Bila Ribut Tropika Kategori 4 Melanda New Zealand

Assalammualaikum

Beberapa hari sebelum Keknil berlepas ke New Zealand, macam-macam berita pulak Keknil dengar. Antaranya ribut tropika Hola Kategori 4 akan melanda New Zealand.  Alahaii.. risaunya.


Dikatakan dari Kategori 4 yang sedang melandaVanuatu pada ketika itu, akan melalui New Zealand dan dijangka meningkat ke ribut tropika Kategori 5 dengan kelajuan angin sehingga 300km/j

Dapat sumber berita kawan-kawan yang berada di New Zealand juga katanya cuaca kat sana terutamanya di North Island boleh berubah dalam sekelip mata dari 18 degree ke 5 degree gara-gara ribut ni.  Mau tak seram. 


Pada masa yang sama, agak lega juga sebab kami akan ke South Island dahulu, dan kami tak pergi ke kebanyakan kawasan yang terjejas. Tapi sebab kami akan landing di north dulu, tu yang risau kalau flight delay atau cancelled.


Banyak info yang kami sempat gather sebelum pergi dengan harapan kami tak perlu berdepan dengan ribut tropika ni.




till then, tatababai
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

2 9 orang peminat :

  1. dasatnya sampai 300km/j ye. semoga takde apa2

    ReplyDelete
  2. kuat angin tu sampai pokok pun tumbang

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^