Thursday, June 7, 2018

Super Honor Day Eksklusif di Shopee dengan Tawaran Harga dari RM429

Assalammualaikum

Nak nak raya ni, macam-macam sale ada. Kadang sampai tak menang jari dok klik-klik sana sini kejap shopping kasut, kejap shopping baju, kejap shopping barangan rumah. Kat mana lagi? Mesti la kat Shopee kan.. Haaa.. Keknil pun tak pasal-pasal dah terjebak dengan Shopee ni sejak sekian lamanya, dan nak dekat raya ni, makin kuat penjebakannya. Hahahha..

Nak raya ni, bukan setakat nak ada baju baru je, tapi handphone raya pun nak ada gak. Lagi-lagi dengan situasi Keknil sekarang ni dengan handphone rosaknya, susah nak buat kerja. Jadi Shopee ni macam tau-tau je la buat promosi pulak handphone baru dengan harga menarik tertarik memang da'bomb !

Menawarkan insentif "Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100% dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari", Shopee dengan usahasama Honor Malaysia telah melancarkan pelancaran Honor 9 dan Honor 10 malah membolehkan peminat Honor berpeluang untuk balik kampung dengan telefon bimbit baharu yang berprestasi tinggi dengan harga yang sangat berpatutan.


Honor 7A dengan paparan FullView 5.7  inci serta memberi pengguna abadikan gambar swafoto yang berkualiti bersama insan tersayang.



Spesifikasi Honor 7A

Display
5.7 inch 1440p x 720p + display with 16,700,000 colors, 283 PPI
18:9 wide screen
Multiple-point touch-sensitive screen

Size and Weight
AUM-L29A:
152.4 mm (L) x73 mm (W) x 7.8 mm (T)
Approximately 150g (including the battery)
AUM-L29B:
152.4 mm (L) x73 mm (W) x 8.05 mm (T)
Approximately 150g (including the battery)

Operating System
Huawei EMUI 8.0

Processor
Qualcomm MSM8937, Octa-Core (4 x 1.4 GHz+4 x 1.1 GHz)

Battery
Typical value: 3000 mAh battery
Charging duration: approximately 180 minutes from supplied charger 
Airtime: GSM: 31 hours, WCDMA: 18 hours. 
Standby time: GSM: 898 hours, WCDMA: 921 hours, LTE TDD: 811 hours, LTE FDD: 826 hours, Dual-card: 349 hours. 

Memory
AUM-L29A
o ROM: 16 GB
o RAM: 2 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)
AUM-L29B
o ROM: 32 GB
o RAM: 3 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)

Camera
AUM-L29A
13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
8-megapixel front-facing camera
o Photo resolution: up to 3264 x 2448
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode
AUM-L29B
13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
8-megapixel front-facing camera
o Photo resolution: up to 3264 x 2448
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode

Audio/Video
1080P full HD video recording and video playback
Audio file format: *.mp3, *.mp4, *.4gp, *.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.wav, *.midi
Video file format: *.3gp, *.mp4, *.wmv, *.asf
Image format: *.png, *.gif , *.jpg, *.bmp, *.webp, *.wbmp
3.5 mm headset jack

Other Connectivity
Wi-Fi 802.11b/g/n, 2.4 GHz , support Wi-Fi direct
Bluetooth BT4.2
USB 2.0/HS20
GPS/AGPS/Glonass

Sensors
AUM-L29A
Accelerometer
Proximity sensor
Ambient light sensor
Compass
Fingerprint sensor
AUM-L29B
Accelerometer
Proximity sensor
Ambient light sensor
Compass
Fingerprint sensor

Colours
Black/Gold

Harga yang ditawarkan di kedai rasmi Honor di Shopee adalah sangat berbaloi-baloi dan mampu milik iaitu RM429 (RRP : RM479) sepanjang Super Honor Day.


Bagi yang terlepas tawaran Honor 10 yang lalu, jangan kecewa dulu. Sempena Super Honor Day di Shopee, Honor 10 Edisi Phantom Green akan mula dijual pada 8 Jun 2018 dengan harga RM1,599 sahaja. Malah pembeli juga akan diberikan hadiah percuma bernilai RM298 (selagi stok masih ada)

Macam mana? Dah bersedia nak tukar telefon bimbit baharu? Boleh cepat-cepat follow Kedai Rasmi Honor di Shopee dan nantikan tawaran istimewa pada 8 Jun 2018 nanti.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Laman Web Shopee: https://shopee.com.my/
Kedai Rasmi Honor di Shopee : https://shopee.com.my/honormy.officialstore


till then, tatababai

3 comments:

  1. wah bestnya kalau dapat seketul ni anil

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Sy dah terbeli oppo a57 secondhand 400 baru ni.. Kalau tau hari tu angkat hp ni je dapat hp baru.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda. ^_^