The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Thursday, March 24, 2016

Kolaborasi Elle Zada x Sam Syatilla dalam Projek Raya 2016


Assalammualaikum

Hujung minggu lalu Keknil sempat menghadiri sebuah majlis sidang akhbar  kolaborasi Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla 2016 bersama-sama dengan beberapa rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari.



Elle Zada merupakan satu jenama yang memang sedang meningkat naik dan telah pun mengembangkan sayapnya sehingga ke Brunei, Singapura dan Indonesia. Hebat ! Antara anak melayu yang telah berjaya membuktikan diri mereka berjaya. Walaupun Puan Elle dan Encik Zada bukan berasal dari keluarga bisnes, tapi masing-masing mempunyai daya juang yang tinggi sehingga berjaya mencipta nama yang gah yang pastinya mampu menembusi pasaran antarabangsa.


Masa mula-mula sampai.. tertanya-tanya juga.. adakah Keknil mampu memiliki pakaian dari koleksi Elle Zada ni? Lagi-lagi bila ia berkolaborasi dengan artis terkenal tanahair seperti Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin. Hehehe.. banyak betul persoalan yang berlegar-legar di minda ni..

Dalam majlis yang dihoskan oleh Heliza dan Nik Muslim, kedua-duanya menggayakan busana Elle Zada.  First impression.. cantik dan ada kelas !


Majlis yang dirasmikan oleh Dato' Normaziah ini turut diserikan lagi dengan kehadiran Dato' Zaini Tahar selain dari beberapa selebriti jemputan yang lain.

Selain itu, terdapat persembahan video rasmi Elle Zada dan gimik dari kumpulan Bar-risan ! Daebakk ! Keknil cukup teruja dengan persembahan gimik dari kumpulan Bar-risan tu sebab dorang stretch, tunggang terbalik macam mana sekali pun, tapi baju Elle Zada yang dorang pakai tetap maintain.. Fuhh.. ini tandanya baju ni menggunakan kain yang berkualiti. Terus terbayang nak suprisekan encik suami dengan baju raya dari Elle Zada ni.. ^_^


Sememangnya, idea untuk Projek Raya kolaborasi Elle Zada dan Sam Syatilla ini membuat Keknil sangat teruja. Lagi-lagi bila tengok penampilan Sam dan Syatilla sendiri yang anggun dan bergaya dengan pakaian dari koleksi Elle Zada. Bertambah-tambah Keknil tak sabar nak buat pra-tempahan. Sesuai dengan temanya, "Sediakan pakaian kemenangan, Fokus ibadah Ramadhan". Dah selesai buat pra-tempahan.. dah tak payah susah-susah fikir baju raya dah.. sebab dah tempah kan.. bolehlah fokus pada ibadah pada bulan Ramadhan nanti..




Sebanyak 60 koleksi busana yang menawarkan pelbagai pilihan baju kurung moden, abaya, baju melayu, kurta, jubah lelaki dan wanita yang telah sedia untuk pra-tempahan dan bakal berada di pasaran tidak lama lagi. Apa yang membuat Keknil lebih teruja, fabrik yang digunakan adalah sangat berkualiti.

Tawaran harga juga sangat berpatutan dan dimana koleksi busana premium boleh dimiliki dengan  harga dari RM150 - RM250, manakala bagi koleksi busana premium ekslusif pula boleh dimiliki dengan harga dari RM299 - RM599.





Amacam? Cantik-cantik kan !

Bermula dari 20 Mac 2016 sehingga 30 April 2016 ini, korang semua dah boleh buat pra-tempahan untuk koleksi busana raya Elle Zada x Sam Syatilla tau ! Dan jika korang buat pra-tempahan sekarang, boleh layak dapat potongan harga sehingga RM20 untuk setiap baju. So korang dah bolehlah bincang-bincang dengan family, adik beradik, girlfriend, boyfriend tentang warna tema baju yang korang nak pakai raya nanti. ^_^

                              * Baju Melayu tidak termasuk kain songket & butang baju melayu
                              * Jubah tidak termasuk butang


Walaupun koleksi busananya premium dan menggunakan material yang berkualiti tinggi, tapi harganya sangat mampu milik dan Keknil dan excited nak buat pra-tempahan ni...

Korang juga boleh dapatkan koleksi busana melalui agen-agen yang telah berdaftar di Agen Berdaftar Elle Zada x Sam Syatilla dan dapatkan harga promosi dengan pembelian melalui Agen Berdaftar sekarang.. Keknil pasti, korang sendiri tak sabar nak pakai baju hasil rekaan dan idea Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin bersama pereka Elle Zada sempena Projek Raya 2016 ini.




Haishh.. sungguh.. Keknil jatuh cinta dengan koleksi dari Elle Zada. Keknil juga sempat rasa sendiri material kain yang dipakai oleh Heliza ketika majlis tempohari. Memang selesa dan kainnya juga sejuk. Bolehlah pakai time raya nanti kan...

So korang tunggu apa lagi.. jom beli dengan agen sah sekarang..

Tempoh Pra-tempahan mulai 20 Mac - 30 April 2016

Proses pengeposan akan dibuat secara berperingkat bermula 1-8 Mei 2016 bergantung kepada kesediaan stok !

Dapatkan Diskaun RM20 dengan klik : Keluarga Bisnes Elle Zada x Sam Syatilla

Sebarang pertanyaan, boleh layari :

Laman Web : http://www.ellezada.com/
Facebook : https://www.facebook.com/ElleZada
Emel : ellezadaofficial@gmail.com
Agen Berdaftar Elle Zada x Sam Syatilla : http://www.ellezada.com/pages/senarai-ahli-keluarga-bisnes-elle-zada-x-sam-syatilla-2016

Alamat Butik : 
ELLE ZADA PRINCIPLE BOUTIQUE
YOUR TUDUNG LABUH EXPERT!
No 12 & 12A Ground Floor Dataran Wangsa 1,
Dataran Wangsa Melawati, 53300, Kuala Lumpur.

till then,

tatababai

Monday, March 21, 2016

Terjahan 5 Cafe Bersama Ketch Up Run !


Assalammualaikum

Selalu dengar KetchUp.. KetchUp.. tapi tak tau KetchUp tu apa.. meh rapat sikit Keknil nak share program KetchUp yang Keknil join Sabtu lepas bersama rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari dan media influencer dari pelbagai platform.

KetchUp merupakan sebuah sebuah medium untuk berkongsi informasi, rasa, pengalaman dan cerita mengenai lokasi-lokasi sesebuah cafe di lokasi-lokasi tertentu di kawasan sekitar yang telah mengambil bahagian dalam program ini.


Menariknya program ini juga telah menjemput Kelab Blogger Ben Ashaari sebagai rakan media sosial bersama-sama dengan team Ketch Up,  Foodink Malaysia, Sini dan MYC!. Dengan tagline, 36 Cafe, 36 Bloggers, 6 Days, 6 Neighborhoods.. Mampukah kami melakar sejarah dalam KetchUp Run ini? ^_^



Sudah pastilah kami mampu... Hah.. nak tau tau kemana lokasi Keknil untuk edisi Ketch Up Run kali ni? Ada 6 lokasi yang berbeza dan kebanyakannya telah dikongsikan oleh rakan blogger yang lain. Dan untuk team Keknil.. kami telah memilih untuk cover di kawasan kejiranan Subang Jaya USJ. Jom.. follow Keknil dan tengok cafe-cafe yang menarik yang berada di sekitar Subang Jaya USJ..


Whup Whup

Lokasinya agak tersembunyi di kawasan Industrial Estate Subang Jaya dan dikelilingi oleh kilang-kilang, mungkin korang tertanya-tanya.. betul ke ada cafe kat sini? Hah.. jangan tak percaya.. sebab Keknil dah jejak kaki kat sini tauu.. Whup Whup di aspirasikan oleh Chef Liang bersama-sama dengan tunangnya serta sahabatnya yang merupakan jurulatih barista. Dengan mengekalkan rekabentuk luaran bangunan, ia tampak seperti kilang biasa.. tetapi di dalamnya, Keknil sendiri tak sangka.. ada taman mini, tumbuhan berpasu serta bunga segar menjadikan ianya menarik.

pemandangan cafe

pemandangan cafe


Sajian istimewa di Whup Whup Cafe terdiri daripada :

Beef Mojo Cubanos
Mohawk Salmon With Pineaple Salsa
Glazed Lamb Shank with Ratatouille with Rosemary’s Starter 
Duck 3 Ways.
Hot Latte
Leomanade

dating with me?

Alamat :
12, Jalan SS13/3B,, 47500 Subang Jaya, Selangor

Media Sosial :

Waktu Operasi :
11 pagi - 10 malam

A Pie Thing

Siapa sangka minatnya terhadap Pai telah membuka mindanya untuk membuka sebuah cafe yang khas menghidangkan pelbagai jenis Pai. Keknil sangat teruja dengan ceritanya, di mana kesemua menu Pai tersebut di buat sendiri di cafe tersebut especially bahan savory nya.. feel like home.. ^_^ Menu yang dijual hanyalah Pai tetapi dengan pelbagai jenis rasa menu. Ada yang pedas, manis dan kesemuanya memang korang wajib cuba ! Keknil dah rasa the best menu in the house.. dan memang terbaik !

open counter

the space

crack the wifi password if you can

antara menu di sini..

dessert pie

Sajian istimewa di A Pie Thing terdiri daripada :

Chicken and Mushroom Steak Pie
Sweet Potato Pie
Nachos Pie
Nutella Pie
Smores Pie

ready to eat pie?

Alamat :
12, Jalan PJS 11/8, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor

Media Sosial :

Waktu Operasi :
12 tengahari- 12 tengah malam
Underground Société

Tak perlu ke bawah tanah untuk menikmati hidangan yang enak ! Kerana kini Underground Société telah mencipta laluan khas yang mempamerkan gaya hidup alternatif serta ungkapan seni melalui menu-menu mereka. Rekabentuk bangunan yang menarik dan Keknil pun tak sangka.. ada bangunan rupa gini kat Subang Jaya USJ ni.. terus terbayang-bayang makan kat cafe bawah tanah di Amerika.. Huihuihui.. bila tengok rekabentuk luaran nampak macam ganas.. tapi interior dalam dia.. Wowww... terkesima Keknil bila tengok dengan susunan meja yang memanjang selain dari pantulan cermin yang menampakkan ruangnya lebih luas. 

Underground Société

interior

antara menu istimewa di sini

black and white burger

Sajian istimewa di Underground Société  terdiri daripada :

Grilled Slipper Lobster Benedict
Fried Egg with Minute Steak
Casserole of Mushroom and Thin Sliced Onion Ring on Underground Bun
Underground Grenade
Underground Fireball

Alamat :
68, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor

Media Sosial :

Waktu Operasi :
11 pagi - 12.30 tengah malam

After Black

Menyusuri laluan pejalan kaki menghala ke Cafe After Black di Sunway ni, Keknil rasa macam terkejut juga la.. eh eh.. cafe ni warna hitam.. jarang sangat kan tengok cafe dicat dengan warna hitam. Tapi di sini, ada sebabnya kenapa dicat dengan warna hitam. Lebih kepada mengenang kembali memori lama.. cafe ini banyak menggunakan aksesori dan barang-barang lama yang mungkin pada ketika ini telah ditelan zaman. Siapa sangka, cafe ini ada menyimpan basikal tua dan yang mengimbau kenangan.. mesin taip lama yang Keknil rasa.. dah masuk arkib negara kot ! Hahaha.. bila masuk cafe ni, memang terasa macam terkenang-kenang zaman kecil-kecil dulu.. ^_^

exterior cafe

interior cafe

hot menu.. yummy

hot and cold drinks

Sajian istimewa di After Black  terdiri daripada :

Aglio Olio Spagheti
After Black 'Cili Padi' Seafood Aglio Olio
Grilled Chicken Chop with Sweet Basil BBQ Sauce
Fresh Pressed Lemonade
Rose Latte

Alamat :
23, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor

Media Sosial :

Waktu Operasi :
11 pagi - 11 malam
Garage 51

Jangan tak tau.. pemilik Garage 51 adalah pemilik yang sama dari Underground Société. Istimewanya Garage 51 ni, ia menawarkan rangkaian menu yang sangat unik. Lokasi kaunter yang see-through di mana kita sebagai pelanggan dapat melihat sendiri bagaimana setiap menu itu di cipta. Wow.. memang menarik.. Terdapat pelbagai pilihan menu di sini dari menu sarapan pagi sehinggalah menu makan malam.. Pasti menarik kalau dapat menikmati minum petang disini kan.. ^_^

dari pandangan sisi

dari pandangan depan

interior dalaman cafe

menu menarik di Garage 51

menu sweet-sweet di Garage 51

Sajian istimewa di Garage 51  terdiri daripada :

Messy Garage Pancake
Awesome Garage Breakfast
The Father
The Mother
The Daughter
The Son

Alamat :
51, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor

Media Sosial :

Waktu Operasi :
11 pagi - 11 malam


Seriously, ini kali pertama Keknil pergi terjah 5 cafe dalam masa satu hari. Satu pengalaman baru untuk Keknil. Pada Keknil, setiap cafe ada keunikan dan keistimewaannya yang tersendiri dan yang membuka minda adalam bagaimana anak muda ini dengan semangat juang yang tinggi membuka mencerna idea untuk memulakan perniagaan seperti ini. It's inspired ! Keknil pun secara tak langsung rasa macam nak buka cafe je.. ^_^ tapi nak buat macam mana.. Keknil cuma pandai makan je.. Hehehe

Terima kasih kepada team Ketch Up especially Anita dan Nick yang sudi membawa Keknil dan rakan blogger lain untuk terjah cafe-cafe ni.. Terima kasih juga kepada Aben yang sudi memberi peluang. Dan Insya Allah.. ada rezeki.. Keknil pasti akan terjah lagi cafe-cafe ni bersama keluarga pulak..

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan program Ketch Up Run, sila layari :

Laman Web :  http://ketchup.com.my/










till then,

tatababai