Penginapan Moden dan Mewah di Hotel Amari

Assalammualaikum

Kali terakhir Keknil menginap di Johor Bahru adalah ketika konvokesyen Keknil 5 tahun lepas. Lama sungguh kan. Kalau ikutkan di Johor Bahru, terdapat aneka penginapan dari pelbagai kategori dari satu hingga lima bintang. Sesekali bila Keknil berjalan bersama keluarga, mestilah Keknil mahukan percutian terbaik bersama keluarga kan.

Jadi bila Keknil diperkenalkan dengan Hotel Amari Johor Bahru ni, Keknil terus jatuh cinta dengan hotel ni. Hotel Amari, sebuah hotel yang berkonsepkan moden dan mewah tetapi dengan bajet yang sesuai untuk penginapan keluarga. Jadi Keknil tak perlu risau tentang bajet tambahan sebab Keknil boleh sumbat Iman dalam satu bilik dengan harga yang berpatutan. Maklumlah, anak semakin membesar dan dah perlukan katil sendiri.

tengok apa tu?

Lokasi Strategik di Tengah Bandar Johor Bahru

Istimewanya Hotel Amari ni, ia terletak betul-betul di tengah bandar Johor Bahru dan berhampiran dengan City Square Shopping Mall, Persada Johor International Convention Centre dan Komtar JBCC yang menempatkan Angry Bird Park dalam lingkungan 600 meter bertentangan dengan Hotel Amari. Yang lebih menarik lagi, kedudukannya yang strategik dengan mercu tanda terkenal di Johor Bahru iaitu Pasar Karat Night Market menjadikan hotel ini berada dalam kedudukan yang terbaik sebagai tempat penginapan.

reception counter

concierge

ruang lobi hotel

pemandangan dari hotel

Mendapat sentuhan dari Warren Foster-Brown of Singapore, dekorasinya yang sarat dengan inspirasi Malaysia - Thai komtemporari menjadikan mata Keknil tertacap dengan penuh kagum bagi setiap sentuhannya dari dinding hinggalah ke siling.

dekorasi inspirasi Malaysia - Thailand

cantik kan

Bilik Riadah dan ballroom yang santai

Dalam banyak-banyak hotel yang Keknil duduk, inilah hotel pertama yang Keknil jumpa ada bilik riadah yang mempunyai perpustakaan mini. Ada juga disediakan komputer sekiranya pengunjung nak melayari Internet atau mungkin terlupa nak mencetak boarding pass. Juga boleh didapati di sini secara percuma. Menariknya, sekiranya flight korang lambat lagi atau tengah malam mungkin, korang boleh lepak kat sini dulu. Best kan.. 

Selain itu, ruang ballroom juga disediakan untuk pelbagai acara termasuklah mesyuarat, seminar mahupun majlis makan malam. Semuanya ada. Dengan ruang yang luas dan fasiliti yang lengkap, tidak perlu ragu-ragu lagi untuk memilih Hotel Amari sebagai pilihan.

meja pool

mini library

kemudahan PC dan printer

common area ballroom

ruangan dalaman ballroom

Pilihan Bilik Bergaya Mewah

Dengan jumlah keseluruhan 242 bilik tetamu dan suites, setiap bilik mempunyai signature yang tersendiri sesuai untuk pengunjung dalam kategori santai, keluarga, mahupun perniagaan. Keknil teruja dengan Bilik Deluxe Pool Access Room sebab buka balkoni je, boleh terus terjun dalam swimming pool. Ini macam Iman pun suka.

pool access

jom terjun

Selain itu terdapat juga bilik Superior King and Twin, Deluxe King and Twin, Grand Deluxe King and Twin, Executive Club King and Twin, Junior Suite dan One Bedroom Suite. Setiap bilik di sini akan diserikan dengan pemandangan bandar Johor Bahru yang penuh dengan warna warni.

ada bath tub untuk sesetengah bilik

ruangan rehat dalam bilik bagi suite

empuknya katil dia


antara fasiliti dalam bilik

toiletries

pemandangan luar di waktu malam


Urutan Istimewa di Breeze Spa

Kalau duduk sini wajib cuba urutan spa di sini. Bukan setakat urutan dan skrub sahaja, terdapat juga rawatan wajah dan badan serta perkhidmatan salon. Jadi jangan ingat duduk hotel ni setakat pakai bathrobe dan baring atas katil sambil tengok TV sahaja, tetapi juga boleh memanjakan diri dengan pelbagai pakej rawatan di Breeze Spa. Ia dibuka setiap hari dari 10 pagi sehingga 10 malam dan boleh pilih untuk single room atau couple room bagi yang nak buat rawatan bersama dengan pasangan. Hihii

spa.. spa.. spa

antara bahan yang digunakan untuk spa

convenience

ruang menunggu yang santai

cantik

nak satu..

jakuziiii

tenang

couple room

single room

Aneka Hidangan di Amaya Cafe

Sebut tentang makanan, jangan risau sebab kat sini makanan dia memang variety malah dengan konsep open kitchen, pengunjung boleh melihat sendiri chef beraksi. Bila dapat makan makanan yang segar dan panas-panas, barulah selera makan pun bertambah. Ye tak? Ada peminat TWG Tea tak kat sini? Haa.. disini merupakan satu-satunya hotel yang menghidangkan TWG Tea terbaik dari ladang. Mesti cuba tau...

susun atur di Amaya Cafe

kemas dan teratur

open kitchen

nak buat kopi fresh dari machine

luas

stay grounded


unik

boleh cuba TWG Tea

rempah ratus

telur?

bahan yang segar

fresh dari open kitchen

smoothiess..

boleh tengok cef masak depan mata

sarapan

Bagi yang inginkan privasi, boleh cuba untuk menikmati hidangan di Executive Lounge di Tingkat 20 sambil menikmati pemandangan Johor Bahru.

executive lounge

ada PC kalau nak surfing

snacks

ada TWG Tea juga kat sini

Apa lagi yang korang mahukan? Keknil sendiri dah menginap di sini. Dan jika diberi peluang untuk ke Johor Bahru lagi, pasti hotel ini akan menjadi pilihan Keknil. Tetapi.. jaga-jaga. bagi perokok tegar, ini adalah amaran untuk korang ye kerana tidak dibenarkan merokok di dalam hotel ini. Hahaha. Jadi kalau nak merokok, kena lah keluar dari hotel ni. Jadi, hotel ni sangat sesuai untuk keluarga dan anak kecil.

Jom ke Amari Hotel

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Hotel Amari, sila hubungi :

Laman Web : www.amari.com
Alamat : 82C, Jalan Trus, 80000 Johor Bahru, Johor Darul Takzim Road,
Johor Bahru

till then, tatababai
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

8 9 orang peminat :

  1. Menarik hotel ni kak. Banyak fasiliti yang best Boleh cuba for next stay in JB.

    ReplyDelete
  2. bestnya kalau dapat duduk sini. mmg nampak mewah

    ReplyDelete
  3. Wah hotel ni memang nampak mewah lah, dari susunan perabot dan gayanya. Memang dikunjungi ramai kot hotel ni

    ReplyDelete
  4. Cantiknya. memang mewah dan selesa penginapannya

    ReplyDelete
  5. Mata SS pon tertacap tengok kicap... he he he...

    ReplyDelete
  6. Hotel nampak selesa dan mewah... bolehlah nnt holiday dekat situ

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^