Thursday, September 21, 2017

Semarakkan Hari dengan Wangian Enchanteur 24H Perfumed Body Lotion

8:34:00 AM 5
Assalammualaikum

Keknil ni bukan seorang yang rajin nak sapu-sapu losyen tauu.. Selalu dok tadah kaki tangan ke kat Iman minta Iman tolong sapukan atau urut kaki dan tangan guna losyen. Hahaha.. dasar pemalas kamu ni Keknil. Jadi bila terjadinya kemalasan ini, maka kulit Keknil tidaklah selembut dan tidaklah sehalus bayi lagi dah.. Dah kertu wei.. Dan dengan persekitaran kerja Keknil yang 8 jam duduk di dalam aircond, lagila mempercepatkan proses dehidrasi pada kulit yang bukan sahaja membawa kepada masalah kulit seperti kegatalan dan alahan.



Enchanteur 24H Perfumed Body Lotion

Produk Enchanteur tidak pernah mengecewakan Keknil. Memang sudah sejak azali lagi, Enchanteur sering menjadi pilihan Keknil untuk memberi kesegaran, kelembutan dan wangi-wangian bukan sahaja di pejabat malah dirumah. Ehem.. Dengan losyen terbaharu Enchanteur 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih dan minyak zaitun dan hasil gabungan ketiga-tiga bahan semulajadi ini akan meresap jauh ke dalam kulit bukan sahaja untuk memelihara dan melembap, malah menyuburkan kulit agar kekal lembut, licin dan awet muda. Haa... Maka dengan itu secara automatiknya menjadikan ia menjadi pilihan Keknil dalam membantu kulit Keknil kekal lembap, muda dan semestinya berseri-seri sepanjang hari ketika di pejabat. Barulah boleh berjumpa dengan client tanpa was-was gitu.. Hahaha


Produk ini berasaskan air dan tidak meninggalkan kesan berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan. Teksturnya yang halus dan baunya yang harum mampu membekalkan kelembapan dan penghidratan sehingga 24 jam. Wangiannya yang diinspirasikan Enchanteur France mampu menyemarakkan dan menghidupkan detik-detik romantis.. Ouch...


Produk ini datang dalam 3 variasi wangian yang menarik iaitu :

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)

Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.


ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)

Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.


ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)

Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.

Jadi jangan malas lagi. Siapa lagi nak jaga kulit kita kalau bukan kita sendiri kan.. Haaa... produk ini boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi seluruh negara dengan harga RM11.90 (termasuk 6% GST) bagi saiz 220ml.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Laman Web : www.enchanteur.com.my


till then, tatababai

Friday, September 15, 2017

Agehan Express Meals di Hotel Grand Blue Wave Shah Alam

8:53:00 AM 2
Assalammualaikum

Zaman sekarang memang semua orang sibuk sampai tak sempat nak menikmati hidangan kegemaran. Jadi kebanyakan orang hanya sempat menikmati makanan segera berbanding makanan yang sihat dan bersih.


Tapi kini korang tak perlu risau lagi kerana Agehan Japanese Restaurant di Hotel Grand Blue Wave Shah Alam menawarkan promosi express meals yang kaya dengan rasa yang enak dan sedap dengan harga serendah RM25+ sahaja.




Promosi ini menawarkan 3 pilihan bento iaitu Gyu Shogayaki, Yaki Udon dan Onigiri yang berharga hanya RM25++ untuk satu bekas.

Gyu Shogayaki dihidangkan bersama pan fried beef bersama sos istimewa, salad segar dengan japanse fish cake, japanese white rice, potato dan chuka kurage.


Manakala Yaki Udon pula dihidangkan  bersama pan friend udon with seafood, vinegered fish, giant sushi roll, deep friend bean curd bersama sos dan chuka kurage.


Dan akhir sekali Onigiri dihidangkan bersama deep fried chicken, salmon with fish flake triangle rice, chilled soya beancurd, potato with sliced salmon dan chuka kurage.


Selain itu terdapat variasi hidangan makanan Jepun yang lain seperti berikut :
  • Edamame (boiled green bean) | RM14+ 
  • California Maki (half nori, sushi rice, avocado, tobiko, lettuce, kyuri, kani stick, mayonise) | RM29+
  • Oyako Don dengan Miso Soup (chicken with scrambled egg on rice) | RM26+
  • Tsukimi Udon  (thick floor noodles in soup with egg) | RM22+
  • Tanuki Udon (thick floor noodles in soup with tempura fritters) | RM18+
  • Tori Teriyaki with Goham Set (sliced chicken with teriyaki sauce, rice and miso soup) | RM29+
  • Teppanyaki meat atau seafood
  • Tempura Ebi
  • Yasai Tempura
  • Teriyaki Saba
  • Gindara
Kesemua menu ini boleh didapati di Agehan Japanese Restaurant, Hotel Grand Blue Wave Shah Alam bermula hari ini sehingga November 2017. Kesemua harga tertakluk kepada 6% GST. Jom..



Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Alamat
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

Masa Operasi
12.00 tengahari hingga 2 petang

Untuk Tempahan
03 5511 8811 ext 2612 atau 2615

till then, tatababai

Wednesday, September 6, 2017

Top Tips to Find the Perfect Rental Home

8:30:00 AM 0
Assalammualaikum


Macintosh HD:Users:teohseongyee:Desktop:pexels-photo-259962.jpg

Arguably, choosing the perfect house for rent in Singapore for you and your family can be exciting and stressful at the same time. Frankly put, it can be an adventure! Having a solid game plan will help narrow down your search, which will make it easier to find the perfect house for you to lease. You can use the following tips in your next search for the perfect rental home:

1. Let Your Money stay Where It Is

When you are looking for a place to rent, be prepared to fork out money worth 2 to 3 months of the rental as deposit. Renting a house in Singapore could be expensive especially if you are looking for a condo that will cost nearly 4,000 SGD and that you will need approximate 10,000 SGD for deposit. Of course, you can settle for HDB that will be cheaper but still will cost you 2,500 SGD a month or approximate 7,000 SGD for deposit.

During this phase, it will not be wise for you to make any big purchases. You will need to be prepared for making the deposit.

2. Do Not Attempt to Time the Market

Do not become obsessed with trying to time the housing market, in a bid to establish the right time for you to move. It is almost impossible for you to anticipate the housing market. The right time for you to lease is when you find the right house, and can afford to pay the rent. The real estate market is cyclical. There are times it goes up and times it goes down. Therefore, waiting for the right time means that you will probably miss out.

3. Bigger Houses Are Not Always the Best

Many people are always drawn to big houses. Owning or leasing the biggest house on the street is deemed to be fashionable. But, this is not always the case. In real estate, you should not always aim to buy or lease the biggest and best house on your street.

Large houses will only appeal to a very small audience. Therefore, the options are limited and you might be paying a more premium price for these houses. In many instances, you will find that a house will only increase its value if the other houses around it also enhance their value.

4. Avoid the Sleeper Costs

The main difference between leasing and buying is in the sleeper costs. Many individuals focus on the rental cost, while not taking into consideration the additional expenses, e.g., utility bills, various deposit, parking fees, and home improvement.

If you are going to rent, you have to take into account the repairs that have to be done, house improvement for a more ideal place for your family, potential parking fees if you own a car, and of course utility fees such as electricity; water; and internet.


5. Give the House a Proper Physical

Would you purchase a car without checking what is under the hood? Probably not! It is always recommended to visit the rental house to furnish yourself with information on the condition of the residence. From this information, you will be able to make an informed decision on whether to proceed with the lease or not.

It is highly recommended to bring along your friends, this is the only way you can be able to get honest and unbiased information from a third party, who does not have a vested interest.

6. Stalk the Neighborhood

Before you lease any house, you need first to stalk the area. Visit the area in the morning, noon time, and in the evening. Many home renters have become distraught because they thought they had found the right house to lease, only for them to realize later on that the neighborhood was not the best for them or their families.

Once you think you have found a good house, drive by that house at various hours of the day to establish what is happening in that street. You can also make your regular commute from that location in a bid to determine what you will be encountering each day when headed to work.

From this, you will be able to establish the location of the nearest grocery store, as well as other essential services like hospitals. If you have kids, determine the kind of schools that are in that area, how much they charge, and the performance of their students. Just because you are leasing does not mean that you cannot change your mind later and buy the house.

Living in a good school district will obviously affect the amount of money you spend on rent, as well as when buying a house. You can save yourself the hassle of having to look for another place by doing proper research before moving to a given region.

Conclusion 

When searching for a house, it is always best to realize that there is no perfect house. You need to be flexible, and be willing to make some adjustments. Once you have moved in, you can proceed to add some style to the house, which will make it your dream home. Until then, lease what you can find.


till then, tatababai

Tuesday, September 5, 2017

Apa yang menarik di Smart Kids Asia?

2:47:00 PM 2
Assalammualaikum

Baru-baru ini telah diadakan pameran Smart Kids Asia bertempat di Mid Valley dan Keknil sempat terjah pameran ni kat sana. Memang meriah, lebih² lagi cuti sekolah baru bermula, jadi memang ramai la ibubapa yang bawa anak-anak untuk lihat sendiri apa yang ada di sana.




Apa itu Smart Kids Asia?

Smart Kids Asia merupakan pameran pendidikan dan aktiviti yang menyasarkan kanak-kanak dari usia 1 hingga 12 tahun. Objektif utama pameran ini diadakan adalah untuk menggalakkan ibubapa dan penjaga memupuk dan meneroka bakat anak-anak menerusi pameran dan program yang disesuaikan dengan kecemerlangan akademik. Jadi dengan gabungan pameran kesihatan, pendidikan dan keluarga ini, ia mampu membuka ruang untuk setiap anak-anak untuk meneroka perkara baru dan diminatinya serta ibubapa juga dapat melihat sendiri bakat anak-anak mereka dari mereka masih kecil.

Kenapa ibubapa perlu hadiri Pameran Smart Kids Asia?

Sudah pasti semua ibubapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Keknil juga begitu. Dan kalau boleh, Keknil nak anak Keknil belajar dan meneroka sendiri bakat yang terpendam dalam diri tu. Tapi yang membuat ia jadi kekangan adalah jarak, masa dan kos. Betul tak? Mesti ramai ibubapa yang setuju dengan Keknil. Tapi dengan Smart Kids Asia ini, korang tak perlu risau.. Kenapa?



1. Masuk PERCUMA
Tak perlu risau kerana untuk masuk dalam pameran ini adalah PERCUMA sahaja. Siap dapat goodies lagi tau.. Haaa.. Cuma perlu isi simple form dan daftar di kaunter, lepas tu masuk dan enjoy pameran bersama anak-anak.


2. Kelas Percubaan PERCUMA
Dah masuk pun percuma, kelas percubaan pun percuma. Korang boleh ajak anak-anak korang untuk cuba sendiri aktiviti percuma yang ada di booth seperti Safari Kids Club, Grolier, Gakken dan banyak lagi. Sambil-sambil itu korang boleh tengok sendiri kelebihan anak korang kat aktiviti yang mana. Mana tau, dalam diam tak diam, mungkin anak korang mempunyai bakat untuk mencipta sebuah program komputer?




3. Pertandingan mewarna dan aktiviti lain
Sambil-sambil meneroka setiap ruang dalam pameran ini, korang juga boleh ajak anak-anak untuk menyertai pertandingan mewarna dan aktiviti lain. Haa.. aktiviti percuma kan.. Kalau lukisan itu cantik, boleh dapat hadiah lagi.







4. Pelbagai tawaran diskaun
Di sini juga korang boleh menilai dan merebut peluang hebat kerana kebanyakan pempamer menawarkan diskaun hebat bagi produk mereka. Orang Malaysia sangat sukakan diskaun, betul tak?





5. Berjumpa dengan karakter kartun
Ini bukan anak je suka, Keknil pun suka. Haaa.. masa ni la nak jumpa Minion, The Smurf, Pororo, The Cars dan sebagainya. Boleh ajak dorang posing sekali dan ambil gambar bersama. Awesome bukan?


Pendek kata, memang banyak aktiviti menarik dan tawaran hebat yang ditawarkan dalam Pameran Smart Kids Asia ni. Insya Allah.. pameran ini akan diadakan sekali lagi pada tahun 2018. Jadi korang boleh cuba godek-godek kat laman sesawang dorang untuk maklumat lanjut.


till then, tatababai

Rangkaian Produk Stunning dari Enchanteur

9:22:00 AM 0
Assalammualaikum

Produk Enchanteur memang sejak dahulu lagi menjadi pilihan Keknil. Selain dari harganya yang mampu milik, ia juga sangat wangi dan tahan lama. Bayangkan 1 semburan minyak wanginya boleh bertahan sehingga 8 jam. Haaa.. kalau bekerja tu memang sentiasa wangi je la kan..

Baru-baru ini Enchanteur telah mengeluarkan rangkaian produknya yang terbaharu iaitu Enchanteur Stunning yang diinspirasikan dan diformulasikan daripada Turkish Rose, Magnolia, Blackcurrant Bud, Raspberry dan Sandwood.


Wangiannya yang lebih sensual dan lembut membuatkan si pemakai lebih yakin dan ayu gituu.. ^_^

Enchanteur Stunning Perfume mempunyai bentuk dan bau yang sangat menarik. Melihat bentuknya sahaja sudah tahu yang ianya mampu memberikan efek sensual kepada sipemakai. Boleh dimiliki dengan hanya RM28.20 sahaja bagi 50ml.


Enchanteur Stunning Body Lotion didatangkan dengan saiz 250ml dengan gabungan wangian Aloevera dan Olive Butter. Teksturnya juga tidak melekit dan sangat mudah menyerap pada kulit. Harganya mampu milik dari RM5.40 - RM17.60 bergantung kepada saiz.


Enchanteur Stunning Roll On dan Enchanteur Stunning Mist bukan sahaja berfungsi sebagai wangian bawah lengan tetapi juga dengan kawalan penuh sehingga 24 jam. Boleh didapati dengan harga dari RM4.90 - RM8.40 sahaja.



Enchanteur Stunning Talc yang masih mengekalkan bentuk yang sama juga mempunyai wangian yang sempurna untuk si pemakai. Boleh didapati dengan harga RM4.40 - RM11.80 bergantung saiz.


Rangkaian produk Enchanteur Stunning ini boleh didapati di kesemua rangkaian pasaraya, pasaraya besar dan farmasi di seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Laman Web : www.enchanteur.com.my
Facebook : http://facebook.com/enchanteurmy


till then, tatababai

Friday, September 1, 2017

Tawaran Hi-Tea Sempena Malaysia Day di Hotel Grand Blue Wave Shah Alam

12:01:00 PM 0
Assalammualaikum

Sempena bulan kemerdekaan ini, Hotel Grand Blue Wave Shah Alam telah memperkenalkan Malaysia Day Hi-Tea sehingga 16 September 2017 ini di Royale Songket. Menariknya Hi Tea ini menawarkan pelbagai citarasa Malaysia dari Utara sehinggalah ke Selatan.








Pelbagai menu menarik yang dihidangkan antaranya Sotong Kangkung Padang Kota, Laksa Johor, Itik Salai Masak Lemak Cili Api, Devil Curry, Ikan Patin Masak Tempoyak, Burasak dan banyak lagi makanan tradisional yang terdapat di Malaysia.










Tidak ketinggalan menu yang akan menjadi kegemaran kanak-kanak antaranya fish finger with tartare sauce, golden chicken nugget dan pilihan sandwich.




Keknil memang layan sangat dessert kat sini, kalau datang sini mesti Keknil akan cuba creme brule yang sangat sedap dan creamy tu. Selain itu, pelbagai pilihan french pastries dan buah-buahan sebagai pencuci mulut dan tidak dilupakan stall ABC yang pastinya mengundang tetamu menikmatinya di kala cuaca panas. Best kan !






Jangan lepaskan peluang untuk cuba sendiri Malaysia Day Hi-Tea di Hotel Grand Blue Wave Shah Alam dengan harga dari RM35++ sahaja hanya di Royale Songket, Hotel Grand Blue Wave Hotel Shah Alam.


Untuk tempahan, boleh check maklumat seperti di bawah :

Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Alamat
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

Masa Operasi
12.00 tengahari hingga 4 petang

Harga :
RM68.00 ++ (Dewasa)
RM55.00++ ( Warga Emas )
RM 35.00 ++ ( Kanak-kanak )

Untuk Tempahan
03 5511 8811 ext 2612 atau 2613



till then, tatababai