukur.. aku masih memilih AirAsia sebagai medium perjalanan aku samada dalam dan luar negara kerana harganya yang berbaloi, hospitalitynya yang memuaskan dan makanannya yang enak !


Friday, August 21, 2015

8 Tips & Trick Jawab Soalan Exam !


Assalammualaikum

Beberapa hari lepas aku telah bertugas sebagai pengawas peperiksaan bagi peperiksaan kerajaan.. Ini adalah kali pertama aku bertugas dan agak nervous sebenarnya.. hiksss... so, aku nak share sikit tips & tricks jawab soalan exam yang aku rasa semua orang tau dan dah amalkan pun kan... tapi aku gigih tulis juga untuk rujukan sendiri juga sebenarnya.. manalah tau kan... ^_^

Wednesday, August 19, 2015

Bila Iman ke dapur....


Assalammualaikum..

Last week gigih sangat kan pegi Giant beli buah Kiwi.. beli mangga sebab kelas Iman nak buat fruit salad.. kihkihkih..

Dan kiwi pilihan aku haruslah dari Zespri. Fresh dan manis sangat buahnya. Balik rumah.. siap siap potong buah kiwi dan mangga. Ada manis dan masamnya..

Kat sekolah pulak, dibahagikan kepada 6 kumpulan.. kumpulan Iman diberi nama Blueberry.. nanti kite tengok hasil fruit salad dari kumpulan dia..


Thursday, August 13, 2015

Movie Review : Pixels


Assalammualaikum..

Hoihhh.. bersawang blog aku... lap lap sikit kasik kilat... tsk tsk..okey korang.. semalam aku sempat menonton wayang bersama geng wayang aku, siapa lagi Cik Haida kita la kan.. tajuk ceritanya adalah Pixels..

Friday, August 7, 2015

Bila Iman demam...


Assalammualaikum...

Iman ni jarang sangat demam.. tapi bila demam.. boleh tahan juga la lama dia.. bulan ni memang agak tough dengan macam-macam jenis penyakit yang datang... dari aku sakit kakinya, dapat MC 4 hari.. pastu encik suami ceri beri.. tu pun MC 2 hari juga.. lepas tu sambung pula Iman demam.. 4 hari tak sekolah.. 2 hari darinya tu MC..

Thursday, August 6, 2015

Sandwich terbaik dari Garsa Kitchen !


Assalammualaikum..

Siapa malas masak?
Aku.. | Angkat tangan..

Hahahaha...
Mengaku je la ye.... nak buat sandwich pun pemalas.. kahkahkah. tapi kadang ikut mood juga.. ada turn rajin, ada turn malas.. tapi kalau sandwich.. isk isk.. malas sikit sebab walaupun kitorang 3 orang je kat umah ni.. tapi seme banyak songeh.. ada yang nak telur hancur.. ada yang nak boh tuna.. yang nak ayam sekor puna do.. tsk tsk..

Wednesday, August 5, 2015

Movie Review : Fantastic 4 (2015)


Assalammualaikum..

Semalam aku berpeluang untuk menonton Premiere Screening : Fantastic 4 (2015). Terima kasih Nuffnang atas jemputan. ^_^



Sinopsis :

Filem "The Fantastic Four (2015)" ini mengisahkan sebuah kumpulan yang akan melakukan teleport ke luar bumi. Mereka melakukan berbagai persiapan dan persediaan yang sempurna demi menjayakan projek tersebut. Ketika empat orang yang terpilih mencubanya, tiba-tiba terjadi suatu perkara yang tidak terduga. Mereka berempat telah mengalami perubahan bentuk fizik dan memiliki kekuatan super,  Ben Grimm (Jamie Bell) -The Thing, Johnny Storm (Michael B. Jordan) - Human Torch, Reed Richards (Miles Teller) - Mister Fantastic dan Sue Storm (Kate Mara) -The Invisible Woman. Dan tidak dilupakan, Victor Von Doom (Toby Kebbel) - Dr Doom.

Monday, August 3, 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...