Monday, April 24, 2017

Cipta Citarasa Kopi dengan Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Assalammualaikum

Kalau tahun lepas Nescafe tampil dengan Nescafe Gold Baristanya yang ohsem ! Kini Nescafe kembali lagi dengan produk terbaharunya iaitu Nescafe Dolce Gusto Piccolo Coffee Machine. Hahh.. dengar pun dah macam menarik kan.. belum cuba lagi tu... ^_^



Jangkaan pengguna adalah berubah dari semasa ke semasa. Selalunya bila mesin kopi ni.. orang akan sangka.. eh.. takkan la kopi semata-mata kan.. sesekali nak juga minum Tea Latte.. takkan la takde mesin yang boleh buat? Semakin lama semakin canggih dan permintaan juga pelbagai. Orang nak produk yang boleh digunakan di rumah setanding dengan yang ada kat kedai dengan harga yang murah. Betul tak? Disinilah timbulnya idea untuk mempelbagaikan saiz dan produk mesin kopi yang bukan sahaja murah tetapi mudah dipasang dan digunakan semudah ABC...

Fakta Ringkas Nescafe Dolce Gusto

Untuk pengetahuan korang, Nescafe Dolce Gusto telah dilancarkan di sebanyak lebih 85 pasaran di seluruh dunia dan merupakan antara 7 jenama kopi terkenal di seluruh dunia setanding dengan Starbucks. Hebat tak?



Rangkaian produk Nescafe Dolce Gusto dikenali kerana rekabentuknya yang unik dan mewah, kualiti produk premium dan kepelbagaian pilihan minuman dari kopi sehinggalah ke teh dan coklat. Nyum nyum.. sedapnya..

Tekstur kopi, teh dan coklat dalam kapsul yang kedap udara menjamin kebersihan bagi setiap kapsul yang digunakan adalah berbeza mengikut kuantiti dan keperluan bagi jenis minuman yang diperlukan. Jadi kalau korang buat Latte Machiato, pastikan korang gunakan kapsul dengan warna yang sama. Bekas yang berwarna putih dan coklat menunjukkan yang kapsul berbekas putih adalah krimer manakala kapsul berbekas coklat berisi kopi, teh atau coklat.

teksturnya yang halus dan hygiene





pink is my favourite

Setiap mesin kopi Nescafe Dolce Gusto menggabungkan teknologi dengan reka bentuk seni yang artistik dan seterusnya menghasilkan minuman yang menakjubkan.



Untuk menghasilkan kopi yang enak, kapsul dan mesin Nescafe Dolce Gusto direka untuk memastikan setiap hirupan yang diambil melambangkan kualiti yang bagus dan gaya yang mewah.


Kemewahan dalam Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Mewah dengan cara yang murah, inilah yang ditampilkan dalam variasi Nescafe Dolce Gusto Piccolo ni. korang boleh menikmati secawan kopi dengan harga serendah RM1.90 sahaja (classic black coffee dan cafe au lait), di rumah pulak tu. Tak ke lebih santai dapat menikmati secawan kopi mewah sambil menonton TV dan ditemani pasangan dan anak-anak? 

variasi penyediaan produk Nescafe sebagai dessert


wall of Dolce Gusto

Nak guna kat pejabat? Tiada masalah. Lagi best sebab korang boleh share dengan officemate yang pastinya mempunyai pelbagai citarasa, jadi inilah produk terbaik untuk korang. Tak perlu order kopi yang kadangkala terlebih pahit atau teh yang kurang manis. Sebab dengan produk ni, korang boleh laras sendiri kepekatan, kemanisan dan kuantiti minuman yang korang perlukan mengikut selera korang semudah 1..2..3.. Macam mana? Tertarik tak?

Pasang plug

Isikan air sehingga paras maksima

Pilih jenis minuman yang anda inginkan
  
Keknil pilih yang ini - Latte Macchiato (terdapat 2 kapsul diperlukan)

Masukkan kapsul pertama (berwarna putih) ditempat yang disediakan

Switch ON dan tunggu sehingga button bertukar warna HIJAU

Laraskan pemegang untuk pilihan air sejuk atau panas

Proses sehingga cukup rasa

Tukar kapsul kedua (bagi pilihan Latte Machiato)

Laraskan semula air dan isikan sehingga cukup

Tutup laras air dan tadaaaa..

Latte Machiato siap !

nak buat kopi pun ada resipi tau...

Dengan 16 pilihan kapsul pelbagai jenis rasa.. jadi tak perlu risau jika mungkin pasangan korang bukan penggemar kopi, sebab terdapat pilihan lain seperti teh dan coklat yang boleh disediakan dalam mod panas mahupun sejuk. Woww sangat kan...

yang mana satu pilihan kalbu?

Chococino is my favourite

** Manual bagi kuantiti dan laras air yang diperlukan bagi setiap kapsul turut dinyatakan dalam setiap kapsul dan manual pengguna. ^_^

Nescafe Dolce Gusto Piccolo Ekslusif di Lazada

Nescafe Dolce Gusto Piccolo akan dijual secara ekslusif di Lazada dan preorder secara online akan berlangsung dari 21-30 April 2017 ini. Dan sempena promosi preorder ekslusif di Lazada ini, korang akan dapat :

1 x Nescafe Dolce Gusto Piccolo Coffee Machine
1 x Limited Edition Box (3 random design) - 16 kapsul


Harga yang ditawarkan sempena pelancarannya secara ekslusif di Lazada adalah RM239. Tetapi.. untuk pembaca blog Keknil, kalau korang guna code ini, korang akan dapat tambahan diskaun sebanyak 10% dari harga tersebut. Hahh.. sempena promosi ini, jangan tunggu lama-lama, sebab diskaun ini TERHAD kepada 100 orang pembaca blog Keknil yang terawal sahaja.



Lagi best, voucher code ini juga boleh digunakan untuk pembelian semua produk Nescafe Dolce Gusto yang tertera dalam laman web seperti berikut tanpa pembelian minima : http://www.lazada.com.my/nescafe-dolce-gusto/nestle-malaysia/


Dah jangan tunggu lagi.. jom dapatkan Nescafe Dolce Gusto Piccolo dan kumpul kesemua limited edition box serta dapatkan koleksi produk minuman kegemaran korang dengan harga diskaun kaw-kaw melalui voucher code yang Keknil berikan..

Limited Edition Box

Limited Edition Box

Limited Edition Box


Voucher Code : PICCOLO10AW
Validity Period : 21 April - 31 Mei 2017



Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Nescafe Dolce Gusto Webshop:
Nescafe Dolce Gusto Lazada Shop:
Nescafe Dolce Gusto Facebook:
Nescafe Dolce Gusto Instagram:


till then, tatababai

Continue Reading
9 comments
Share:

Thursday, April 20, 2017

Anak selesa, ibu gembira dengan Babyhood

Assalammualaikum

Kehadiran cahayamata dalam keluarga sangatlah ditunggu-tunggu oleh semua pasangan. Tak kira anak pertama, kedua mahupun anak yang kelima.. kesemuanya adalah anugerah Allah yang tidak ternilai. Jadi, para ibubapa yang menanti kelahiran anak mereka pastinya membuat persediaan awal untuk menyambut kehadiran ahli baru dalam keluarga kan..




Hurm.. dah lama Keknil tak mengandung ni.. Iman pun dah 11 tahun.. rindu pula rasa nak mengandung lagi.. tapi.. hurm.. belum ada rezeki lagi.. Huhuhu.. takpe.. usaha lagi...

Bagi pasangan yang bakal menyambut kelahiran bayi dalam keluarga, pelbagai persediaan terutamanya dari aspek keselesaan dan keselamatan bayi turut dipertimbangkan. Yelah.. bayi ni kan halus, fragile.. jadi seharusnya perlu memastikan dia selesa dan juga selamat. Hahh.. tapi bukan bayi je yang nak kena jaga.. ibu yang sedang dalam pantang pun kenalah jaga juga dari segi keselesaan semasa berpantang dan bonding time dengan bayi...




Babyhood merupakan pengedar ekslusif produk nurseri yang dikeluarkan oleh Supreme Global Marketing Sdn Bhd. Produk ini dihasilkan dibawah piawaian Australia dan ditakbir oleh INPAA (Infant & Nursery Products Association of Australia). Objektif utama pertubuhan ini adalah untuk pembangunan nurseri agar lebih selamat dan menggalakkan penggunaan produk secara selamat.

Bagi memastikan bayi korang sentiasa selesa dan selamat, Babyhood Malaysia menampilkan katil bayi pelbagai fungsi. Katil bayi ini mempunyai 4 mod, bassinet level, toddler level, toddler bed dan day bed. Katil bayi pelbagai fungsi ini boleh menampung berat bayi dan kanak-kanak sehingga 90kg dan sesuai untuk fasa bayi dari 0 - 12 tahun. Hahhh.. boleh turun temurun boleh guna katil ni.. jimat sangat kan...







Untuk ibu yang menyusukan bayi secara ekslusif, jangan risau.. Babyhood turut menyediakan kerusi berbentuk glider chair untuk memudahkan para ibu menyusukan bayi secara ekslusif tanpa menyebabkan kesakitan pada badan dan pinggang terutamanya dan sambil bayi menyusu, ibu juga boleh berehat tanpa mengganggu bayi. Best kan..




Sebab Keknil dulu pernah merasai pengalaman menyusukan Iman di atas sofa biasa.. kena sendal bantal berlapis-lapis untuk memastikan Iman dapat menyusu dengan selesa.. tapi pada masa yang sama.. badan Keknil yang tak selesa sebab kena bongkok.. Hahh.. sebenarnya tak baik untuk tulang kita tu.. So ini antara solusi yang disediakan oleh Babyhood bagi memastikan keselesaan dan keselamatan ibu dan anak.



Bagaimana untuk ayah? Yelah.. Sang suami dah invest banyak-banyak untuk ibu dan anak kan.. nak la juga merasainya kan.. Jangan risau.. glider chair ini juga boleh digunakan oleh sang suami.. Boleh letak depan TV dan lepas ibu menidurkan bayi, bolehlah cik abang gunakan glider chair ni untuk menonton TV.. kalau tertidur depan TV pun tak perlu risau.. sebab sangat selesa.. Hihihi



selesa kan...

Di Babyhood ini menyediakan beberapa produk seperti berikut untuk korang sendiri pilih untuk digunakan sendiri atau sebagai hadiah kepada yang tersayang.

Untuk bayi;

5 in 1 Sova Cot (Classic and Clear) | RM,4,450.94
Mempunyai 5 mod pelbagai fungsi iaitu :
Bassinet
Cot 
Toodler Bed
Table n chairs
Playpen

Amani 4 in 1 Cot | RM,2,786.74
Toddler Bed
Baby Bed

Clasic Sleigh 4-In-1 Cot | RM,1,799.00

Classic Curve 4-in-1 Cot | RM,1,399.00

Manakala untuk ibu;

Diva Glider | RM,1,800.94 

Manhattan Gilder | RM,2,373.34

Sovereign Glider | RM 1,970.54

Savannah Glider | RM 2,542.94

Menarik bukan? Bagi korang yang berminat dengan produk ini tapi rasa macam tak berapa nak mampu sangat kan.. Jangan risau.. Khas untuk pembaca blog Keknil.. korang boleh gunakan voucher code semasa membuat pembelian produk ini di laman web yang akan Keknil sertakan di bawah nanti.

Voucher Code : BLG11
*Voucher is valid from 21/4/2017 to 21/5/2017.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Supreme Global marketing Sdn Bhd

Website

Email

Alamat
21-2, Jalan USJ 21/1
Subang Jaya ,47630
Selangor, Malaysia

No Telefon
03 8023 3277



till then, tatababai

Continue Reading
No comments
Share:

Wednesday, April 19, 2017

Catatan Perjalanan Kursus JICA Tokyo | Day 8

Assalammualaikum

Pejam celik pejam celik.. kejap je day hari ke-8.. Masih banyak tempat kat Tokyo ni tak explore lagi. T_T Untuk hari ini, pagi ni kami ada kelas macam biasa di center manakala pada sebelah petang, kami akan buat study visit di TELEC untuk lecture dan observation.

selfie of the day

1st lecrure today

beautiful art

2nd lecture


Tengahari tu, lepas makan tengahari.. naik bilik untuk solat dan terus turun ke lobi untuk study visit. Perjalanan ke TELEC lebih kurang dalam 20 minit. Lecture disampaikan oleh Mr Fujii.. without translation oleh Mine-san. Walaupun cuma faham sikit-sikit je.. tapi bangga dengan dorang ni tau..  Sebab apa? Walaupun dorang tak reti sangat English.. tapi dorang tak malu nak bercakap even cuba sebaiknya untuk bagi kita faham apa yang dorang cuba sampaikan. Cuba kalau kita kat Malaysia ni hah.. bila salah cakap, terus malu dan takmo cuba lagi.. Tapi ada juga yang pandai cakap terus rasa belagak-lagak macam dia sorang je yang pandai speakang.. Hahahaha..

luncheon

ready for study visit

anak-anak balik sekolah

dah sampaiii

ready nak masuk building

lecture

classmate

lecture

Lepas lecture, kita  buat lawatan macam mana dorang gunakan device dorang. Ada kat certain tempat, tak boleh share gambar di media social ye atas sebab-sebab tertentu. Tapi Keknil ada la juga amik gambar untuk dimasukkan dalam laporan untuk jabatan nanti. Manakala di observation lain, memang wow sangat.. macam dalam kebuk angkasa. Macam tu hah dorang test network.. Agak-agak kat Malaysia macam mana la agaknya kan..

satellite network testing here..

penutup untuk hari ini

Then.. lepas tamat lawatan.. it’s a leisure time. Kalau ikutkan perancangan asal.. Keknil nak ke Asakusa. Tapi tiba-tiba last minit tukar plan… Takpe la.. janji dapat explore Tokyo. Destinasi pertama kami adalah Akebonobashi.

ready nak hang out memalam

turun naik train je la

masih siang

Tujuannya nak cari kedai Anpanman. Kedai apa tu? Ini adalah kedai mainan yang memang jual khas Anpanman sahaja okey. Nyaris sesat juga tapi gunakan kemahiran berbahasa Jepun sebaiknya.. Asal jumpa orang je, sebut “Sumimasen” Hahh.. terus dorang akan stop dan bagi attention ! ^_^

kejap² berhenti tengok signboard

nak malam dah

night 


Tapi tak semua juga yang tau kat mana kedai Anpanman tu dan tak kurang juga yang tak pandai baca (selain tulisan Kanji).. jadi banyak kedai kitorang singgah masuk untuk tanya jalan.. Kikiki.. Malu bertanya sesat jalan kan.. So, kat sini.. jangan malu untuk bertanya.

Akhirnya, jumpa juga. Tak sesat sangat sebab kitorang kan rajin bertanya. Kuangkuang. Ada orang kirim toys Anpanman, tu yang gigih ko ke Akebonobashi ni hah untuk carikan toys.

sampai kedai dah malam

ni la Anpanman

tu alamat kedai dia

Lepas beli toys kat sini, Keknil deside nak ke Harajuku sebab dekat sikit dari Akebonobashi nak ke Harajuku berbanding Asakusa. So, menapak la kami ke Harajuku.

dapat la merasa


Since kami sampai sini dah malam.. jadi tak dapat nak explore banyak tempat.. jadi kami tetapkan tujuan kami untuk ke Kiddy Land. Kiddy Land ni adalah kedai mainan dari Lego, Star Wars sampai la ke Hello Kitty. Comel-comel sangat produk dia dan soft toy dia sangat soft ! Rasa macam nak beli je.. tapi mahal la pulak.. Hahahahah..  

Kiddy Landdddd

Kat sini, Keknil beli 4 barang comel ni.. ni pun ada orang kirim dengan duit (bukan dengan ailio). Mujur la barang yang orang kirim ni kecik-kecik. 

Untuk Iman, Keknil belikan sweater Hello Kitty sebab sweater sedia ada dia dah lusuh. Sian dia.. dok ulang-ulang pakai sweater yang sama. Harap sweater yang baru ni muat la ye dan bertahan lama sampai next trip kemana-mana nanti.

hasil rampasan

apakah?

moh la balik.. dah lapar

Lepas habis shopping, tengok time.. Eh.. sempat ke idok nak balik center untuk dinner ni? Sebab dinner kat center last order pukul 9 malam. Kul 8.15 malam baru nak naik train dari Harajuku ke Shinjuku. Hurm.. kita gamble je la kan.. jalan laju sikit demi nak sesuap nasi.

Sampai je kat Hatagaya Station, dah pukul 8.45 malam. Kalau ikutkan dari Hatagaya Station ke center dalam 10 minit je. Tapi nak keluar dari station pun dah 5 minit. Jadi keluar je dari station, berlari la kitorang ke center. Dari total perjalanan 15 minit, jadi 10 minit je. Sempat la amik dinner kat center. Alhamdulillah.. burp… kenyang..




till then, tatababai

Continue Reading
2 comments
Share: