Friday, March 31, 2017

Fanatiknya Shell Out Seafood di Ayer@8


Assalammualaikum

Apa plan korang untuk makan tengahari ni? Hahh.. ni Keknil nak suggest tempat makan best dan berpatutan di Putrajaya.. nyum nyum... restoran ni Keknil baru je pegi semalam.. memang best, sedap dan mengancam...

sesi ramah mesra bersama penaja makan tengahari

Keknil pun nak masuk juga..

Shellout Seafood Fanatic ni baru je dibuka lebih kurang 2 minggu tau.. Tempat baru, suasana baru dan juga rasa yang baru. Nyum nyum.. terletak di lokasi yang agak strategik iaitu di Ayer8 dengan pemandangan Tasik Putrajaya yang ohsem.. Memang sesuai sangat la kalau nak bawa pasangan atau keluarga makan kat sini, sambil makan, sambil menikmati pemandangan ohsem.. Lepas tu boleh beriadah dikawasan sekitarnya. ^_^

jom amik order sambil senyum

santai nampak

Acara makan-makan ni dibuat oleh officemate Keknil dan boleh dikatakan setiap bulan, memang ada je tempat makan kitorang pegi. Kali ni since tempat ni baru buka, so kami ke sini untuk cuba shell out dorang kat sini. Hahh.. nak tau sedap ke idok? Jemput baca sampai abis.. Hihihi

Geng makan-makan ni tak cukup korum sebenarnya sebab ada sorang lagi tak dapat join. Konon nak celebrate besday girl, tapi besday girl tak muncul, camno? Kami wakilkan saje.. Hahaha Terima kasih penaja, Encik Faizal kerana sudi lanje kami.. Semoga murah rejekiiii.. Amin...

geng kaki makan.. nyum nyummm

Okey sambung cerita pasal restoran ni.  Terdapat beberapa set menu yang boleh korang pilih, nak makan berapa orang? Pilih saja. Setiap set hidangan shell out dari 1 pax sehinggalah ke 10 pax. Jadi jangan gusar, pilih saje menu pilihan korang dari RM39 sahaja untuk set shell out.

menu makanan

menu minuman

Kalau tak nak makan shell out pun takpe.. ada juga menu ala carte yang bukan seafood yang korang boleh pilih antaranya nasi goreng, mee goreng dan juga masakan daging dan ayam. Jadi restoran ni bukan sahaja sesuai untuk seafood lover, tetapi kalau korang nak makan seafood tapi kawan korang tak boleh makan seafood, ada menu lain yang dorang boleh order.. ^_^

Keadaan restoran yang luas dan selesa Insya Allah, korang takkan terganggu untuk menikmati menu enak di sini.

boleh pilih nak duduk seat yang mana satu

open air

privasi tapi kalau nak buat function makan-makan kat area sini pun boleh

banyak pilihan tempat duduk

view dari depan

sinki untuk cuci tangan.. Shell out kenalah makan pakai tangan.. Huhuhu

Restoran ini juga menampilkan open kitchen tapi cuma dorang je la yang boleh tengok customer ye.. Korang pun boleh gak jenguk-jenguk tukang masak kat dalam tu, tapi tatkala korang dah masuk dalam ni, memang tak dan la nak gegodek sana sini. Order 10 minit je dah sampai. Pantas dan cepat !

open air kitchen

setakat ni bayaran secara CASH sahaja. Kalau takde cash, sila cuci pinggan.. hihihi

Okey takmo banyak cerita, jom tengok apa kitorang makan dan sumpah kenyang sampai bersandar kami! Hahahaha.. Seafood dia semua fresh ye tapi cuma time kami makan tu, ada kepah dia berisi pasir.. Alor.. takpe.. sikit je tu.. tak jejas pun rasa keseluruhan makanan kami. Cuma maybe lepas ni dorang improve lagi dan check seafood yang bakal dimasak terutamanya kepah-kepah ni.. ^_^

Kepah dan Pepahat

Kupang

Udang

Sotong

Baby lobster


Jom makan

Makan makan

Nyum nyummm

Whoaaa

meriahnya seafood

Jemput makan

Jemput jilat skrin

Eh bos.. makan tak pandang kiri kanan

Bobo baru nak start makan ke tu?

Licin sekelip mata

Memasing nye portion shell out

Slurp.. slurp...

Habissss

Licin

Overall.. kami puas hati dan berpatutan dengan harganya. Alhamdulillah.. burp.... kenyang., terima kasih sekali lagi pihak penaja iaitu Encik Faizal sebab sudi open table untuk geng kaki makan bulan ni.. Hihihiih..

Terima kasih semua....

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Shell Out Seafood Fanatic atau jika korang nak booking untuk makan kat sini, sila hubungi :

Alamat :
C1-G-6, Kompleks Perniagaan 8C1 (Ayer@8)
Jalan P8G1 Presint 8
62100 Putrajaya

till then, tatababai

2 comments:

  1. Assalam. Suka sangat review ni.. saya share gambar2 ni dalam FB boleh?

    Tq.

    Addiwiyah@gmail.com

    ReplyDelete
  2. eh! tu mcm En Arizan, kan... kan...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^