Friday, November 24, 2017

Perfume Saiz Mini dari Enchanteur Paris

8:30:00 AM 3
Assalammualaikum

Rangkaian produk Enchanteur tidak pernah mengecewakan. Baru-baru ini Enchanteur telah memperkenalkan wangian terbaharu Enchanteur Paris Petite Parfum Roll- On yang dicipta untuk daya tarikan penuh scent-sasi dan memberi inspirasi kepada si pemakai.

Dalam siri produk wangian terbaharu ini, Enchanteur telah menterjemahkan personalifikasi 4 gadis dalam pakej pembungkusannya. Didatangkan dalam 4 variasi wangian iaitu Belle, Amour, Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa. Wangian terbaharu ini didatangkan dalam saiz poket yang comel malah boleh di bawa kemana sahaja terutama bagi traveller macam Keknil. Haa.. lepas ni boleh kekal mewangi tak kira di mana sahaja Keknil berjalan.

Tak perlu risau juga kerana Enchanteur Paris Petite Parfum ini dirumus khas tanpa alkohol dan sesuai untuk pengguna beragama Islam dibawa solat tanpa perlu mencuci. Dengan formulasinya yang berasaskan minyak ia membolehkan aromanya bertahan lebih lama.



Echanteur Paris Petite Parfum - Jolie ( Lovely )

Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Peat amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan atau insan istimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan 'mood' tenang ketika bersama pasangan. kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.

Enchanteur Paris Petite Parfum - Cherri ( Darling )

Buat yang berhati muda remaja, kami persembahkan bauan yang enak dan manis untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagis si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanila yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.

Enchanteur Paris Petite Parfum - Adore ( Adorable )

Haruman 'signature' ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada temujanji romantisnya. Cipta kesan berpanjangan pada temujanji anda dah penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu.

Enchanteur Paris Petite Parfum - Belle Amour ( Beautiful Love )

Ciptaan dari aroma yang menawan yang mampu membuat jantungmu berdegup dan meransang deria. Pembukusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama menakala campuran Apple Melon, Blackcurront dan Pink Rose Paris amat sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang, dan menjadikanmu teman istimewanya selamanya.

Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum ini, korang hanya perlu sapu ke nadi bila-bila masa yang korang perlukan dan bersedia untuk mencetuskan saat romantis bersamanya. Aummm...

Enchanteur Paris Petite Parfum boleh didapati pada harga RM9.90 ( Semenanjung ) dan RM10.40 ( Sabah, Sarawak ) di Watsons, Gurdian. AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasar mini di seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :


till then, tatababai

Thursday, November 23, 2017

Sambutan Hari Kanak-kanak bersama AirAsia dan Ejen Ali di Kidzania

8:00:00 AM 1
Assalammualaikum

Sambutan Hari Kanak-kanak Sedunia pastinya membuatkan semua kanak-kanak diseluruh dunia teruja. Dan sempena dengan itu,  AirAsia dan Kidzania telah meraikan Sambutan Hari Kanak-kanak  di Kidzania, Kuala Lumpur dengan program istimewa untuk kanak-kanak mengalami sendiri dan bersinar seperti AllStar.

Program ini menyaksikan sendiri kanak-kanak menyertai pelbagai aktiviti, antaranya menjadi chef dan berpeluang untuk membakar pizza seperti yang terdapat dalam Kids Meals dalam penerbangan AirAsia,  malah kanak-kanak juga berpeluang untuk bergaya dan berjalan dengan senyuman lebar diwajah dalam sesi grooming yang diadakan istimewa di Kidzania.


Bestnya la tengok Iman mencuba apa sahaja yang dia inginkan di Kidzania. Iman juga boleh merasai sendiri pengalaman mencuba dalam pelbagai bidang pekerjaan yang ditawarkan di Kidzania dan manalah tau, dapat membantu dia untuk hala tuju hidup dia bila dah besar nanti.



Hahh.. ini ada berita baik untuk peminat rancangan Ejen Ali. Peminat Ejen Ali yang membawa Combo Package 'Ejen Ali Lil' yang boleh didapati disemua penerbangan AirAsia (Airline Code AK) dan AirAsia X (Airline Code D7) ke kaunter jualan Kidzania juga boleh menikmati 30% diskaun untuk masuk ke Kidzania.


AirAsia dan Ejen Ali juga menjemput ibubapa untuk menghantar gambar anak-anak melalui Facebook, Instagram dan Twitter AirAsia bermula hari ini sehingga 31 Disember 2017 dan menyertai sebahagian dari kempen #MisiAspirasiAirAsia.



10 pemenang bertuah akan dijemput menyertai misi rahsia AirAsia dan Ejen Ali dan juga akan menerima hadiah menarik termasuk penerbangan percuma bersama AirAsia untuk keluarga. Wowww sangat kan hadiah dia.

Jadi jom ramai-ramai submit gambar dan manalah tau, anak-anak korang terpilih antara yang bertuah tu. Tuah anak siapa yang tahu kan.

Untuk berita terbaharu, aktiviti dan promosi AirAsia, sila layari :


till then, tatababai

Tuesday, November 21, 2017

Penginapan Moden dan Mewah di Hotel Amari

4:38:00 PM 11
Assalammualaikum

Kali terakhir Keknil menginap di Johor Bahru adalah ketika konvokesyen Keknil 5 tahun lepas. Lama sungguh kan. Kalau ikutkan di Johor Bahru, terdapat aneka penginapan dari pelbagai kategori dari satu hingga lima bintang. Sesekali bila Keknil berjalan bersama keluarga, mestilah Keknil mahukan percutian terbaik bersama keluarga kan.

Jadi bila Keknil diperkenalkan dengan Hotel Amari Johor Bahru ni, Keknil terus jatuh cinta dengan hotel ni. Hotel Amari, sebuah hotel yang berkonsepkan moden dan mewah tetapi dengan bajet yang sesuai untuk penginapan keluarga. Jadi Keknil tak perlu risau tentang bajet tambahan sebab Keknil boleh sumbat Iman dalam satu bilik dengan harga yang berpatutan. Maklumlah, anak semakin membesar dan dah perlukan katil sendiri.

tengok apa tu?

Lokasi Strategik di Tengah Bandar Johor Bahru

Istimewanya Hotel Amari ni, ia terletak betul-betul di tengah bandar Johor Bahru dan berhampiran dengan City Square Shopping Mall, Persada Johor International Convention Centre dan Komtar JBCC yang menempatkan Angry Bird Park dalam lingkungan 600 meter bertentangan dengan Hotel Amari. Yang lebih menarik lagi, kedudukannya yang strategik dengan mercu tanda terkenal di Johor Bahru iaitu Pasar Karat Night Market menjadikan hotel ini berada dalam kedudukan yang terbaik sebagai tempat penginapan.

reception counter

concierge

ruang lobi hotel

pemandangan dari hotel

Mendapat sentuhan dari Warren Foster-Brown of Singapore, dekorasinya yang sarat dengan inspirasi Malaysia - Thai komtemporari menjadikan mata Keknil tertacap dengan penuh kagum bagi setiap sentuhannya dari dinding hinggalah ke siling.

dekorasi inspirasi Malaysia - Thailand

cantik kan

Bilik Riadah dan ballroom yang santai

Dalam banyak-banyak hotel yang Keknil duduk, inilah hotel pertama yang Keknil jumpa ada bilik riadah yang mempunyai perpustakaan mini. Ada juga disediakan komputer sekiranya pengunjung nak melayari Internet atau mungkin terlupa nak mencetak boarding pass. Juga boleh didapati di sini secara percuma. Menariknya, sekiranya flight korang lambat lagi atau tengah malam mungkin, korang boleh lepak kat sini dulu. Best kan.. 

Selain itu, ruang ballroom juga disediakan untuk pelbagai acara termasuklah mesyuarat, seminar mahupun majlis makan malam. Semuanya ada. Dengan ruang yang luas dan fasiliti yang lengkap, tidak perlu ragu-ragu lagi untuk memilih Hotel Amari sebagai pilihan.

meja pool

mini library

kemudahan PC dan printer

common area ballroom

ruangan dalaman ballroom

Pilihan Bilik Bergaya Mewah

Dengan jumlah keseluruhan 242 bilik tetamu dan suites, setiap bilik mempunyai signature yang tersendiri sesuai untuk pengunjung dalam kategori santai, keluarga, mahupun perniagaan. Keknil teruja dengan Bilik Deluxe Pool Access Room sebab buka balkoni je, boleh terus terjun dalam swimming pool. Ini macam Iman pun suka.

pool access

jom terjun

Selain itu terdapat juga bilik Superior King and Twin, Deluxe King and Twin, Grand Deluxe King and Twin, Executive Club King and Twin, Junior Suite dan One Bedroom Suite. Setiap bilik di sini akan diserikan dengan pemandangan bandar Johor Bahru yang penuh dengan warna warni.

ada bath tub untuk sesetengah bilik

ruangan rehat dalam bilik bagi suite

empuknya katil dia


antara fasiliti dalam bilik

toiletries

pemandangan luar di waktu malam


Urutan Istimewa di Breeze Spa

Kalau duduk sini wajib cuba urutan spa di sini. Bukan setakat urutan dan skrub sahaja, terdapat juga rawatan wajah dan badan serta perkhidmatan salon. Jadi jangan ingat duduk hotel ni setakat pakai bathrobe dan baring atas katil sambil tengok TV sahaja, tetapi juga boleh memanjakan diri dengan pelbagai pakej rawatan di Breeze Spa. Ia dibuka setiap hari dari 10 pagi sehingga 10 malam dan boleh pilih untuk single room atau couple room bagi yang nak buat rawatan bersama dengan pasangan. Hihii

spa.. spa.. spa

antara bahan yang digunakan untuk spa

convenience

ruang menunggu yang santai

cantik

nak satu..

jakuziiii

tenang

couple room

single room

Aneka Hidangan di Amaya Cafe

Sebut tentang makanan, jangan risau sebab kat sini makanan dia memang variety malah dengan konsep open kitchen, pengunjung boleh melihat sendiri chef beraksi. Bila dapat makan makanan yang segar dan panas-panas, barulah selera makan pun bertambah. Ye tak? Ada peminat TWG Tea tak kat sini? Haa.. disini merupakan satu-satunya hotel yang menghidangkan TWG Tea terbaik dari ladang. Mesti cuba tau...

susun atur di Amaya Cafe

kemas dan teratur

open kitchen

nak buat kopi fresh dari machine

luas

stay grounded


unik

boleh cuba TWG Tea

rempah ratus

telur?

bahan yang segar

fresh dari open kitchen

smoothiess..

boleh tengok cef masak depan mata

sarapan

Bagi yang inginkan privasi, boleh cuba untuk menikmati hidangan di Executive Lounge di Tingkat 20 sambil menikmati pemandangan Johor Bahru.

executive lounge

ada PC kalau nak surfing

snacks

ada TWG Tea juga kat sini

Apa lagi yang korang mahukan? Keknil sendiri dah menginap di sini. Dan jika diberi peluang untuk ke Johor Bahru lagi, pasti hotel ini akan menjadi pilihan Keknil. Tetapi.. jaga-jaga. bagi perokok tegar, ini adalah amaran untuk korang ye kerana tidak dibenarkan merokok di dalam hotel ini. Hahaha. Jadi kalau nak merokok, kena lah keluar dari hotel ni. Jadi, hotel ni sangat sesuai untuk keluarga dan anak kecil.

Jom ke Amari Hotel

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Hotel Amari, sila hubungi :

Laman Web : www.amari.com
Alamat : 82C, Jalan Trus, 80000 Johor Bahru, Johor Darul Takzim Road,
Johor Bahru

till then, tatababai