Thursday, March 21, 2019

Jom Berbuka ! Laman Kayangan Citarasa Dua Sempadan

8:01:00 AM 0
Assalammualaikum

Buffet Ramadhan Laman Kayangan kembali lagi dengan mencipta citarasa dua sempadan dengan menyajikan menu berbuka puasa yang bukan sahaja terdiri dari menu moden tetapi juga menu tradisional. Memang Keknil tak nafikan, citarasa setiap orang memang berbeza-beza dan dari situlah Laman Kayangan mengekspresikan idea tersebut dalam setiap hidangan Citarasa Dua Sempadan ini.


Menu-menunya jangan cakaplah. Pelbagai jenis mee seperti mee kari, mee rebus, kue teow sup malah laksa Johor tidak terkecuali sebagai pelengkap dalam buffet ramadhan ini. Bagi yang ingin menikmati Miang Kham tak perlu risau kerana terdapat gerai yang khusus untuk Miang Kham dan pastinya rasanya tidak mengecewakan. Malas nak tulis banyak-banyak korang pun mesti nak tengok apa menu yang ada kan. ^_^



Roti Jala




Mee Rebus

Kuih muih

Nasi Beriani Kambing

Miang Kham

Miang Kham

Laksa

Sambal Sotong

Ayam Masak Kicap

Fillet Ayam Masam Manis

Buahan-buahan


Pulut Durian

Memang awesome menu dia sampai tak tau nak makan yang mana dulu. Hahaha.. Jadi kalau korang datang sini, jangan lupa dapatkan tawaran istimewa untuk tempahan 'Early Bird' - bagi bayaran tempahan sebelum 5 Mei 2019. Harga untuk dewasa dari RM69 nett dan kanak-kanak RM39 nett. Memang berbaloi-baloi dengan tawaran hidangan buffet ramadhan yang ditawarkan.

Jangan risau, tempatnya sangat luas dan of course korang boleh feeling romantik-romantik dengan hiasan yang ada. Hehheeh..



Antara kemudahan lain yang disediakan adalah parkir secara percuma, tempat yang berhawa dingin, wifi percuma malah ada juga persembahan ghazal. Jadi sambil makan, boleh dengar persembahan ghazal yang indah. Surau turut disediakan untuk tetamu menunaikan solat maghrib dan isya'.

Jom berbuka di Laman Kayangan dengan Citarasa Dua Sempadan ! Tempoh adalah dari 9 Mei sehingga 2 Jun 2019. Jom ramai-ramai kita meriahkan Laman Kayangan .



till then, tatababai

Tuesday, March 5, 2019

Citarasa Nostalgia Sepanjang Ramadhan di Summit Hotel USJ

8:17:00 AM 2
Assalammualaikum

Ramadhan bakal menjelma. Rasa tak sabar nak sambut Ramadhan kali ini yang penuh makna. Ye la.. Bukan selalu ianya datang. Jadi dalam setahun tu, mesti ada rasa teruja nak sambut kehadiran Ramadhan Al- Mubarak dengan penuh kesyukuran. Tak sabar juga nak raikan kehadiran Ramadhan dengan pelbagai pengisian seperti tadarus Al-Quran, Qiamullail dan pastinya yang ditunggu-tunggu adalah solat terawih berjemaah di masjid atau surau. Betul tak.


Walaupun begitu, kemeriahan Ramadhan pastinya tidak lengkap tanpa tawaran buffet Ramadhan yang ditawarkan oleh Summit hotel Subang USJ ni. Dengan harga asal RM88 (bersih untuk dewasa) , korang boleh dapatkan promosi harga dari RM68 (bersih untuk dewasa) dan RM40 (bersih untuk kanak-kanak) bagi pembelian sebelum 5 Mei 2019. Yang lagi best, pihak hotel juga menawarkan tawaran pakej "Dah Murah Percuma Lagi" iaitu dengan setiap pembelian 5 baucar "Early Bird", akan mendapat percuma 1 baucar sebleum 31 Mac 2019.

Juadah yang disediakan juga sangat menarik dengan tema 'Citarasa Nostalgia' dengan 200 sajian buffet dengan beberapa 'stall' berkonsepkan selera kampung, bazar dan teratak bonda. Antara juadah yang pastinya memikat selera adalah Kambing Panggang, Satay Raja Alang, Briyani Kasih Bonda, Soup Gear Box, Mee Jawa, Asam Laksa, Yong Tau Foo, Roti Kirai, Roti Bom, Murtabak, Aneka Kerabu dan Pencuci Mulut yang pastinya menepati selera. Jemput telan ailio tengok gambar makanan yang Keknil sempat ambil sebelum semuanya Keknil ngapppp !





















Selain itu, sepanjang bulan Ramadhan ini juga, pihak hotel turut menawarkan Promosi Harga Bilik Istimewa pada kadar RM188 (bersih termasuk sahur untuk 2 orang). Selain itu, pihak hotel juga turut menerima tempahan berkumpulan atau majlis persendirian dengan kadar minima 50 orang ke atas.

Dengan tema kali ini iaitu 'Citarasa Nostalgia' yang pastinya bukan sahaja menggamit memori serta nostalgia setiap kali bulan Ramadhan semasa zaman kecil-kecil dahulu, ia juga pastinya menjadi moment bersejarah untuk dicipta untuk diri sendiri bersama rakan-rakan mahupun pasangan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Laman Web : www.summithotelusj.com
Tempahan : 03 - 8023 3000 Ext 3021


till then, tatababai