Saturday, June 24, 2017

Variasi 4 perisa aiskrim potong dari KitKat Chocolatory dan Anis Nabilah

Assalammualaikum

Semua orang kenal dengan jenama coklat No 1 di Malaysia ni kan.. Apa lagi kalau bukan Kit Kat ! baru-baru ini, memperkenalkan ciptaan terbaru Aiskrim Potong yang dihasilkan melalui kerjasama cef selebriti, Anis Nabilah.


KitKat Chololatory  yang dilancarkan pada Oktober tahun lalu telah memberi peluang kepada orang ramai untuk menghasilkan jejari Kitkat rekaan sendiri dan disitu juga ia menawarkan beberapa edisi KitKat yang tidak didapati di kedai lain. Limited Edition tauuu !


Diilhamkan dari pelbagai perisa aiskrim potong Malaysia, Anis Nabilah telah mencipta Aiskrim Potong Anis Nabilah yang pastinya menggamit memori zaman kanak-kanak, bunyi loceng motosikal penjual aiskrim di kawasan rumah. Ciptaan 8 kepingan jejari coklat yang menakjubkan ini menjanjikan rasa yang enak dengan citarasa Malaysia.


Terdapat 4 variasi aiskrim potong yang diperkenalkan iaitu Ros Sirap Bandung, Mangga Harum Manis, Santan Kelapa dan Teh Tiga Lapis Klasik. Masing-masing mempunyai rasa yang tersendiri dan Keknil pasti korang akan terpikat dengan rasa uniknya.


Ciptaan aiskrim potong ini juga boleh dijadikan buah tangan ketika musim perayaan dan pasti ia akan digemari oleh para tetamu. Haih.. tak sabar nak raya gini.. hahhaha

Dan sempena bulan Ramadhan dan musim perayaan, KitKat Chocolatory akan mengadakan promosi Balik Kampung di kiosk Ramadan, Centre Court Mid Valley Megamall dari 8 Jun sehingga 2 Julai dan peminat KitKat boleh mendapatkan empat edisi khas istimewa KitKat serta satu pek hadiah PERCUMA untuk keluarga dan rakan-rakan.


Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.kitkat.com.my

till then, tatababai

Continue Reading
No comments
Share:

Friday, June 23, 2017

SAFI Shayla penyelesaian masalah wanita berhijab !

Assalammualaikum

Sebagai seorang wanita berkerjaya yang bertudung, selalunya bau kepam rambut menjadi masalah kan... tu belum rambut gugur, berkelemumur dan sebagainya. Yes ! Keknil selalu menghadapi masalah begitu.. kalau lepas mandi tu, lahai bila tengok lantai bilir air penuh dengan rambut. T__T kalau lama-lama macam ni botak la Keknil.. Gitu....

tu tahan bau kepam rambut ke apa.. hahahaa


Jadi, Safi Shayla telah memperkenalkan syampu khas yang diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan dengan 8 varian khas untuk wanita bertudung. Menarik kan ! Kita semua sedia maklum akan kebaikan Habbatus Sauda yang dikenali sebagai makanan sunnah, jadi syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan juga gatal kulit kepala, macam masalah rambut Keknil ni hah...




Safi Shayla ini walaupun masih baru, namun kualitinya setanding antarabangsa malah telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellent Awards 2015 dan Effie Awards 2016. Ini terbukti bahawa produk tempatan juga mampu bersaing dan berdiri sama tinggi dengan produk antarabangsa.

Pengguna juga boleh mendapatkan produk Safi Shayla dalam pek fleksi dengan lebih jimat dan kualiti yang sama. Dan pek isian semula fleksi ini juga boleh digunakan sebagai pek kembara. Jadi mudahlah untuk di bawa ke mana-mana sahaja.






Dengan tagline terbaharu #HanyaSAFIShaylaUntukSaya, kini wanita bertudung tidak perlu risau lagi dengan pelbagai masalah rambut.


Jika korang ingin ketahui dengan lebih lanjut apakah pandangan pengguna terhadap syampu untuk wanita berhijab, korang boleh layari channel seperti di bawah.


Untuk maklumat lanjut. sila layari :
Laman Web : www.safi.com.my

till then, tatababai

Continue Reading
No comments
Share:

Tuesday, June 20, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Assalammualaikum

Sejak dua menjak ni.. perasaan gile shopping semakan menjadi-jadi.. asal ada peluang je.. mesti godek macam-macam jenis laman web shopping.. baru-baru ni tertengok laman web SGShop.. wei.. meriah beb.. macam-macam ada dari sekecil-kecil barang sehinggalah ke barangan rumah yang sebesar- besar alam tu.. Menarik kan?

Jadi bila Ayue Idris buat contest ni, memang tak teragak-agak nak join juga la.. mana tau ada rezeki kan... Senang banget dehh....



Cara penyertaan
1) Buat satu entry bertajuk : SGshop “Jom Shopping!” Contest
2) Pastikan banner contest ada di dalam entry contest anda
3) Jawab 2 soalan berikut:
    Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
    Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.
4) Komen di blogpost ini link entry anda
5) Share entry anda di Facebook wall anda dengan hashtag #AyueIdrisXSGshopMalaysia

ITU SAHAJA! Mudah je kan?

Submit entry
Lepas dah siap semua soalan, sila isi borang dibawah untuk tujuan pemilihan pemenang. Tak isi borang, maksudnya entry anda tak dikira ya. Submit link entry disini : https://goo.gl/dqWRle

Amacam? Adakah Keknil mampu menyahut cabaran ini? YES ! Sebab tu terhasilnya entry ni.. Aummm... Jom.. kita teruskan.. Ngeh ngeh ngehhh...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

Uish.. banyak.. dari produk sebesar kuman sampai la produk sebesar gajah.. Hahhh.. itu perumpamaan la yang Keknil nak kata macam-macam ada dalam SGShop ni. Lagi satu yang menarik tentang SGShop ni, terdapat banyak pilihan dari segi produk, harga sehinggalah ke kualiti. Of course la kualiti yang ditawarkan bagus kan.. tapi di sini Keknil boleh buat comparison dari semua segi untuk mendapatkan yang terbaik dari yang terbaik mengikut bajet Keknil sendiri. Amacam? Tempting tak? Ngeh ngeh ngeh.... Kalau dah barang dari China.. takkan la dorang hantar naik lori pula kan... Jadi korang boleh membuat pilihan penghantaran samada melalui udara atau laut.. Kalau nak cepat.. boleh memilih penghantaran melalui udara.. atau kalau boleh bersabar, boleh guna penghantaran menggunakan jalan laut. Pada Keknil, biar lambat asal selamat.. Lagipun kalau nak dapatkan produk yang terbaik, kita kena banyak bersabar.. Betul tak?


Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

Basikal
Uiiii...ini adalah produk yang dah berapa kali Keknil ushar ni.. In fact, dah lebih 2 bulan Keknil ushar basikal ni.. Sebab ini adalah wishlist birthday Iman.. Jadi memang Keknil dah berhajat nak belikan dia basikal.. tapi mostly tak menepati kriteria.. dan bila jumpa basikal ni.. memang teruja sangat la sebab memang warna dan design yang Iman nak.. Hehehe.. Well.. tak kira la anak kecik ke besar ke.. sindrom mak-mak memang tak dapat dipisahkan.. apapun utamakan permintaan anak dulu kan.. hihihihi Korang tengok la basikal ni.. siap boleh lipat.. jadi senang gila kalai nak bawa travel.. Ohsem kan?


One Wheel Electric Balance Car

Produk ni sejak dia masuk pasaran Malaysia.. memang Keknil dah aim.. kecik besar kecik besar je tengok menda ni... tapi bila tengok harga produk ni di pasaran Malaysia.. alamak.. mostly RM1,000 ke atas.. Aduhai... stress kejap.. Tapi bila tengok kat SGShop.. tak ke gile sebab Keknil boleh pilih produk ni dari harga RM200+ tauuu... Tak ke rasa macam nak sambar 2-3 ketul? Lagipun, boleh guna menda ni nak pegi kedai kan... Hahh.. mesti terbeliak mata tokey kedai tu tengok Keknil pegi kedai beli ikan dengan penuh bergaya.. Huahuahuaaa...


Electric Drill 

Pada Keknil, it a must item mesti ada pada setiap rumah.. Kenapa? Sebab banyak kegunaannya ni. Macam kat area rumah Keknil ni.. lagi-lagi nak raya ni hah.. boleh dikatakan setiap minggu ada je orang nak pinjam drill.. Hahhh.. jadi tak salah setiap rumah dapatkan satu produk ni sebab harganya pun murah kan... Warna pink lagi.. Auchhh.... kita yang gegirl ni pun tetiba terus mahir nak guna drill ni.. Ngeh ngeh ngeh...


Kalau ikutkan, banyak lagi wishlist ni.. tapi kita jangan tamak... sebab tak lari mana pun SGShop tu.. Hihihi. Jadi korang boleh godek-godek SGShop dan jangan lupa share dengan Keknil.. apa yang korang sambar dari SGSHop tu.. Hihihi

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Laman Web :www.sgshop.com.my

till then, tatababai

Continue Reading
No comments
Share:

Aspirasi Neutrogena Happy Skin 24/7 dalam Mercedes-Benz STYLO Asia Fashion Festival

Assalammualaikum

Bila pergi fashion show.. mesti orang tertanya-tanya... apa tema dan fungsi fashion show ni ek? Baru-baru ini, satu fashion show yang bertemakan Neutrogena  Happy Skin 24/7 Fashion Collection yang mempersembahkan sebanyak 30 rekaan di Mercedes-Benz STYLO Asia Fashion Festival (MBSTYLOAFF) 2017.



Rekaan pereka muda dan terkenal iaitu Kitty Yiyi dan Hazzer Wan Lee menafsirkan mood gembira dengan kulit yang sihat dan sentiasa bermaya. Kecantikan bermula dengan kulit yang sihat, ia bukan sahaja memberikan interpretasi yang positif malah memberikan tenaga dalam kehidupan seharian. Cuba bayangkan kalau sehari datang kerja tanpa mencuci muka, tanpa mandi dan tanpa pakaian yang baik. Mesti orang disekeliling akan memandang lain macam je kan.. dan pasti kita sendiri merasa kurang selesa dengan penampilan diri dan akhirnya merosakkan mood seharian ketika bekerja. Sebab itulah dengan Neutrogena Happy Skin 24/7 ini dicipta demi membantu wanita diluar sana lebih berkeyakinan dan bertenaga dalam menempuh setiap hari yang dilaluinya.


Seperti sedia maklum, wanita, kecantikan dan fesyen memang tidak dapat dipisahkan. Dalam fashion show yang diadakan ini juga, ia memaparkan warna-warna ceria dan menarik yang diinspirasikan oleh konsep 'Happy Skin' !

Kitty Yiyi menterjemahkan konsep Happy Skin dalam rekaan beliau dengan ilham gadis pantai dengan pakaian yang longgar dan selesa. Setiap jaluran dalam rekaan beliau melambangkan keceriaan dan kebahagiaan pada sipemakai.


Manakala koleksi Hazzer Wan Lee pula diilhamkan dari percikan air - yang juga merupakan signature kepada Neutrogena. Jadi setiap rekaannya didatangkan dengan keindahan dan tenaga air yang terdiri dari warna biru, hijau, oren dan merah jambu. Setiap rekaannya dipadankan dengan lapisan dan teknik yang berbeza yang menampilkan kesan 3D yang unik.


Keseluruhannya, kesemua rekaan fesyen yang ditampilkan sangat menarik dan mampu membuatkan sipemakai berasa lebih yakin dengan penampilan dan diserikan dengan keceriaan kulit Neutrogena Happy Skin 24/7.

till then, tatababai

Continue Reading
No comments
Share:

Monday, June 19, 2017

Apa yang pembeli cari di Hari Raya? 11Street kongsikan dengan anda...

Assalammualaikum

Dah nak hujung-hujung Ramadhan ni kan.. mesti ada yang buat last minutes shopping kan.. rasa-rasa malas nak bersesak-sesak kat shopping mall tu.. semua guna cara mudah lagi pantas iaitu shopping online je.. Hehehe.. macam Keknil ni hah.. malas nau rasa nak bersesak kat bazaar tu.. selagi boleh elak.. selagi tu elakkan...

Tapi tau tak korang.. sepanjang bulan Ramadhan ni.. bukan sahaja orang shopping online untuk baju bajan mahupun barangan rumah.. tetapi juga e-baucar. Baru-baru ni.. 11Street telah mendedahkan kajian yang dibuat oleh mereka sendiri dan juga ramalan apa yang pengguna beli pada tahun 2017 dan hasilnya sangat mengejutkan.


Percaya atau tidak, sebanyak 2.5 kali ganda pembelian dalam talian keseluruhan tempoh Ramadhan Raya berbanding tahun 2015 dan 2016. Dan suprisingly, lebih ramai rakyat Malaysia membeli e-baucar dalam talian pada 2016 dengan 1.2 juta carian di 11Street untuk tawaran makanan dan minuman. Amacam? Tak cukup mengejutkan? Meh Keknil nak tambah sikit lagi, terdapat juga peningkatan sebanyak 3 kali ganda carian dan pembelian tempat duduk kereta bayi dan pakej penyelenggaraan kereta dari tahun 2015 sehingga kini. Sangat mengejutkan ye.. sebab zaman sekarang semua orang dah celik IT tau.. jadi apa yang mereka buat adalah membuat kajian dulu dari segi harga dan 11Street adalah pilihan terbaik untuk survey harga kerana turut menawarkan harga dari minimum harga sehingga ke yang paling mahal. Jadi kita sebagai pengguna, haruslah bijak memilih. Kalau nak kata e-baucar tu, fuh... memang terbaik di 11Street ni sebab memang diskaun kaw-kaw sampai boleh jadi gila nak membeli baucar tu.. Hahhaa.. Lepas tu hasut kawan-kawan join beli baucar tu sekali.. Barulah boleh pegi makan sama-sama dengan meriahnya.. Betul tak?


Ini lagi dalam bulan Ramadhan.. e-baucar buffet Ramadhan juga dijual dalam 11Street dengan diskaun harga tak masuk akal. Selain itu, produk lain seperti barangan rumah, aksesori kereta malah produk yang berkaitan dengan keselamatan jalan raya turut terlajak laris dalam carian di 11Street.


Jadi sempena menghargai pengguna dan pelanggan'pada musim perayaan ini, 11Street mengumumkan kempen terbaharunya 'Gila Gila Raya' yang mempamerkan tawaran harga dari RM1, rebat kredit sehingga 22% dan juga penghantaran segera dan percuma. Kempen ini akan berakhir pada 25 Julai ini. Jadi jangan lepaskan peluang korang... Nak raya ni weii.... Order sekarang takpe.. barang sampai lepas raya boleh open house kaw-kaw dengan produk-produk terbaik dari 11Street.


Jom shopping di 11Street !

till then, tatababai

Continue Reading
4 comments
Share:

Tuesday, June 13, 2017

Ketahui rahsia kecantikan pelakon utama Saimdang | Lee Young Ae

Assalammualaikum

Semua orang mengimpikan wajah yang cantik mulus dan berseri.. kalau boleh nak ada effect glowing-glowing macam artis Korea kan. Baru-baru ni Keknil layan drama Korea Saimdang | The Light Diary's. Pelakon utamanya adalah Lee Young Ae. Serius Keknil cakap, sejak kemunculan beliau dalam drama bersiri Jewel In The Palace, memang Keknil adore sangat dengan wajah dia yang sangat mulus dan glowing. Masa Lee Young Ae ni berlakon dalam drama bersiri Jewel In The Palace, umurnya dalam 30-an tau.. Sekarang ni umur Lee Young Ae adalah 46 tahun tau.. Korang tengok wajah dia... Macam anak dara uolssss.... Tak adore ke dengan wajah yang macam ni?

Lee Young Ae 32 tahun                   Lee Young Ae 46 tahun


Fuhh.. serius Keknil kata.. memang sejak tau wajah dia tak seiring langsung dengan umur dia.. Keknil pun mula la kan.. tercari-cari produk apa yang sesuai dengan kulit muka yang boleh menjadikan wajah Keknil sehalus mulut artis Korea. Hahaha.. Fefeeling retis sangat kan.. Maklumlah.. sekarang ni banyak lambakan produk kecantikan Korea yang tidak Halal malah kadang-kadang memudaratkan pada kulit wajah. Tak nak la macam tu kan.. Kita beli produk untuk membantu menyerikan kulit wajah kita.. Ni lagi nak raya... Hahh.. lagi la nak tampil cantik di pagi raya nanti kan.. Barulah semua saudara mara, adik ipar, kak ipar, sepupu sepapat puji sampai melantun-lantun badan kita.. Hahahaha

Baru-baru ni, Keknil baca kat salah satu laman web yang berkongsi rahsia kecantikan pelakon Lee Young Ae. Shhh... Jangan baca kuat-kuat tau... rahsia kecantikan Lee Young Ae adalah minyak bunga camelia. Kalau korang nak tau, salah satu dari rangkaian produk kecantikan Syahirah ini mengandungi bunga camelia sebagai ramuan dalam produk tersebut tau...  cuma kita tak tau produk apa sebenarnya yang Lee Young Ae gunakan dan tak tahu pula kandungan ramuannya tu kot la ada ramuan yang tak Halal kan...



Jadi, rangkaian penjagaan kecantikan yang semestinya Halal iaitu Syahirah membawakan inovasi baharu buat gadis dan wanita di luar sana yang inginkan menggunakan produk kecantikan Korea tanpa was-was. Rangkaian produk ini diformulasikan dengan ramuan bunga-bunga terpilih dari Pulau Jeju iaitu Tri-Flower Essence yang dirumus khas dengan pelbagai manfaat antaranya mencerah dan penghidratan agar kulit wajah kekal lembut dan lembab sepanjang masa.

Terdapat 2 rangkaian penjagaan wajah di bawah SYAHIRAH KOREAN SECRETS. Kedua-duanya mempunyai gabungan teknologi terkini dari Korea dan pastinya diperakui Halal oleh JAKIM. Bukan makanan je ada Halal JAKIM tau.. produk kecantikan pun ada.. ^_^

Syahirah Korean Secrets Hydra Soft merupakan rangkaian produk untuk gadis dan wanita yang menginginkan kulit wajah yang cantik mulus sekata yang dirumus khas dengan agen penghidratan dari Tri-Flower Essence iaitu campuran bunga-bungaan putih seperti bunga Ginseng, Charmomile dan Teh Hijau.  Ia dapat membantu membekalkan kelembapan pada kulit dan menjadikan kulit wajah mulus sekata. Selain itu, ia juga mengandungi antioksidan yang tinggi dan dapat mengurangkan rengsa dan cela pada wajah. Rangkaian ini mengandungi 5 produk iaitu Gel Pembersih Muka, Skrub Muka, Penyegar Tanpa Alkohol, Krim Pelembab Muka dan Krim Kecantikan.


Bagi yang inginkan kulit wajah yang berseri dan ada effect glowing gituu.. boleh cuba rangkaian produk Syahirah Korean Secrets White Glow yang mempunyai agen pencerahan dari Twi-Flower Essence dengan campuran bunga Sakura, Lotus dan Camelia. Agen pencerahan ini dapat membantu mencerahkan kulit wajah dan membuatkan wajah lebih berseri dan bercahaya. Didatangkan dengan 6 produk hebat iaitu Pembersih Muka, Pembersih Muka Anti Jerawat, Penyegar tanpa Alkohol, Krim Siang SPF20, Krim Malam dan Krim Kecantikan SPF15.


Nak cantik seperti artis Korea? Dapatkan produk ini sekarang di seluruh Malaysia, termasuk pasaraya utama dan farmasi terpilih.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Talian Kecantikan: 03-87379122


till then, tatababai

Continue Reading
3 comments
Share:

Wednesday, June 7, 2017

Jom Beraya Bersama Jakel | Diskaun Sehingga 85 %

Assalammualaikum

Seperti tahun lalu, Jakel pada tahun ini tampil dengan selebriti duta raya Jakel kepada pengunjung di Shah Alam. Dengan tagline terbaharu tahun ini, 'Jakel Barulah Raya' menampilkan ikon raya Jakel antaranya Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Schawalara, Ayda Jebat dan tidak ketinggalan wajah baru Jakel iaitu Hanis Zalikha, Hairul Iskandar dan Upin & Ipin.


Pada sesi lelongan Jakel sehingga 75% diskaun di Wisma Jakel Shah Alam ini, Jakel turut menghangatkan kempen hari rayanya dengan pemberian baucer baju raya percuma kepada 1,000 pelanggan terawal. Jadi untuk pelanggan terawal boleh mendapatkan baju melayu dan jubah Aaron Aziz secara PERCUMA.

Sebagai pusat tekstil yang terkenal di Malaysia, Jakel sentiasa memastikan produknya berkualiti dan dijual dengan harga yang berpatutan bagi menjaga kepuasan pelanggannya yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat.




Untuk koleksi kain pada tahun ini, Jakel menampilkan corak dan warna-warna segar serta moden dan sebagai trendsetter, Jakel mempunyai ciri-ciri eksklusif dalam setiap design kerana mempunyai designer tersendiri. Kesemua koleksi pakaian mampu milik malah designnya lebih elegan dan eksklusif.


Penggunaan fabrik yang berkualiti tinggi, warna yang menarik dan setiap perincian rekaan kemas dan rapi. Pendek kata, variasi koleksi kain dan pakaian keluaran Jakel sesuai dipakai oleh kesemua lapisan masyarakat.

Sebagai penambahbaikan operasi, Jakel mengamalkan konsep 1 jurujual 1 pelanggan agar kesemua pelanggan mendapat penerangan dan penjelasan yang jelas mengenai kualiti kain.



Harga koleksi baju melayu yang ditawarkan di Jakel amat berpatutan dengan harga serendah RM89 malah pelanggan juga akan diberikan sehelai kain samping dan butang baju melayu secara PERCUMA. Manakala baju kurung pula dijual dengan harga serendah RM79. Pakaian kanak-kanak pula boleh didapati dengan dari harga RM39 sahaja. Menarik kan.. 'Ingat kain, Ingat Jakel'.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Laman Web : www.jakel.my
Instagram : https://www.instagram.com/jakeltextile/

till then, tatababai

Continue Reading
2 comments
Share:

Friday, June 2, 2017

Pelancaran Ramadhan Raya dan Kempen Terima Kasih oleh Suria KLCC dan Media Prima

Assalammualaikum

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Jun. Masih di awal Ramadhan tapi dah ada pelbagai promosi Hari Raya yang telah dihebahkan. Keknil sendiri pun excited bila tengok pelbagai promosi di media sosial, dada-dada akhbar, televisyen dan radio. Memang mengaum tengok pelbagai promosi raya ni. Hahaha..


Sempena bulan Ramadhan yang mulia dan Aidilfitri yang bakal menjelang, Kumpulan  Suria KLCC telah melancarkan program Ramadhan Raya yang mengenengahkan dekorasi yang bertemakan batik. Ini bagi mempromosikan keindahan batik Malaysia khususnya kepada pengunjung di Suria KLCC, Alamanda dan Mesra Mall.


Kalau korang nak tau, dianggarkan lebih dari 8.8 juta pelancong asing telah mengunjungi Malaysia dan kerana itulah batik Malaysia menjadi pilihan sebagai kraftangan paling unik yang dihasilkan di Malaysia. Seperti yang diketahui, Batik Terengganu merupakan seni kraf yang halus dan berada dalam kelasnya tersendiri. Jadi dengan Kempen Terima Kasih ini diharapkan dapat mempromosikan dan mendidik masyarakat tentang budaya dan tradisi di Malaysia.



Pada tahun ini juga, Suria KLCC  telah bekerjasama dengan Media Prima Television Network melalui Kempen Terima Kasih dan program CSR yang dikenali sebagai Skuad Terima Kasih untuk mengutip dana untuk Tabung Bersamamu bagi membantu mereka yang kurang bernasib baik. Kotak derma akan diletakkan di lokasi yang strategik di kawasan pasaraya bagi memudahkan pengunjung memberi sumbangan.


Sebagai tambahan kemeriahan Hari Raya tahun ini, turut di sediakan hadiah istimewa untuk pengunjung yang berbelanja minimum RM800 di Suria KLCC, RM1,500 di Alamanda dan RM350 di Mesra Mall.


Untuk maklumat lanjut mengenai promosi Ramadhan Raya dan program CSR Terima Kasih sila hubungi:

Laman Web : www.suriaklcc.com.my

till then, tatababai

Continue Reading
1 comment
Share:

Thursday, June 1, 2017

Kemeriahan Iftar Amal anjuran Grand BlueWave Shah Alam

Assalammualaikum

Ramadhan datang lagi. Bukan sahaja bulan di mana umat Islam wajib berpuasa, tetapi juga merupakan bulan dimana segala amalan di gandakan. Antara amalan yang boleh dilakukan pada bulan Ramadhan adalah bersedekah.


Buat kesekian kalinya, Hotel Grand BlueWave Shah Alam bersama-sama berkongsi kemeriahan Ramadhan dengan meraikan anak-anak yatim dari Pertubuhan Kebajikan Telaga Kasih Selangor dan Pusat Baitul Ulfah. Program ini bertujuan untuk menyubur mahabah dan ukhuwah sesama umat dan merupakan program tahunan pada bulan Ramadhan.

Antara aktiviti yang dijalankan adalah bacaan doa, persembahan nasyid, penyampaian duit raya dan cenderamata kepada anak-anak yatim yang disampaikan oleh Pengurus Hotel, Tuan Haji Ghazali Sayed Ibrahim.




Keknil dapat lihat sendiri kegembiraan yang terpancar pada wajah anak-anak dan betapa sucinya mereka. Pada mulanya, terasa sebak la juga sebab memikirkan macam mana kehidupan mereka tanpa kasih sayang ibu dan ayah, tetapi sebenarnya mereka ini orang yang lebih tabah dari orang lain. Malah dihujani dengan jutaan kasih sayang dari orang ramai. Alhamdulilllah....




Mudahnya bersedekah kan... korang jangan lupa pula bayar zakat fitrah nanti tau.. ^_^


till then, tatababai

Continue Reading
1 comment
Share: