Wednesday, March 21, 2018

Cara untuk Tukar Tarikh Penerbangan Secara Percuma

Assalammualaikum

Tahu tak korang kalau pihak penerbangan menukar tarikh / masa flight dorang sehingga menyebabkan kerugian kepada penumpang, korang boleh menukar tarikh penerbangan tersebut secara PERCUMA.

Ini Keknil bagi contoh untuk penerbangan AirAsia ye kawan-kawan.


Caranya mudah sahaja, bila korang dapat mesej makluman yang menyatakan ada perubahan masa / tarikh pada penerbangan yang korang dah tempah, korang boleh terus ke AirAsia LIVE CHAT dan nyatakan tentang permohonan korang untuk mengubah tarikh / masa penerbangan korang ke tarikh / masa yang baharu.

Ini adalah contoh perbualan untuk memohon pertukaran tarikh penerbangan yang Keknil lalui. Masa baharu yang ditunda tu takde la effect sangat pun dengan jadual perjalanan Keknil, tapi Keknil just cuba-cuba untuk tanya boleh tak tukar tarikh penerbangan. Sekali dia kata boleh. Jadi melalui cara ini, tarikh penerbangan boleh ditukarkan secara PERCUMA tanpa sebarang charge. ^_^





Semoga bermanfaat. ^_o_^

till then, tatababai

7 comments:

  1. Wau tq tau anil nanti kalau ada emergency case boleh teurs live chat dengan AA nanti yeyyy...sgt membantu

    ReplyDelete
  2. Thanks Anil for the info...boleh rupanya tukar tarikh tp kalau ada emergency la kan...

    ReplyDelete
  3. Yer2..btl keknil..farah pernah buat jugak..dia ganti dgn credit shell..hehehe

    ReplyDelete
  4. wah info baru utk akak ni.. tq anil!

    ReplyDelete
  5. wahhh baru taw.. tq pengkongsian ni walapun tak pernah travel jauh2 boleh guna nanti ni

    ReplyDelete
  6. macam tu rupanya..pernah juga berlive chat dgn AA ni, tapi lama betul nak kena queue sebelum dia orang answer.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda. ^_^