Monday, February 15, 2016

Piknik di Tasik Putrajaya dengan Shogun2u..

Assalammualaikum

Jumaat lepas Keknil sakan belanja officemate makan sushi kan... balik rumah.. Iman skodeng gambar-gambar Keknil jamu officemate makan sushi.. terus dia jeles.. lepas tu dia pula yang sibuk-sibuk buka website Shogun2u nak tengok apa menu yang ada kat situ.. Hihihiii

Since beberapa har ni Keknil pun tak berapa sihat sebenarnya sebab kaki Keknil macam dah start panas-panas dan merah-merah kan.. jalan pun kalau ikutkan sakit.. tapi gigih sangat nak keje juga sebab keje menggunung.. bak kata Keknil kat bos Keknil.. keje sampai kiamat pun tak habis.. kikikii.. tapi bos Keknil lagi bijak.. dia kata, cuti pun sampai kiamat tak abis.. Hahahah.. okey.. bos Keknil memang kelakar orangnya..

Sambung balik cerita tentang makanan dari Shogun2u ni.. hari ni.. Keknil memang malas nak masuk dapur hari ni.. so, pagi-pagi Iman yang kesiankan Keknil dah tolong godek-godek website Shogun2u dan tolong fikirkan nak order apa.. Gigih sangat kan.. ye la.. order makanan ni tak yah masuk dapur.. baring atas tilam pun boleh buat tempahan.. kuikuikuii

Delivery kali ni Keknil setkan ke opis Keknil sebab kebetulan nak amik barang kat opis..datanglah ke opis dengan seret-seret kaki jugalah.. dapat je delivery dari Shogun2u, terus encik suami decide ajak makan tepi tasik Putrajaya. Owh.. gigih sangat kan seret-seret kaki makan ala-ala piknik tepi tasik.

happy face

tengok tu.. dah tak sabar nak buka

Sampai je tepi tasik Putrajaya kat area Dataran Gemilang tu.. kitorang pun cepat-cepat buka makanan dari Shogun2u ni.. cepat je si Iman ni buka plastik dia sebab dah lapar katanya..

Since hari tu dia leleh-leleh ailio tengok Keknil belanja sushi kat officemate.. so kali ni.. dia pun pilih sushi juga.. encik suami pulak memang nak makan nasi.. so, Keknil order Marmite Chicken.. macam yang Keknil inform dalam entry sebelum ni.. promosi BUY 1 FREE 1 untuk makanan Jepun dan Chinese masih valid lagi.. so, kali ni pun macam tu.. 4 pek makanan.. kitorang makan 3 orang.. pecah perut juga la.. tapi dengan keindahan tasik Putrajaya tu.. sambil makan.. sambil menikmati keindahan tasik.. tu belum lagi kejap-kejap Iman main kat taman permainan.. cepat je laparnya.. lepas tu sambung makan balik..

unboxing

Saisaki Pack dan Marmite Chicken


Marmite Chicken ni sedap.. rasa macam ayam masak kicap.. tapi kicap dia pekat.. fuh.. memang selera la kitorang makan.. Keknil terus lupa yang Keknil tengah sakit.. gigih juga menghabiskan makanan yang ada..



Seronok la Iman dapat piknik tepi tasik sambil menikmati makanan kegemaran dia.. kitorang pun dah lama tak hang out macam ni.. dan maybe lepas ni boleh dijadikan aktiviti bulanan.. nak piknik jauh-jauh pun susah juga.. nak harung jammed lagi kan.. macam sekarang ni.. senang.. order je Shogun2u.. then lepak kat tepi tasik berhampiran..


muka-muka lapar

piknik tepi tasik katanya

aumm..

So.. korang.. kalau merancang nak piknik kat mana-mana ke.. boleh jadikan Shogun2u sebagai pilihan makanan korang untuk dibawa bersama.. since sekarang ada promosi BUY 1 FREE 1.. so.. memang masa yang tepat untuk korang berjimat.. 

Untuk membuat tempahan, boleh layari.. Shogun2u.com

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Website : www.shogun2u.com



till then, tatababai

What's New
Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^