Assalammualaikum

Seperti tahun-tahun lalu, Bangi Golf Resort (BGR) sentiasa menyediakan buffet Ramadhan dengan kepelbagaian sajian enak, berkualiti malah pada tahun ini ia menawarkan lebih dari 200 hidangan mewah dari dapur Melayu, barat dan Timur.Dengan tema 'Iftar Sesame' yang membawa maksud  berbuka puasa bersama-sama pada kali ini, BGR mengajak orang ramai mengambil kesempatan pada bulan yang mulia ini untuk berbuka puasa bersama-sama dengan insan yang mereka sayangi. 


Konsep 'Kebun Dalam Bandar' semestinya menjadi kebanggaan Restoran BGR dengan mengenengahkan bahan mentah yang ditanam sendiri khususnya bagi masakan Melayu dan tradisional. 


Antara menu penambat selera yang disediakan pada tahun ini adalah Kambing Bakar yang dipanggang perlahan di atas api, Sup Kambing Mamak, Satay Ayam dan Daging, Kueh Teow Goreng, Mee Mamak yang dimasak terus dari dapur untuk santapan pengunjung. 
Pada bahagian masakan India pula, tersedia Ayam Varuval, Kari Ikan Tenggiri, Daging Kambing Masak Hitam Mamak untuk digandingkan bersama nasi kukus. Tidak dilupakan dari dapur Barat pula, keenakan Sous Vide Eggs dengan Cendawan Espuma yang menjadi signature dish hidangan di sini. Selain itu sajian pasta kegemaran keluarga seperti Spaghetti dan Penne dengan sos bolognese ayam atau digandingkan bersama sos Carbonara. 
Tidak dilupakan hidangan pencuci mulut yang enak-enak belaka. Deretan pencuci mulut disediakan dipentas buffet antaranya Churros Sepanyol dengan Sos Cokelat Pekat, Tiramisu Itali serta seleksi kuih muih Melayi termasuk Kasui Pandan, Talam Cendol, Aoam Mekar, Koci, Seri Muka pandan, Kuih Bakar Hijau, Pulut Kuning Rendang Daging dan sebagainya.
Seperti tahun sebelumnya, BGR turut berkongsi pahala dengan menyumbangkan 1% daripada keuntungannya sepanjang Ramadhan kepada Islamic Relief Malaysia (IRM) malah BGR juga bekerjasama dengaan Food Aid Foundation dengan menyumbangkan dan menyelamatkan mana-mana lebihan makanan daripada buffet Ramadhan untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan.

Dengan tawaran harga yang sangat berbaloi-baloi, bermula serendah dari RM59 nett untuk dewasa dan RM29 nett untuk kanak-kanak, pihak restoran turut menjangkakan kunjungan yang luar biasa pada bulan Ramadhan ini. 

Pelbagai kemudahan seperti tandas dan surat turut diubahsuai untuk keselesaan pengunjung. Selain itu, turut disediakan lebih dari 800 lot parkir percuma untuk pengunjung agar tidak berlaku kesesakan sepanjang Ramadhan. 

Untuk maklumat lanjut, sila layari

Instagram : @bangigolfresortofficial


till then, tatababai
Assalammualaikum

Kurang dari 2 minggu lagi Ramadhan bakal tiba dan pada kali ini, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie turut memperkenalkan buffet ramadhan bertemakan Citarasa Desa dengan 200 sajian dan beberapa gerai berkonsepkan makanan tradisional, bazar ramadhan dan suasana kampung dengan kemeriahan punjut pelita di merata kawasan hotel.


Seperti sedia maklum, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie antara hotel yang termahsyur di Subang Jaya telah beroperasi lebih dari 25 tahun. Sebagai memenuhi tanggungjawab sosial terhadap masyarakat, pihak hotel telah membawa seramai 35 orang anak yatim untuk diraikan bersama Datuk Aznil Haji Nawawi. Selain itu, turut memeriahkan majlis adalah Shiha Zikir, Qody, Pasha, Nizam Laksamana, Ezlyn, Kay Khydir, Zaim, Lana Nordin serta beberapa artis dan personaliti terkenal.


Kali ini pihak hotel membawa chef profesional iaitu Othman Abu Baker yang telah berkecimpung dalam bidang masakan hampir 30 tahun untuk mengetuai pasukan chef dalam siri Ramadhan kali ini.

 

Pelbagai hidangan istimewa yang disediakan oleh chef profesional seperti Kambing Golek, Satay Klasik Othman, Nasi Briyani Ketuk Ramadhan, Selera Gulai Kawah, Ikan Bakar Aroma, Ayam Percik Merecik, Sup Gearbox, Durian Kampung, Bubur Lambuk, Dodok Durian Kampung serta pelbagai kerabu dan aneka pencuci mulut yang pastinya memikat selera.


Tak perlu risau tentang fasiliti di sini kerana pihak hotel menyediakan parkir secara percuma, WIFI, tempat permainan untuk kanak-kanak, surau, live band, badut, pertunjukan masakan dan pelbagai lagi.


Untuk maklumat lanjut, sila layari

Emel : dining@holidayinnkl.com.my
Telefon : 03 7802 5200 Ext 2135 / 2136 
Handphone : 012 399 9092

till then, tatababai