Monday, February 12, 2018

Keputusan UPKK 2017 penuh tangisan

Assalammualaikum

UPKK 2017 telah melabuhkan tirai, alhamdulillah, keputusan UPKK 2017 pun dah keluar. Masih tak tau apa itu UPKK? Keknil ada kongi berkenaan UPKK di entry yang lalu. Boleh godek situ ye. ^_^

Tahun lepas Iman mengambil peperiksaan UPKK 2017. Jadi memang Keknil sangat tekankan agar Iman mahir terutamanya ilmu ukhrawi ni. Kalau nak cerita pasal dunia je, sampai kiamat tak habis kan. Jadi sedari kecil, memang Keknil tekankan perkara ni ke Iman. Lagipun, nak kata Keknil ni bijak pandai sangat tu tidaklah. Sikit-sikit bolehlah nak ajar. Selebihnya, adalah Iman dan apa yang dia pelajari di sekolah.
tarikh ni sangat struggle

Dan alhamdulillah, berkat usaha Iman, Iman beroleh kemenangan yang pertama. Walaupun tak sehebat yang lain, tapi Keknil bangga dengan Iman.

 keputusan peperiksaan UPKK 2017 Iman


Proud of you baby... Keknil tak paksa Iman belajar kaw-kaw. Cuma peruntukkan dia belajar sejam sehari selama 5 hari seminggu (8 - 9mlm) untuk ulangkaji atau buat homework. Ikut sukati dia nak belajar apa, tapi within 1 jam tu. Hari minggu Keknil bagi dia enjoy. Nak tengok cerita Korea sampai malam pun takpe.. tapi pukul 10 malam adalah waktu tidur. So, start tahun ni dah darjah 6, jadi banyak kelas tambahan untuk dia hadiri untuk UPSR dan PSRA. Memang penat, Keknil pun tak force dia sangat, just study smart as you are. ^_^



till then, tatababai

2 comments:

Terima kasih atas komen anda. ^_^